به گزارش حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: اﻧﺘﺨﺎب ﻣـﻮاد ﻏـﺬاﻳﻰ در ﻫـﺮ ﮔـﺮوه ﻏـﺬاﻳﻰ ﺑـﺮاى ﺑـﺮ ﻃـﺮف کردن ﻧﻴﺎزﻫـﺎى ﺗﻐﺬﻳـﻪ اى ﺷـﺎﻣﻞ آب، اﻣـﻼح، وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ ﻫــﺎ، ﻣــﻮاد ﻣﻌــﺪﻧﻰ، ﭘــﺮوﺗﺌﻴﻦ و اﻧــﺮژى ﻣــﻮرد ﻧﻴــﺎز ﺑــﺪن اﻓــﺮاد روزه دار در ﺳــﻪ وﻋــﺪه ﻏــﺬاﻳﻰ (ﺳﺤﺮ، اﻓﻄﺎر و ﺷﺎم) ﺿﺮورى اﺳﺖ.
او در خصوص ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻫﺎی ﺗﻐﺬﻳﻪای به منظور ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ بدن در ماه مبارک رمضان، بیان کرد: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﻘـﺶ وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ A در ﺗﻘﻮﻳـﺖ ﺳﻴﺴـﺘﻢ اﻳﻤﻨـﻰ ﺑـﺪن ﺗﻮﺻـﻴﻪ ﻣـﻰ ﺷـﻮد، در وﻋـﺪه ﻫـﺎى ﺳـﺤﺮ و اﻓﻄـﺎر از ﻣﻨــﺎﺑﻊ ﻏــﺬاﻳﻰ وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ A (ﻣﻨــﺎﺑﻊ ﮔﻴــﺎﻫﻰ ﺷــﺎﻣﻞ، اﻧــﻮاع ﺳــﺒﺰى ﻫــﺎ و ﻣﻴــﻮه ﻫــﺎى زرد و ﻧــﺎرﻧﺠﻰ ﻣﺎﻧﻨــﺪ ﻫــﻮﻳﺞ، ﻛﺪو ﺣﻠﻮاﻳﻰ، ﻣﻮز و اﻧﻮاع ﻣﺮﻛﺒﺎت و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺣﻴﻮاﻧﻰ ﻣﺎﻧﻨﺪ زرده ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ، ﺷﻴﺮ و ﻟﺒﻨﻴﺎت) اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد.
عبداللهی افزود: ﺳــﻌﻰ ﺷــﻮد ﻣﻨــﺎﺑﻊ ﻏــﺬاﻳﻰ وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ D (ﻣــﺎﻫﻰ ﻫــﺎى ﭼــﺮب، ﻟﺒﻨﻴﺎت و زرده ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ) ﺑﺮاى اﻓــﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪن ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.
او گفت: ﺑﺮاى ﺗﺎﻣﻴﻦ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ E ﺑـﻪ ﻋﻨـﻮان آﻧﺘـﻰ اﻛﺴـﻴﺪان و ﻛﻤـک ﺑـﻪ ﻋﻤﻠﻜـﺮد ﺳﻴﺴـﺘﻢ اﻳﻤﻨـﻰ ﺑـﺪن، ﻣـﻰ ﺗـﻮان از روﻏﻦ ﻫﺎى ﻣـﺎﻳﻊ ﻣﺎﻧﻨـﺪ، ﻛـﺎﻧﻮﻻ، آﻓﺘـﺎﺑﮕﺮدان و ذرت در ﻃـﺒﺦ ﻏـﺬا و ﺳـﺒﺰﻳﺠﺎﺗﻰ ﻣﺎﻧﻨـﺪ، اﺳـﻔﻨﺎج، ﻛﻠـﻢ ﭘـﻴﭻ، ﺳـﻮﻳﺎ، ﺳﻴﺐ زﻣﻴﻨـﻰ در وﻋـﺪه ﻫـﺎى ﻏـﺬاﻳﻰ ﺳـﺤﺮ و افطار ﻳـﺎ اﻧـﻮاع آﺟﻴـﻞ ﻣﺎﻧﻨـﺪ، ﻓﻨـﺪق، ﺑـﺎدام، ﮔـﺮدو در ﻓﺎﺻـﻠﻪ وﻋـﺪه اﻓﻄﺎر ﺗﺎ ﺷﺎم، اﺳﺘﻔﺎده ﻛﺮد.
