به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست ویدیو کنفرانسی کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت به منظور تبادل تجربیات پیرامون کووید ۱۹ به نمایندگی از کشورهای منطقه مدیترانه شرقی (امرو) در این جلسه سخنرانی کرد و گفت: در ابتدا مایملم از آقای دکتر تدروس و سازمان جهانی بهداشت برای برگزاری این نشست مهم به منظور تبادل تجارب در خصوص مقابله بهتر با همه گیری کووید ۱۹ سپاسگزاری کنم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با تشریح اقدامات ایران با شیوع کرونا در چین و ایران اشاره کرد و افزود : به محض آغاز شیوع ویروس در ووهان، چندین کمیته را مامور اتخاذ اقدامات بهداشت عمومی، فرآیندهای تشخیص آزمایشگاهی و مدیریت بیمارستانی کردم. نخستین مورد مثبت آزمایشگاهی کووید ۱۹ در ایران در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۹۸ تایید شد؛ و سامانههای مشاورهای و پایش بلافاصله فعالیت بیماریابی خود را در سرتاسر کشور افزایش دادند.
نمکی گفت: در حال حاضر ما بیش از ۸۶ هزار مورد مبتلا، در حدود ۵ هزار و ۴۰۰ مورد فوت شده داریم و بیش از ۶۵ هزار مورد تا کنون بهبود یافته اند، انتقال فرد به فرد بیماری، اکنون از طریق پویش ملی در طرح فاصله گذاری هوشمند مهار شده است. میزان مرگ و میر موارد مبتلا در حال نزول است که احتمالا حاکی از مراقبتهای بهتر در این بازه زمانی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تجربه موفق ایران در بسیج ملی مقابله با کرونا گفت: در برنامه بسیج ملی، بیش از ۷۱ میلیون نفر را از طریق تلفن یا به صورت آنلاین و با بهره گیری از سیستم توانمند مراقبتهای اولیه بهداشتی غربالگری کردیم. در این طرح ملی، کادر بهداشتی و درمانی ما در خط مقدم موارد را غربالگری می کنند و سپس آنان را به مراکز درمانی شبانه روزی تعیین شده ارجاع میدهند تا به صورت سرپایی مورد آزمایش قرار گیرند. در این طرح بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مورد پیگیری و ۷۹۰ هزار نفر از طریق این طرح مورد ویزیت قرار گرفتند و در این میان این افراد تنها ۴.۳ درصد به بیمارستان ارجاع داده شدند. این پروتکل گام به گام به طرز چشمگیری حجم مراجعات به ICU و موارد بستری را کاهش داده تا جایی که اکنون شاهد تختهای خالی ICU در سراسر کشور هستیم. با وجود این ما برای احتمال بروز پیک دوم بیماری بسیار هوشیار هستیم.
نمکی گفت: حمایت همه جانبه رهبر معظم انقلاب، رییس محترم جمهوری و شورای امنیت ملی در چارچوب رویکردی فراگیر در تمام دستگاههای دولتی، همه آحاد جامعه به کمک وزارت بهداشت آمد تا بتوانیم از امکانات بسیج و همکاری نیروهای مسلح برای احداث مراکز قرنطینه موقت بهرهمند شویم تا بیماران را پس از ترخیص مراقبت کنیم. موارد مشکوک را تفکیک کردیم تا زنجیره عفونت ویروس را بشکنیم و همچنین بتوانیم موارد را زود تشخیص داده و درمان کنیم. با این حال به خاطر تاثیر پویش ملی ما از تمام ظرفیت این واحدها استفاده نکرده ایم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: در عین حال دولت جهموری اسلامی ایران از بستههای ویژهای برای اقشار ضعیف فراهم کرده است و اقدامات حمایتی اقتصادی به ویژه برای کسب و کارهای کوچک اختصاص داده شده است. طبق توصیه مقررات بین المللی بهداشتی تجارت عادی میان کشورها باید ادامه یابد. به همین منظور ما اقدامات محیطی فوق العادهای را در مرزها اتخاذ کرده ایم که برای اجرای بهتر نیازمند حمایت سازمان جهانی بهداشت است.
