به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دال عدس، یک نوع حبوبات است که ظاهری شبیه عدس دارد با این تفاوت که رنگ آن قرمز و دانههای آن نسبت به عدس کوچکتر است. این ماده غذایی را میتوان در تهیه انواع سوپ مانند سوپ دال عدس استفاده کرد.
مردم جنوب ایران با دال عدس یک نوع خورشت خوشمزه تهیه میکنند که در تهیه آن علاوه بر دال عدس از سیر، پیاز، و سیب زمینی هم استفاده میشود. این غذا اصولا دارای طعم تندی است، ولی افراد، بسته به ذائقه خود میتوانند از فلفل کمتری در طبخ آن استفاده کنند. دال عدس در شهرهای مختلف ایران به سبکهای متنوعی طبخ میشود و میتواند یک غذای کاملا گیاهی باشد یا در طبخ آن از گوشت استفاده کرد.
در این مطلب با تهیه دال عدس خوزستانی با گوشت و خواص این غذای خوشمزه آشنا خواهید شد.
مواد لازم ارائه شده برای ۴ نفر مناسب است. زمان آماده سازی مواد اولیه حدودا ۱۵ دقیقه، و زمان پخت حدود ۱ ساعت است.
مواد لازم برای تهیه دال عدس خوزستانی با گوشت
پیاز ۱ عدد متوسط و ۱ عدد بزرگ
سیر ۵ حبه
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
دال عدس ۱ لیوان
سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
رب ۱ قاشق غذاخوری
دارچین ۱/۴ قاشق چایخوری
آبلیمو به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه دال عدس خوزستانی با گوشت
پیاز متوسط را با رنده ریز رنده کرده و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید، کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد مخلوط شوند.
گوشت را به صورت کوفته قلقلی ریز درآورده و در یک ماهی تابه کمی روغن بریزید، سپس گوشت را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا تفت بخورد، آب آن گرفته شده و رنگش تغییر کند. سپس حرارت را کم کنید تا گوشت کمی سرخ شود.
پیاز بزرگ را به صورت خلالی ریز خرد کنید و با کمی روغن سرخ کنید.
سیرها را پوست گرفته، له کنید و در اواخر سرخ شدن پیاز با کمی زردچوبه به پیاز اضافه کرده و با هم تفت دهید.
دال عدس را بشوئید و به پیاز و سیر اضافه کرده و کمی تفت دهید.
گوشتهای قلقلی، دارچین، فلفل و رب را به مواد اضافه کنید و در حد یک دقیقه تفت دهید تا رب خوشرنگ شود. سپس ۳ الی ۴ لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید.
سیب زمینی را بشویید، پوست بگیرید و آن را مکعبی خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
بعد از حدود ۱۵ دقیقه دال عدس آماده است و میتوانید نمک و آبلیمو را بسته به ذائقه خود به آن اضافه کنید. دال عدس آب زیادی میکشد مواظب باشید تا در حین پخت خورشت کم آب نشود.
این غذا را میتوانید به عنوان خورشت، با برنج سرو کنید و یا با نان میل کنید.
دال عدس خوزستانی با گوشت و آشنایی با خواص آن
خواص دال عدس
تقویت دستگاه گوارش و تحریک کننده اشتها
بهبود گردش خون و جلوگیری از ایجاد لخته خون در بدن
درمان درد مفاصل و مفید برای افراد دارای آرتروز
کاهش حرارت کبد و پیشگیری از مشکلات صفراوی
درمان زخم ها، مخصوصا زخمهای دهان و گلو
درمان ناراحتیهای چشمی و تقویت قدرت بینایی از طریق کاروتن موجود در آن
حاوی ویتامینهای گروه B، اسیدهای آمینه، و املاحی، چون آهن، کلسیم، فسفر، و پروتئین
کاهش قند خون و مناسب برای افراد مبتلا به دیابت
کاهش کلسترول بد خون و جلوگیری از یبوست
درمان التهاب و سندروم روده
انرژی زایی بالا، به طوری که دو فنجان دال عدس ۷۰ کیلوکالری انرژی دارد.
حاوی آهن بالایی است و مصرف آن توسط زنان باردار و شیرده از کم خونی جلوگیری میکند.
دال عدس، حاوی فیبر و منیزیم است که باعث تقویت و سلامت قلب میشود و در پیشگیری از ناراحتیهای قلبی موثر است.
منبع: ستاره
انتهای پیام/