عبداللهی درخصوص تامین وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ C بیان کرد: ﻣﺼﺮف ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏـﺬاﻳﻰ ﺣـﺎوى وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ C ﺷـﺎﻣﻞ اﻧـﻮاع ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎ و ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎ از ﺟﻤﻠـﻪ ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎى ﺑـﺮگ ﺳـﺒﺰ ﻣﺎﻧﻨــﺪ، ﺳــﺒﺰى ﺧــﻮردن و اﻧــﻮاع ﻛﻠــﻢ و ﮔﻮﺟــﻪ ﻓﺮﻧﮕــﻰ، ﺟﻮاﻧــﻪ ﻫــﺎى ﮔﻨــﺪم، ﻣــﺎش و ﺷــﺒﺪر، اﻧــﻮاع ﻣﺮﻛﺒــﺎت ﻣﺎﻧﻨــﺪ ﻟﻴﻤﻮ ﺗﺮش، ﻟﻴﻤـﻮ ﺷـﻴﺮﻳﻦ، ﭘﺮﺗﻘـﺎل، ﻧـﺎرﻧﮕﻰ و ﻧـﺎرﻧﺞ و ﻛﻴـﻮى در ﻫـﺮ ﺳـﻪ وﻋـﺪه اﻓﻄـﺎر، ﺷـﺎم و ﺳـﺤﺮ ﺗﻮﺻـﻴﻪ ﻣـﻰ ﺷﻮد. همچنین، ﻣﺼﺮف ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﺬاﻳﻰ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫﺎی ﮔـﺮوه B ﻣﺎﻧﻨـﺪ، اﻧـﻮاع ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎى ﺑـﺮگ ﺳـﺒﺰ و ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎ، ﺷـﻴﺮ و ﻟﺒﻨﻴـﺎت، اﻧــﻮاع ﮔﻮﺷــﺖ ﻫــﺎ، زرده ﺗﺨــﻢ ﻣــﺮغ، ﻏــﻼت ﺳــﺒﻮس دار، ﺣﺒﻮﺑــﺎت ﻣﺎﻧﻨــﺪ ﻧﺨــﻮد، اﻧــﻮاع ﻟﻮﺑﻴــﺎ، ﻋــﺪس، ﺑــﺎﻗﻼ، ﻟﭙــﻪ و ﻣﺎش، ﻣﻐﺰﻫﺎ (ﭘﺴﺘﻪ، ﮔﺮدو، ﺑﺎدام و ﻓﻨﺪق) ﺟﻬﺖ ارﺗﻘﺎى ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪن در اﻳﻦ اﻳﺎم ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻰ ﺷﻮد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: ﺑـﺮاى ﭘﻴﺸــﮕﻴﺮى از ﭘﻴﺸــﺮﻓﺖ ﺳــﺮﻳﻊ ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻫـﺎى وﻳﺮوﺳﻰ و ﺗﺎﻣﻴﻦ وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ ١٢B ﺗﻮﺻــﻴﻪ ﻣــﻰ ﺷــﻮد، ﻣﻨــﺎﺑﻊ ﭘﺮوتئینهای ﺣﻴﻮاﻧﻰ از ﺟﻤﻠﻪ ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ، ﻣﺎﻫﻰ و ﻣﺎﻛﻴﺎن، ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ و ﻟﺒﻨﻴﺎت ﺣﺘﻤﺎ ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.
