شهاب اولیایی، رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: یکی از عوارض روزه داری نادرست مربوط به مشکلات و اختلالات گوارشی است که هر ساله تعدادی به این وضعیت دچار میشوند. در بعضی موارد این اختلال به حدی وسیع میشود که روزه دار را از انجام این فریضه باز میدارد.
او افزود: از اصلیترین دلایل این اختلال میتوان به مصرف زیاد مواد پرچرب و سرخ کردنیها اشاره کرد. همچنین مصرف بی رویه غذاهای تند و پر ادویه، غذاهای نفاخ مانند کلم، حبوبات و آشها باعث نفخ در معده و اختلال در سیستم گوارشی میشوند.
این رژیم شناس و متخصص تغذیه مطرح کرد: مشاهده میشود افراد در بعضی موارد به مصرف نوشیدنیهای حاوی کربوهیدرات و گاز دار مانند انواع نوشابهها میپردازند که در نهایت سوء هاضمه را در این افراد مشاهده میکنیم. از دیگر عوامل اختلال میتوان به آشفته خوری در وعدههای مختلف این ماه اشاره کرد؛ زیرا سیستم گوارش فرد بعد از ۱۵ ساعت روزه داری، در حال استراحت است که ناگهان انواع و اقسام غذا در اشکال مختلف با حجم بسیار زیاد وارد این دستگاه میشود و در نهایت مشکلات بسیاری را در پی دارد.
شهاب اولیایی گفت: توصیه میکنیم روزه داران با رعایت اصول تغذیهای مناسب؛ یعنی پرهیز از آشفته خوری، پرخوری و بد خوری از سوء هاضمه و اختلالات گوارشی در این ماه جلوگیری کنند و نقش موثری در سلامت تغذیه و سیستم ایمنی و گوارش خود داشته باشند.
این رژیم شناس در پایان تاکید کرد: سعی کنید در ماه رمضان تعادل و تناسب را در گروههای غذایی رعایت کنید تا در این دوره با مشکل خاص رو به رو نشوید. همچنین از حذف وعده غذایی و حالت تک وعدهای به شدت پرهیز کنید. اگر در یکی از وعدههای سحر یا افطار غذا مصرف میکنید؛ نه تنها به سوء هاضمه و اختلال سیستم گوارشی مبتلا میشوید ؛ بلکه دچار ضعف ایمنی بدن هم میشوید که این نمونه کارها در این شرایط مناسب نیست.
بیشتر بخوانید:
ماه مبارک رمضان، راهکاری برای تقویت ایمنی بدن
توصیههای تغذیهای برای روزه اولیها
مصرف زیاد ویتامینها باعث پیشگیری از کرونا نخواهد شد
توصیههای تغذیهای در ماه مبارک رمضان برای پیشگیری از ابتلا به کرونا
انتهای پیام/