به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فرشته علایی کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر، مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه روی با محدود نمودن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه میشود.
او با اشاره به اینکه غذاها بر اساس محتوی پروتئین، ویتامین و مواد معدنی در به شش گروه اصلی غذایی تقسیم بندی میشوند افزود: غذاها باید از گروههای مختلف انتخاب شوند، همچنین برای برطرف نمودن نیازهای تغذیهای بدن استفاده از آب، املاح، ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی سحر، افطار و شام ضروری است.
علایی اضافه کرد: گروه اول گروه نان و غلات است که شامل نان ها، برنج، انواع ماکارونی، رشته ها، غلات صبحانه، بلغور گندم و بلغور جو هستند که توصیه میشود حداقل نیمی از نان و غلات مصرفی روزانه از نوع سبوس دار باشد.
او دومین مورد از گروه غذایی اصلی را سبزیها شامل انواع کاهو، اسفناج، کرفس، سبزی خوردن و سایر سبزیهای برگی، انواع کلم، هویج، بادمجان، نخود سبز، لوبیا سبز، انواع کدو، فلفل، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، پیاز بیان کرد.
علایی با بیان اینکه گروه میوهها شامل انواع میوههای فصل از جمله مرکبات، سیب و کیوی و انواع آب میوه طبیعی و بدون شکر افزوده، کمپوت میوهها و میوههای خشک، سومین مورد از گروه غذایی اصلی و جایگزین آنها به شمار میرود، گفت: مصرف مقادیر کافی از غذاهای گروه سبزیها و میوهها در ایام روزه داری با تأمین ویتامینها به خصوص ویتامین C و پیش ساز ویتامین A به تقویت سیستم امینی بدن برای مقابله با بیماری کووید۱۹ کمک میکنند.
او افزود: لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ، علاوه بر تأمین کلسیم، فسفر و بخشی از پروتئین، ویتامینهای گروه B به خصوص ویتامین B ۲ و B ۱۲ را که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند تأمین میکند، بنابراین توصیه میشود که لبنیات از نوع کم چرب در لیست غذاهای مصرفی در ماه مبارک رمضان قرار گیرد.
علایی گروه گوشت و تخم مرغ را منبع تأمین پروتئین حیوانی دانست و اضافه کرد: گروه حبوبات و مغز دانهها شامل نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش و مغزها شامل گردو، بادام، فندق، پسته، بادام زمینی و بادام هندی هستند که حتما در ایام روزه داری ماه مبارک رمضان استفاده شوند.
او ادامه داد: درایام ماه مبارک رمضان امسال روزه داران باید به مصرف منابع کافی پروتئین اعم از پروتئینهای حیوانی و گیاهی توجه داشته باشند، چرا که این مواد غذایی عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ را تقویت میکند.
علایی در پایان گفت: حبوبات منبع سرشار پروتئین هستند، این مواد زمانی که همراه با غلات مصرف میشوند میتوانند به عنوان یک پروتئین خوب برای بدن جایگزین گوشت، مرغ و ماهی شوند.
انتهای پیام/ف