به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سس در تهیه غذاها جایگاه مهمی دارد و به گفته فرانسویها غذای بدون سس مثل نامه بدون امضاء بی ارزش است. یکی از غذاهای محبوب نزد ایرانیان زرشک پلو با مرغ است که در میهمانیها و مراسم مختلف جایگاه خاصی دارد. شاید یکی از غذاهایی که به راحتی و بدون دردسر میتوان در منزل برای میهمانیها تهیه کرد، زرشک پلو با مرغ است.
مرغ خیلی سریع میپزد و آماده میشود و در مواقعی که وقت زیادی برای آشپزی نداریم، این غذا میتواند گزینه مناسبی باشد. اما چرا برخی از مرغها خوشمزه ترند؟ یکی از مواردی که باعث خوشمزهتر شدن مرغ میشود، سس مرغ است که به روشها و با مواد و سبزیجات متنوعی درست میشود.
مواد اصلی که در تهیه سس مرغ برای زرشک پلو استفاده میشود، شامل رب گوجه، آبلیمو و ادویههای مختلف است. در این مقاله سعی داریم شما را با طرز تهیه یک نوع سس مرغ آشنا کنیم که به آن طعم و بوی بی نظیری میدهد و میتوان آن را با زرشک پلو سرو کرد و از طعم خوب آن لذت برد.
مواد لازم
مرغ دو کیلویی ۱ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
هویج متوسط ۲ عدد
فلفل دلمهای متوسط ۱ عدد
پاپریکا ۱/۲ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
پودر دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
رب گوجه ۳ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۳-۴ قاشق غذاخوری
محلول زعفران ۲ قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
روش پختن مرغ برای زرشک پلو با مرغ
ابتدا مرغ را بشوئید و آن را به چهار قسمت تقسیم کنید.
یکی از پیازها، هویج ها، و فلفل دلمهای را خرد کنید.
در یک قابلمه ابتدا نیمی از پیاز خرد شده را بریزید، کمی نمک و زردچوبه روی پیاز بپاشد، مرغها را روی پیاز قرار دهید. سپس روی مرغها یک لایه پیاز، هویج، و فلفل دلمهای بریزید و دوباره کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید. میزان زردچوبه باید به اندازهای باشد که مرغ کمی رنگ بگیرد و نباید زیاد استفاده شود.
در قابلمه را محکم ببندید و آن را روی حرارت خیلی کم قرار دهید تا مرغ بپزد. برای پخت مرغ، آب لازم نیست و هنگام پختن خودش آب میاندازد. فقط باید حرارت را خیلی کم کنید تا مرغ در آب خودش بپزد. هنگام پختن تکههای مرغ را برگردانید تا هر دو طرف مرغها پخته شود.
بعد از دو ساعت، مرغ را از روی حرارت بردارید، تکههای مرغ را از آب مرغ جدا کنید و آب مرغ را در یک صافی بریزید تا مواد آن جدا شود.
مرغ و آب مرغ را کنار بگذارید و مشغول درست کردن سس مرغ شوید.
طرز تهیه سس مرغ برای زرشک پلو
پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و با کمی روغن آن را سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شود. موقع سرخ کردن پیاز، حرارت را کم کنید تا پیاز نسوزد و با حرارت ملایم به رنگ طلایی درآید.
وقتی پیاز طلایی شد پاپریکا، پودر زنجبیل، پودر دارچین، فلفل سیاه و کمی نمک به آن اضافه کنید و با پیاز کمی تفت دهید.
رب گوجه را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
آب مرغ و زعفران را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش آید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه بجوشد تا سس کمی غلیظ شود.
مرغها را در یک ظرف مناسب بچینید، طوری که همه تکههای مرغ کف ظرف جا شود، سپس سس مرغ را روی آن بریزید.
مرغ را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت کم، دم بگذارید یا در فر قرار دهید تا سس به خورد آن رود و حسابی خوشمزه شود.
نکات تکمیلی تهیه سس مرغ برای زرشک پلو
میزان ترش یا شیرین بودن سس بستگی به ذائقه شما دارد، اگر دوست دارید، سس کمی شیرین باشد میتوانید نصف قاشق غذاخوری شکر به سس اضافه کنید، اگر سس ترش دوست دارید میتوانید مقدار آبلیمو را بیشتر کنید.
برای درست کردن محلول زعفران، بهتر است به جای دم کردن زعفران، آن را روی چند تکه یخ بریزید و اجازه دهید تا یخ ذوب شود، سپس آن را نیم ساعت در یخچال قرار دهید. در اینصورت زعفران خوشرنگتر میشود.
روش دیگر طبخ مرغ، سرخ کردن مرغ و پختن آن با آب است. من این روش را اصلا توصیه نمیکنم، چون خوشمزه شدن خورشت مرغ بستگی به تازه بودن مرغ و سس مورد استفاده در طبخ آن دارد. سرخ کردن مرغ فقط باعث از بین رفتن مواد مغذی آن و ناسالم شدن غذا میشود. در خرید مرغ سعی کنید مرغهای کوچکتر را انتخاب کنید که سالمتر و خوشمزه ترند.
منبع: ستاره
انتهای پیام/