او ادامه داد: درﻳﺎﻓـﺖ آﻫــﻦ ﻛﺎﻓﻰ از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏــﺬاﻳﻰ ﺑـﺮاى ﺗﻘﻮﻳــﺖ ﺳﻴﺴــﺘﻢ اﻳﻤﻨــﻰ ﺑـﺪن در اﻳــﺎم روزه دارى، ﺗﻮﺻــﻴﻪ ﻣــﻰ ﺷــﻮد. آﻫﻦ در ﻣﻨـﺎﺑﻊ ﮔﻴـﺎﻫﻰ و ﻣﻨـﺎﺑﻊ ﺣﻴـﻮاﻧﻰ ﻳﺎﻓـﺖ ﻣـﻰﺷـﻮد، ﻣﻨـﺎﺑﻊ ﺣﻴـﻮاﻧﻰ ﻋﺒﺎرﺗﻨـﺪ از ﮔﻮﺷـﺖ ﻗﺮﻣـﺰ، ﻣـﺮغ و ﻣـﺎﻫﻰ ﺣﺎوی "آﻫـﻦ ﻫـﻢ" (آهن "هم" از قابلیت جذب بالایی برخوردار است و در حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد آن جذب میشود) اﺳـﺖ و ﻣﻨـﺎﺑﻊ ﮔﻴـﺎﻫﻰ ﺷـﺎﻣﻞ اﻧـﻮاع ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎ، ﺣﺒﻮﺑـﺎت، ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎى ﺗـﺎزه و ﺧﺸـک ﺷـﺪه و ﻏﻼت ﻛﺎﻣﻞ "آﻫﻦ ﻏﻴﺮ ﻫﻢ" دارﻧـﺪ. اﮔـﺮﭼـﻪ ﺗﺨـﻢ ﻣـﺮغ از ﻣﻨـﺎﺑﻊ ﺣﻴـﻮاﻧﻰ آﻫـﻦ است، اﻣـﺎ آﻫـﻦ آن ﻏﻴـﺮﻫـﻢ اﺳﺖ. اﮔﺮ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﺬاﻳﻰ آﻫﻦ ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻏﺬاﻫﺎى ﺣﺎوى وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ c ﻣﺼﺮف ﺷﻮﻧﺪ، ﺟﺬب آﻫﻦ اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻰ ﻳﺎﺑﺪ.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: ﻣﺼﺮف ﻏﺬاﻫﺎى ﻏﻨـﻰ از روى ((Zn ﺷـﺎﻣﻞ ﮔﻮﺷـﺖ ﻗﺮﻣـﺰ، ﻣـﺮغ، ﻣـﺎﻫﻰ، ﻏـﻼت ﻛﺎﻣـﻞ، ﺣﺒﻮﺑـﺎت و ﺗﺨـﻢ ﻣـﺮغ ﺑـﺮاى ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ در ﻫﺮ ﺳﻪ وﻋﺪه ﻏﺬاﻳﻰ (ﺳﺤﺮ، اﻓﻄﺎر و ﺷﺎم) در اﻳﻦ اﻳﺎم ﻧﻴﺰ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻰ ﺷﻮد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه بیان کرد: در ﻣــﺎه ﻣﺒــﺎرک رﻣﻀــﺎن ﻧﻴــﺰ ﻣﺎﻧﻨــﺪ ﻫﻤﻴﺸــﻪ ﭘﻴــﺮوى از ﺑﺮﻧﺎﻣــﻪ ﻏــﺬاﻳﻰ ﻣﺘﻨــﻮع و ﻣﺘﻌــﺎدل ﻳﻌﻨــﻰ ﺗــﺎﻣﻴﻦ اﻧــﻮاع ﻣﺨﺘﻠﻔــﻰ از ﻣــﻮاد ﻏــﺬاﻳﻰ ﺑــﻪ ﺗﻨﺎﺳــﺐ ﺑــﺎ ﻳﻜــﺪﻳﮕﺮ و ﻣﻘــﺎدﻳﺮ ﻛــﺎﻓﻰ از ﻣــﻮاد ﻣــﻮرد ﻧﻴــﺎز ﺑــﺮاى ﺣﻔــﻆ ﺳــﻼﻣﺖ ﺑــﺪن و رﻋﺎﻳــﺖ ﻣﻴﺎﻧــﻪروى ﺑــﺎ ﻣﺤــﺪود ﻧﻤـﻮدن ﻏــﺬاﻫﺎى داراى ﭼﺮﺑــﻰ، ﻛﻠﺴــﺘﺮول، ﻗﻨـﺪ، ﻧﻤــک زﻳــﺎد و ﺗﺮﻛﻴﺒــﺎت اﻓﺰودﻧـﻰ ﺗﻮﺻــﻴﻪ ﻣــﻰ ﺷــﻮد.