نمکی گفت: در مقام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اختیارات کامل برای اجرای هرگونه طرح و دستور ملی به من تفویض شده است. در زمان همه گیری این ویروس اقدامات متعددی اتخاذ شده است که از جمله میتوان به تعطیلی مدارس، دانشگاه ها، اماکن عمومی اشاره کرد. این درحالی است که در فاز دوم، فاصله گذاری هوشمند ۲.۳ میلیون کسب وکار کوچک و فروشگاه در پایگاه داده ویژه این منظور ثبت نامه شدند تا نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی و تقویت آن میسر گردد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندین آزمایش بالینی و بیش از یک هزار طرح پژوهشی در حال اجرا است و از استارتاپها برای تولید نیازهای داخلی حمایت میشود. مبارزه با همه گیری کووید ۱۹ نیازمند همبستگی جهانی و همکاری بین المللی در عمل است. اکنون زمان همبستگی است نه انزوا. همانطور که دبیرکل سازمان ملل به درستی به آن اشاره کرده و بارها آقای دکتر تدروس آن را تکرار کرده است.
نمکی گفت: از کشورهای عضو که با صدای بلند خواستار رفع تحریمهای ایالات متحده علیه ایران و کشورهای آسیب دیده شدند، کمال امتنان را داریم. ما به شدت از راهبری و کمکهای فنی سازمان جهانی بهداشت در این شرایط همه گیری حمایت میکنیم. از جامعه بین المللی می خواهم که حمایت بیشتری از کشورهای فقیر را بیشتر مد نظر قرار دهند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: ما در مرحله حساس از مسئولیت مشترک خود در قبال این همه گیری قرار داریم تا با همکاری و تلاش جمعی پاسخ مناسبی به آن بدهیم. در این راستا، جهوری اسلامی ایران آماده ارائه هرگونه کمک فنی به کشورهای کم درآمد است و علاوه بر آن وسایل حافظت شخصی، ضدعفونی کننده، ونتیلاتور و سایر محصولات با کیفیت داخلی ظرف چند هفته قابل ارائه خواهد بود.
نمکی بیان کرد: بانک جهانی و سازمانهای بین المللی اقتصادی باید برای جهان پسا کووید تدابیری را بیندیشند. این همه گیری اقتصاد کلان کشورهای ثروتمند را متاثر میسازد، حال آنکه اقتصاد خرد و خانوارها اولین قربانیان این شرایط اقتصادی خواهد بود. مایلم از کادر درمانی و بهداشتی در خط مقدم مبارزه با کووید که برای نجات دیگران از جان خود مایه گذاشتند قدردانی کنم.
انتهای پیام/
زیرا هر کشوری که ضعیف باشد نابود شدنی است پس هم در مصرف داخلی و هم در صادرات باید قوی و پرتوان بود.
در موقعی که کشورمان تحریم و نفت ارزان است چرا صادرات الکل و شوینده که در این شرایط روز به روز کشورها گرانتر هم میخرند بسیار ارز آوری و در آمد زایی و اشتغال خوبی را بدنبال دارد پس در تولید چندین برابری و صادرات با دیگر کشورها رقابت کنیم
وقتی هر بشکه الکل چندین برابر بشکه نفت ارزش دارد و بسیار گرانتر از نفت خام است چرا تولید و صادر نشود؟؟؟؟؟!!!!!
الان یعنی کسی نیست به این وزیر بگه تو که توی کشورت ماسک ۵۰۰ تومنی رو ۴۰۰۰ تومن میدن و یا اتانول ۳۲۰۰ تومنی شده ۸۰۰۰۰ تومن لیتری، ایا خجالت نمیکشی اقلام ضد کرونایی صادر میکنی؟؟؟؟
واقعا چه باید گفت در مقابل این همه بی تدبیری؟؟؟؟؟؟
شما خبرنگاران جوان کلاهتونو قاضی کنید، والسلام
وزیر با ۵۰۰ تومن تو نصف نان میخره ولی با ۲ دلار ۰ ۳ نان میخره