به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ترشی از چاشنیهای پرطرفدار در میان ایرانیان است که اغلب در فصل زمستان تهیه و مصرف میشود. این چاشنی محبوب با انواع میوه و سبزیجات درست شده و در آن ادویههای متنوعی به کار میرود. ترشی بادمجان، ترشی بامیه، ترشی مخلوط، ترشی گوجه فرنگی و ...، از انواع این چاشنی خوشمزه هستند. ترشی بینظیر مشهدی نیز که مخصوص استان خراسان بوده و به آن سالاد مشهدی هم میگویند، از ترکیب سبزیجات با سرکه و ادویهجات درست میشود و وجه تمایز آن با ترشیهای دیگر رنگ قرمز ناشی از پوره گوجه فرنگی و وجود سبزیجات نگینی خرد شده در آن است. در این مطلب با دستور تهیه ترشی مشهدی به سه روش، با ما همراه باشید. آنچه در این مطلب آمده است:
مواد لازم
گل کلم ۱ کیلوگرم
هویج ۱ کیلوگرم
کرفس ۱ کیلوگرم
گوجه فرنگی ۵ کیلوگرم
سیر ۲ حبه
فلفل سبز ۱۰ عدد
نمک و ادویه ترشی به میزان لازم
سبزیجات معطر (جعفری، نعنا و ترخون) ساطوری شده ۳۰۰ گرم
دستور تهیه:
گوجه را پس از شستن، پوره کنید؛ سپس همراه با سرکه روی حرارت متوسط قرار داده و صبر کنید تا ۱۵-۱۰ دقیقه بجوشد.
کرفس، هویج، گل کلم و سیر را نگینی خرد کرده و فلفل سبز را به صورت حلقهای برش بزنید.
مخلوط سبزیجات خرد شده را همراه با نمک و ادویه ترشی، در مخلوط پوره گوجه فرنگی و سرکه بریزید.
ترشی را در بطریهای شیشهای خشک و تمیز ریخته و سبزی معطر ساطوری را لابه لای آن بریزید.
در انتها در شیشهها را محکم بسته و در یخچال نگهداری کنید.
حدود ۱۰ روز صبر کنید تا ترشی برسد و آماده مصرف شود.
نوش جان ...
نکات مهم
میزان نمک و سرکه ترشی مشهدی را بسته به ذائقه خود کم و زیاد کنید.
مقدار فلفل ترشی را نیز، بسته به ذائقه خود تغییر دهید.
سبزیجات معطر مورد استفاده در تهیه این ترشی، پس از شستن باید کاملا خشک شده و سپس خیلی ریز خرد شوند.
ترشی مشهدی اصیل
مواد لازم
گل کلم ریز خرد شده ۱ بوته کوچک
گوجه فرنگی ۲ کیلوگرم
فلفل سبز تند ۱۰ عدد
سیر ۱ بوته بزرگ
خیار ۵-۶ عدد
کرفس ۱ بوته کوچک
موسیر خیس خورده ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ لیوان
سرکه ۱ لیوان
نمک، زردچوبه، گلپر، تخم گشنیز و پودر زیره به میزان لازم
روش تهیه:
گوجهها را شسته و اجازه دهید خشک شوند، سپس قسمت سبزرنگ سر آنها را گرفته و در مخلوط کن ریز کنید تا به شکل پوره درآیند.
پوره گوجه فرنگی و سرکه را در قابلمهای ریخته و حدود ۱۵-۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط بجوشانید، سپس حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید این مخلوط خنک شود.
همه سبزیجات را به صورت ریز خرد کنید و همراه با ادویهجات و رب گوجه به مخلوط گوجه فرنگی و سرکه اضافه کنید.
مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند، سپس در بطریهای شیشهای خشک و تمیزی که مخصوص نگهداری ترشی است، بریزید.
در بطریها را محکم بسته و حدود ۱۰ روز در یخچال قرار دهید تا ترشی رسیده و آماده مصرف شود.
طرز تهیه ترشی مشهدی فوری
در صورتی که قصد دارید این ترشی را به صورت فوری درست کنید، حدود ۳۰ دقیقه سبزیجات خرد شده را در مخلوط سرکه و گوجه فرنگی پوره شده بپزید و پس از خنک شدن در یخچال نگهداری کنید. البته در نظر داشته باشید که این ترشی را زود مصرف کنید، زیرا مدت زمان نگهداری آن کوتاه است.
سخن آخر
ترشی خوشمزه مشهدی از نظر ظاهری بسیار شبیه به ترشی بندری بوده و میتواند به عنوان سالاد در کنار غذای اصلی سرو شود. توجه داشته باشید که استفاده از ادویهها و سبزیجات معطر در این ترشی کاملا سلیقهای بوده و به ذائقه افراد بستگی دارد. امیدواریم این ترشی خوشمزه را در منزل درست کرده و از مصرف آن در کنار خانواده لذت ببرید.
منبع:
انتهای پیام/
فقط برا نمک ریختنمن یه کم تردید داشتم کاش اندازسو میگفتید و اینکه نیازی نیس یه مدت سرش با بمونه؟ چون شنیدم اگه فورا ببندی گازش باعث میشه سر بره