او افزود: ﻏـﺬاﻫﺎ ﺑــﺮاﺳــﺎس ﻣﺤﺘــﻮاى ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ، وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ و ﻣﻮادﻣﻌﺪﻧﻰ در ٦ ﮔﺮوه اﺻـﻠﻰ ﻏـﺬاﻳﻰ ﻗـﺮار دارﻧـﺪ. اﻧﺘﺨـﺎب اﻧـﻮاع ﻏـﺬاﻫﺎ از ﮔـﺮوه ﻫـﺎى ﻣﺨﺘﻠـﻒ ﺑـﻪ ﺷـﺮح زﻳـﺮ و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ، اﻧﺘﺨﺎب ﻣـﻮاد ﻏـﺬاﻳﻰ ﺟـﺎﻳﮕﺰﻳﻦ در ﻫـﺮ ﮔـﺮوه ﻏـﺬاﻳﻰ ﺑـﺮاى ﺑـﺮ ﻃـﺮف ﻧﻤـﻮدن ﻧﻴﺎزﻫـﺎى ﺗﻐﺬﻳـﻪ اى ﺷـﺎﻣﻞ آب، اﻣـﻼح، وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ ﻫــﺎ، ﻣــﻮاد ﻣﻌــﺪﻧﻰ، ﭘــﺮوﺗﺌﻴﻦ و اﻧــﺮژى ﻣــﻮرد ﻧﻴــﺎز ﺑــﺪن اﻓــﺮاد روزه دار در ﺳــﻪ وﻋــﺪه ﻏــﺬاﻳﻰ (ﺳﺤﺮ، اﻓﻄﺎر و ﺷﺎم) ﺿﺮورى اﺳﺖ.
عبداللهی درخصوص ﺷﺶ ﮔﺮوه ﻏﺬاﻳﻰ اﺻﻠﻰ و ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻦ ﻫﺎى آﻧﻬﺎ توضیح داد: این شش گروه غذایی ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از، ﮔـﺮوه ﻧـﺎن و ﻏــﻼت، ﮔـﺮوه ﺳـﺒﺰی ﻫـﺎ، ﮔﺮوه ﻣﻴﻮه ﻫﺎ، ﮔـﺮوه ﺷـﻴﺮ و ﻟﺒﻨﻴـﺎت، ﮔﺮوه ﮔﻮﺷﺖ و ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ و ﮔﺮوه ﺣﺒﻮﺑﺎت و ﻣﻐﺰ داﻧﻪ ﻫﺎ، است.
