به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لازانیا که با نام خمیربرگ هم شناخته میشود نوعی غذای ایتالیایی است که از سه لایه پاستای ورقهای، سس مخصوص، و پنیر پیتزا تهیه میشود. لازانیا انواع مختلفی دارد و معمولاً در ماکروفر، فر، و یا روی اجاق گاز طبخ میگردد. برای تهیه انواع لازانیا، از گوشت و سبزیجات استفاده میگردد و به عنوان نهار، شام و یا پیش غذا سرو میشود. در این مطلب شما را با طرز تهیه لازانیا در ماکروفر، فر، ماهیتابه و نکات مهم و اصولی در تهیه آن آشنا میسازیم.
مواد لازم
لازانیا ۱ بسته
فلفل دلمهای خیلی ریز خرد شده ۱/۲ لیوان
قارچ خیلی ریز خرد شده ۱/۲ لیوان
پیاز ۲ عدد
مایه ماکارونی (گوشت چرخ کرده، سویا، نمک، زردچوبه، فلفل، رب) ۲ لیوان
پنیر پیتزا ۱ بسته
سس گوجه فرنگی به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس بشامل
آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
کره ۲۵-۵۰ گرم
شیر ۲ لیوان
مراحل آماده کردن سس بشامل
کره را آب کرده، سپس آرد را به آن اضافه کرده و هم بزنید و آرد را در کره تفت دهید.
شیر را به آرد اضافه کرده و با حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا غلظت آن مانند سس شود.
مراحل آماده کردن ورقههای لازانیا
در یک قابلمه نسبتا بزرگ که ورقههای لازانیا در آن جا شود، تا دو سوم آب ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
وقتی آب به جوش آمد، نمک، یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری روغن غیر سرخ کردنی به آن اضافه کنید.
ورقههای لازانیا را به آرامی در آب جوش قرار داده، زمانی که نرم شدند در آبکش ریخته، ورقه ورقه با آب سرد بشویید و به لبهی یک قابلمه آویزان کنید تا روی هم خمیر نشوند.
مراحل آماده کردن مایه گوشت
گوشت گوسفندی که ۱/۴ آن دنبه باشد چرخ کرده و در حین چرخ کردن، به ازای هر نیم کیلو گوشت، نصف قاشق غذاخوری دارچین به آن اضافه کنید. سپس گوشت را ورز داده و دوباره چرخ کنید.
دو برابر میزان سویا روی آن آب جوش ریخته و در ۵ ساعت، ۳ بار آب آن را عوض کنید تا زمانی که سویا نرم و پوک شود.
سویا را آبکش کرده و با دو لیوان آب و یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه به مدت ۱۵ دقیقه بپزید تا آب آن کشیده شود، سپس حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید سرد شود.
پیاز را ریز خرد کرده و با روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، سویا را به آن اضافه کرده و هم بزنید، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز را هم اضافه کنید.
پس از چند ثانیه رب را به مواد اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ آن قرمز شود.
شعله را خاموش کرده و اجازه دهید مواد کمی سرد شوند.
مایه گوشت را پس از سرد شدن با قارچ و فلفل دلمهای خرد شده مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس گوشت (کبابی، ماکارونی، لازانیا، استیک و پاستا)
قرار دادن مواد بر روی لایههای لازانیا
کف ظرف پیرکس را با کره کمی چرب کنید و یک لایه لازانیا داخل آن بچینید.
روی لازانیا به ترتیب سس بشامل، پنیر پیتزا، و مایه گوشت بریزید، دوباره یک لایه لازانیا روی آن قرار داده و همین ترتیب را برای لایههای بعدی تکرار کنید.
در آخر با سس بشامل کل سطح لازانیا را بپوشانید، سپس یک لایه پنیر پیتزای رنده شده بریزید و روی آن را کاملا با پنیر پیتزای ورقهای بپوشانید.
در صورت استفاده از فر
فر را از قبل در درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و ظرف لازانیا را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید.
به منظور جلوگیری از خشک شدن لازانیا، یک ظرف آب داخل فر قرار دهید.
در صورت استفاده از ماکروفر
پنیر پیتزای ورقهای را در لایه آخر قرار ندهید.
پایه مخصوص گریل را وسط سینی گردان قرار داده، ظرف را با درپوش روی آن بگذارید و با قدرت ۱۰۰ درصد به مدت ۵ الی ۶ دقیقه اجازه دهید لازانیا بپزد.
پس از این مدت درپوش ظرف را برداشته، روی لازانیا را با پنیر پیتزای ورقهای بپوشانید و ظرف را بدون درپوش روی پایه مخصوص قرار دهید.
دستگاه را به مدت ۵ الی ۶ دقیقه با ترکیب گریل و قدرت ۶۰ درصد روشن کنید تا سطح پنیر طلایی شود.
در صورت استفاده از اجاق گاز
کف ماهیتابه تفلون را با کمی کره چرب کنید و لایههای لازانیا را داخل آن بچینید.
ماهیتابه را بر روی حرارت خیلی ملایم قرار داده و از کنار ماهیتابه نصف استکان شیر در آن بریزید، دمی را روی درب ماهیتابه قرار داده و به مدت ۳۰-۱۵ دقیقه صبر کنید تا لازانیا بپزد.
نکته: برای تهیه لازانیا از ظرف نسبتا بزرگ استفاده کنید تا ورقههای لازانیا بدون شکستگی در آن جای بگیرند.
منبع: ستاره
انتهای پیام/
تشکر