جلسات قرآنی رهبر انقلاب را می‌توان از چند وجه، از جمله محفلی برای معرفی قاریان و حافظان تا اهمیت ویژه معظم‌له به ترویج فرهنگ قرآن مورد توجه قرار داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طلیعه ماه مبارک رمضان برای اهالی قرآن، یادآور لحظات خوشی است که بسیاری آن را چشیده‌اند و بسیاری دیگر در آرزوی درک آنند. برگزاری محفل انس با قرآن در حضور رهبر معظم انقلاب در روز اول ماه مبارک رمضان، مربوط و محدود به سال‌های اخیر نمی‌شود و سابقه زیادی دارد.

چرا جلسات قرآن برای رهبر معظم انقلاب اهمیت دارد؟

دیدار قرآنیان با رهبر انقلاب، تاکنون هیچ‌گاه تعطیل نشده است، حتی ویروس منحوس کرونا هم نتوانست این جلسه را لغو کند و جلسه امسال به‌صورت مجازی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد و رهبر معظم انقلاب از طریق ویدئوکنفرانس، شاهد و ناظر اجرای قاریان و حافظان قرآن در مصلای امام خمینی (ره) بودند. گرچه لغو دیدار حضوری اهالی قرآن با رهبر انقلاب در سال جاری، حسرتی در دل اهالی قرآن به‌جای گذاشت، اما به هر حال این مراسم به‌شکل دیگری برگزار شد و رهبر انقلاب هم در پایان از دست‌اندرکاران این جلسه تشکر کردند.

محفل انس با قرآن در حضور رهبر انقلاب را می‌توان از چند وجه مورد توجه قرار داد؛ از محفلی برای معرفی قاریان و حافظان نوجوان و جوان و تجدید دیدار اساتید و پیشکسوتان حوزه قرآن با رهبر انقلاب گرفته تا نگاه ویژه مقام معظم رهبری به ترویج فرهنگ قرآن.

محفل انس با قرآن در حسینیه امام خمینی (ره) به دلیل حضور قاریان و حافظان قرآن از اقصی نقاط کشور و حضور قاریان و مرتلان جوان و تازه‌نفس و همچنین حضور اساتیدی که سال‌هاست با جلسات قرآنی رهبر انقلاب انس گرفته‌اند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اما علاوه بر این، توجه ویژه رهبری به این نوع جلسات قرآنی، پیام‌های دیگری غیر دیدار سالانه قرآنیان با معظم‌له دارد و آن اهتمام ویژه ایشان به موضوع قرآن به‌عنوان کتاب هدایت انسان است.

بسیاری بر این باورند که بزرگترین و مهمترین جریان‌های قرآنی کشور در برهه‌های مختلف، الهام‌گرفته از تذکرات و بیانات قرآنی رهبر انقلاب در این جلسات است. نمونه‌ای از آن را می‌توان در جلسه اخیر شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ مشاهده کرد.

چرا جلسات قرآن برای رهبر معظم انقلاب اهمیت دارد؟

رهبر معظم انقلاب در این جلسه فرمودند: قرآن کتاب زندگی است. اگر آحاد بشر قواعد زندگی را با قرآن تطبیق کنند، سعادت دنیا و آخرت نصیب آن‌ها خواهد شد.

رهبر معظم انقلاب تصریح کردند: مشکل ما این است که ما زندگی را با قواعد قرآن تطبیق نمی‌دهیم؛ مثل کسی که به پزشک مراجعه می‌کند و نسخه‌ی پزشک را می‌گیرد، لکن به این نسخه عمل نمی‌کند. این مراجعه به نسخه پزشک بدون عمل به نسخه اثری نخواهد داشت، امروز وضع ما این جوری است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند: قرآن هم کتاب معلّم و معرفت است؛ یعنی دل را و اندیشه انسانی را سیراب می‌کند. قرآن برای آن کسانی که اهل معرفت‌آموزی‌اند یک سرچشمه تمام‌نشدنی است، لکن علاوه بر اینها، قرآن دستور زندگی هم هست.

رهبر معظم انقلاب از گذشته تاکنون تلاش کرده‌اند مسیر جامعه را در جهت ترویج فرهنگ قرآن کریم هموار کنند. در روزگاری که توجه عمده برخی مسئولان به موضوعات دیگری غیر از فعالیت‌های قرآنی است، نگاه ویژه رهبر معظم انقلاب در باب ترویج قرآن، همواره دلگرم‌کننده جامعه اسلامی بوده است.

یکی دیگر از برکات این دیدارها، شناسایی و معرفی نخبگان و استعداد‌های قرآنی کشور است. طی سال‌های گذشته و از دل این دیدارها، چهره‌های جوانی به جامعه قرآنی ایران معرفی شدند. بسیاری از اساتید قرآنی بر این باورند که جلسات دیدار قرآنیان با رهبر انقلاب در طلیعه ماه مبارک رمضان این موضوع مهم را گوشزد و یادآوری می‌کند که قرآن، عنصری جداناپذیر از زندگی مسلمانان است.

با تمام این ویژگی‌ها، به‌نظر می‌رسد کنار تأثیرات مثبتی که این جلسات در ترویج فرهنگ قرآن داشته و دارد، نکاتی نیز مغفول مانده است. رهبر معظم انقلاب هرساله، نکاتی را در باب ترویج فرهنگ قرآن به دستگاه‌های فرهنگی و قرآنی متذکر می‌شوند، اما به‌نظر می‌رسد که بخشی از موضوعاتی که مطرح شده چندان اجرایی نشده است، از جمله این موضوعات، می‌توان به تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن اشاره کرد که رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۱ این مطالبه را مطرح کردند، اما عملکرد دستگاه‌های فرهنگی و قرآنی نشانگر آن است که فرآیند اجرای مطالبه قرآنی مقام معظم رهبری با کندی پیش می‌رود و تا افق چشم‌انداز رهبری فاصله زیادی باقی مانده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.