او در خصوص ﮔـﺮوه ﻧـﺎن و ﻏــﻼت گفت: ﻧـﺎن ﻫﺎ (ﺷـﺎﻣﻞ، ﺳــﻨﮕک، ﺑﺮﺑـﺮى، ﻧــﺎن ﺟـﻮ، ﻟـﻮاش، ﺗــﺎﻓﺘﻮن و ﺳـﺎﻳﺮ ﻧــﺎن ﻫـﺎى ﻣﺤﻠــﻰ)، ﺑـﺮﻧﺞ، اﻧــﻮاع ﻣﺎﻛﺎروﻧﻰ، رﺷﺘﻪ ﻫﺎ، ﻏﻼت ﺻـﺒﺤﺎﻧﻪ، ﺑﻠﻐـﻮر ﮔﻨـﺪم، ﺑﻠﻐـﻮر ﺟـﻮ اﺳـﺖ. ﺗﻮﺻـﻴﻪ ﺑـﺮ اﻳـﻦ اﺳـﺖ ﻛـﻪ ﺣـﺪاﻗﻞ ﻧﻴﻤـﻰ از ﻧـﺎن و ﻏـﻼت ﻣﺼﺮﻓﻰ روزاﻧﻪ از ﻧﻮع ﺳﺒﻮس دار ﺑﺎﺷﺪ.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص ﮔـﺮوه ﺳـﺒﺰی ﻫـﺎ بیان کرد: این گروه ﺷـﺎﻣﻞ، اﻧـﻮاع ﻛـﺎﻫﻮ، اﺳـﻔﻨﺎج، ﻛـﺮﻓﺲ، ﺳـﺒﺰى ﺧـﻮردن و ﺳـﺎﻳﺮ ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎى ﺑﺮﮔـﻰ، اﻧـﻮاع ﻛﻠـﻢ، ﻫـﻮﻳﺞ، ﺑﺎدﻣﺠﺎن، ﻧﺨﻮد ﺳﺒﺰ، ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺳﺒﺰ، اﻧﻮاع ﻛﺪو، ﻓﻠﻔﻞ، ﻗﺎرچ، ﺧﻴﺎر، ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮﻧﮕﻰ و ﭘﻴﺎز است. ﮔﺮوه ﻣﻴﻮه ﻫﺎ نیز شامل اﻧـﻮاع ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎى ﻓﺼـﻞ از ﺟﻤﻠـﻪ ﻣﺮﻛﺒـﺎت (ﻣﺎﻧﻨـﺪ، ﭘﺮﺗﻘـﺎل، ﻧـﺎرﻧﮕﻰ، ﻟﻴﻤـﻮ ﺗـﺮش، ﻟﻴﻤـﻮ ﺷـﻴﺮﻳﻦ، ﮔﺮﻳـﭗ ﻓـﺮوت)، ﺳـﻴﺐ، ﻛﻴـﻮى و اﻧـﻮاع آب ﻣﻴـﻮه ﻃﺒﻴﻌـﻰ و ﺑـﺪون ﺷـﻜﺮ اﻓـﺰوده، ﻛﻤﭙـﻮت ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎ (ﻛـﻢ ﺷـﻴﺮﻳﻦ ﻳـﺎ ﺑـﺪون ﺷـﻜﺮ اﻓﺰوده) و ﻣﻴﻮه ﻫﺎى ﺧﺸک (ﺧﺸﻜﺒﺎر) است.
او ادامه داد: ﻣﺼـﺮف ﻣﻘـﺎدیر ﻛـﺎﻓﻰ ﮔـﺮوه ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎ و ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎ در اﻳـﺎم روزه دارى ﺑـﺎ ﺗـﺎﻣﻴﻦ وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ ﺑـﻪ ﺧﺼـﻮص وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ C و ﭘــﻴﺶ ﺳﺎز وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ A ﺑﻪ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪن ﺑﺮاى ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ ﺑﻴﻤﺎرى ﻛﻮوﻳﺪ ١٩ ﻛﻤک ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ.
عبداللهی همچنین درخصوص ﮔـﺮوه ﺷـﻴﺮ و ﻟﺒﻨﻴـﺎت تصریح کرد: این گروه نیز ﺷـﺎﻣﻞ ﺷـﻴﺮ، ﻣﺎﺳـﺖ، ﭘﻨﻴـﺮ، ﻛﺸـک و دوغ است. اﻳـﻦ ﮔـﺮوه ﻋـﻼوه ﺑـﺮ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ و ﻓﺴـﻔﺮ و ﺑﺨﺸـﻰ از ﭘــﺮوﺗﺌﻴﻦ، وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ ﻫــﺎى ﮔــﺮوه B ﺑـﻪ ﺧﺼــﻮص وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ ٢B و ١٢B را ﻛــﻪ ﺑــﻪ ﺗﻘﻮﻳــﺖ ﺳﻴﺴــﺘﻢ اﻳﻤﻨــﻰ ﺑــﺪن ﻛﻤــک ﻣــﻰ ﻛﻨﻨﺪ، ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ. ﺗﻮﺻﻴﻪ میشود ﻛﻪ ﻟﺒﻨﻴﺎت از ﻧﻮع ﻛﻢ ﭼﺮب (ﻛﻤﺘﺮ از ۲.۵ درﺻﺪ ﭼﺮﺑﻰ) ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.
