جاتن معاون امور توانبخشی بهزیستی استان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، گفت: دفتر سی بی آر (CBR) معاونت توانبخشی با همکاری ۲۲ تسهیلگر در ۶ شهرستان و ۹۵۲ روستا به ۷ هزار و ۷۲۹ مددجوی تحت پوشش بهزیستی ساکن در روستا و مناطق محروم خدمات رسانی میکند.
جاتن افزود: پارسال ۵۳۹ معلول جدید شناسایی و به کمیسیونهای تشخیص معلولیت شهرستانها معرفی شدند.
به گفته او، آموزشهای غیر رسمی، شبه رسمی و رسمی شامل آموزش در خانواده، آموزشهای دوران کودکی (پیش از دبستان)، کلاسهای موسسات آموزشی خصوصی موجود در جامعه، برنامههای آموزش غیرحضوری (مثلا اینترنتی) آموزشهای مربوط به مهارتهای هنری، فرهنگی و ورزشی، آموزش مهارتهای زندگی کودکان معلول پذیرفته شده در روستا مهدها، مدارس استثنایی، افراد معلول بزرگسال در حال تحصیل در مراکز شبانه یا نهضت سوادآموزی و همچنین آموزش مجریان برنامه CBR شامل تسهیلگران و کارشناسان از جمله خدمات این طرح است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان گفت: پارسال ۳۰۸ نفر برای درمان و یا دریافت خدمات توانبخشی به مراکز مربوطه و حدود ۶۲۶ نفر هم برای دریافت وسایل کمک توانبخشی مانند ویلچر، عصا، واکر و سمعک به مددکار ارجاع داده شدند.
جاتن افزود: همچنین ۱۴۸ مورد مناسب سازی سرویسهای بهداشتی منازل معلولان روستایی، وسایل زندگی و تجهیزات، اماکن عمومی و محیط زندگی انجام شده است.
او اضافه کرد: در مولفه معاش هم ۲۴۵ نفر خوداشتغالی، ۵۳۵ نفر کمک هزینه معیشتی موردی و ۶۴ نفر اشتغال دستمزدی، ۵۸ مورد استادشاگردی و ۳۸ مورد ارجاع به "کلاسهای مهارتی و فنی حرفه ای" خدمت داده شده است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان با اشاره به خدمات آموزشی هم گفت: برای ارتقای سطح دانش و آگاهی تسهیلگران با برگزاری ۴ جلسه آموزشی استانی و در بحث توانمند سازی ۱۱ گروه خودیار با تعداد ۵۰ نفر عضو از خانواده افراد معلول به فعالیت خود ادامه میدهند.
جاتن افزود: همچنین پارسال ۴۴ کارگاه با موضوعات متنوع پیشگیری از معلولیت، مهارتهای زندگی و ژنتیک برای هزار و ۶۰۶ نفر برگزار شد.
او اضافه کرد: در سال ۹۸ انجمن تخصصی برنامه سی بی آر به نام " تسهیلگران حامیان امید قزوین" با همت معاونت توانبخشی و تسهیلگران برنامه و با هدف واگذاری خدمات و پوشش تمامی خدمات تعریف شده در این برنامه از جمله: اشتغال، تشکیل گروههای خودیار، اجرای مولفه توانمند سازی در همه زمینه ها، احقاق حقوق تسهیلگران به لحاظ بیمه و دستمزد، تشکیل دورها و کارگاههای آموزشی در جامعه محلی تشکیل شد.
او اضافه کرد: این طرح برای معلولان ساکن روستاهای استان از سال ۸۰ تاکنون در حال اجرا است.
به گفته او، درصد پوشش مناطق روستایی در این برنامه ۱۰۰ درصد است.
جاتن، بازگشت فرد به جامعه و طرح حقوق اجتماعی و برابری فرصتها برای معلولین را از اهداف مهم توانبخشی مبتنی بر جامعه بیان کرد.
انتهای پیام/ک