او ﮔﺮوه ﮔﻮﺷﺖ و ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ را به این شرح بیان کرد: اﻳـﻦ ﮔـﺮوه ﻣﻨﺒـﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﭘـﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺣﻴـﻮاﻧﻰ و ﺑـﺎ ﻛﻴﻔﻴـﺖ ﺑـﺎﻻ ﻫﺴـﺘﻨﺪ و ﺷـﺎﻣﻞ ﮔﻮﺷـﺖ ﻗﺮﻣـﺰ، ﻣـﺮغ، ﻣﺎﻫﻰ، ﻣﻴﮕﻮ، ﺑﻠﺪرﭼﻴﻦ، ﻏﺎز، اردک، ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ و ﺗﺨﻢ ﺳﺎﻳﺮ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎن هستند.
عبداللهی درباره ﮔﺮوه ﺣﺒﻮﺑﺎت و ﻣﻐﺰ داﻧﻪ ﻫﺎ بیان کرد: ﺣﺒﻮﺑـﺎت ﺷـﺎﻣﻞ ﻧﺨـﻮد، اﻧـﻮاع ﻟﻮﺑﻴـﺎ، ﻋـﺪس، ﺑـﺎﻗﻼ، ﻟﭙـﻪ و ﻣـﺎش و نخود و ﻣﻐﺰﻫـﺎ نیز ﺷـﺎﻣﻞ، ﮔـﺮدو، ﺑـﺎدام، ﻓﻨﺪق، ﭘﺴﺘﻪ، ﺑﺎدام زﻣﻴﻨﻰ، ﺑﺎدام ﻫﻨﺪى و غیره، است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یادآوری کرد: در اﻳﺎم روزه دارى اﻣﺴـﺎل، ﺑـﻪ ﻣﺼـﺮف ﻣﻨـﺎﺑﻊ ﻛـﺎﻓﻰ ﭘـﺮوﺗﺌﻴﻦ اﻋـﻢ از ﺣﻴـﻮاﻧﻰ و ﻳـﺎ ﮔﻴـﺎﻫﻰ ﻛـﻪ ﺑـﺮاى ﻋﻤﻠﻜـﺮد ﻃﺒﻴﻌـﻰ ﺳﻴﺴـﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑـﺪن ﺑـﺮاى ﭘﻴﺸـﮕﻴﺮى از ﺑﻴﻤـﺎرى ﻛﻮوﻳـﺪ ١٩ ﻻزﻣﻨـﺪ، ﺑﺎﻳـﺪ ﺗﻮﺟـﻪ ﺷـﻮد. اﻧـﻮاع ﺣﺒﻮﺑـﺎت ﻣﻨﺒـﻊ ﭘـﺮوﺗﺌﻴﻦ ﻫﺴـﺘﻨﺪ و وﻗﺘـﻰ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﻏﻼت ﻣﺼﺮف ﻣﻰ ﺷـﻮﻧﺪ، ﺑـﻪ ﻋﻨـﻮان ﺟـﺎﻳﮕﺰﻳﻦ ﮔﻮﺷـﺖ، ﻣـﺮغ و ﻣـﺎﻫﻰ ﻣـﻰ ﺗﻮاﻧﻨـﺪ ﻳـک ﭘـﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺧـﻮب و ﺑـﺎ ﻛﻴﻔﻴـﺖ را ﺑﺮاى ﺑﺪن ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ.
انتهای پیام/