به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الله عبدالملکی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار کرد: در سال ۹۸ کمیته امداد موظف بود که ۷۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کند، اما توانست ۱۷۰ هزار و۹۰۰ فرصت شغلی را در کشور ایجاد کند.
وی افزود: در این مدت ۱۵۱ هزار و ۷۶۳ طرح اشتغال به صورت هدایت شغلی و ۲۴ هزار و ۱۳۷ مورد به صورت راهبری شغلی ایجاد شد.
عبدالملکی افزود: یک هزار و ۳۳۰ راهبر شغلی ما را در این مسیر کمک کردند و ۴۱ درصد از اشتغال کشور در سال گذشته توسط کمیته امداد شکل گرفت.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه در سال ۹۰ تا ۹۶ متوسط اشتغال ایجاد شده کمیته امداد ۲۰ درصد بود، گفت: در سال ۹۷ این میزان به ۳۰ درصد رسید و درسال ۹۸ توانستیم ۴۱ درصد از اشتغال کشور را ایجاد کنیم.
عبدالملکی خاطرنشان کرد: بخش زیادی از منابع تسهیلات اشتغال کمیته امداد در قالب تبصره ۱۶ و همچنین منابع اشتغال روستائیان و عشایر است.
او با بیان اینکه در حوزه تسهیلات اشتغال نیز کمیته امداد در سال ۹۸ رکورد جدیدی در ۴۱ سال اخیر ثبت کرده، افزود: کمیته امداد توانسته ۴۷۱۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پرداخت کند که بیش از ۲ میلیارد تومان آن از طریق تبصره ماده ۱۶، ۱۳۰۰ میلیارد تومان از طریق قانون اشتغال روستائیان و عشایر و ۳۵۰ میلیارد تومان دیگر را نیز از صندوق قرضالحسنه امداد ولایت پرداخت کرده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه تسهیلات مصوب ما در سال ۱۳۹۸ حدود ۵۸۰۰ میلیارد تومان بوده، گفت: متأسفانه ۱۰۹۰ میلیارد تومان آن پرداخت نشده است که در صورت پرداخت میتوانستیم حدود ۲۰۰ هزار فرصت شغلی را در سراسر کشور ایجاد کنیم.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خمینی (ره) افزود: در سال ۹۹، اگر شبکه بانکی ۱۰۰ درصد تسهیلات متعلق به کمیته امداد را پرداخت کند میتوانیم ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در سراسر کشور ایجاد کنیم.
او با بیان اینکه در الگوی شغلی کمیته امداد پرداخت تسهیلات فقط یکی از ۷ حلقه ایجاد اشتغال است، ادامه داد: برنامههای اشتغال کمیته امداد از مزیتسنجی منطقه آغاز میشود و پس از استعدادسنجی مشاورههای شغلی داده میشود و در مراحل بعدی نیز پس از پرداخت تسهیلات شغل فرد مورد نظارت قرار میگیرد.
عبدالملکی با بیان اینکه سال گذشته ۲۳۰ هزار فقره مشاوره شغلی و ۱۵۱ هزار فقره آموزش کسب و کار به مددجویان کمیته امداد داده شده است، تصریح کرد: مشاوران و کارشناسان شغلی نیز ۳ تا ۵ سال مشاورههای لازم را به مددجویان ارائه میدهند و هر ۶ ماه یکبار نیز در روند پیشرفت شغل این افراد نظارت میکنند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خمینی (ره) ادامه داد: سال گذشته مددجویان کمیته امداد ۲۷۰ رأس گاو را پرورش دادند و ۵.۵ میلیون دام سبک نیز توسط دامداران تحت پوشش کمیته امداد پرورش داده شده است و در ارتباط با پرورش آبزیان نیز هزار طرح تولید ماهی سردآبی و گرمآبی اجرایی کردهایم.
او با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۴۸ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی زیر کشت داشتهایم، افزود: این عدد کمی است چرا که مددجویان کمیته امداد به نوعی زمین بزرگی متعلق به خود ندارند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خمینی (ره) تصریح کرد: ۱۳۰ هزار مترمربع انواع فرش را تولید کردهایم که توسط تجار صادر شده است.
عبدالملکی با بیان اینکه در سال جاری ۶۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در اختیار کمیته امداد برای ایجاد اشتغال قرار داده ایم، ادامه داد: در صورتی که اعتبارات ۱۰۰ درصد محقق شود میتوانیم ۲۰۰ هزار فرصت شغلی را ایجاد کنیم و رکورد جدیدی بر ایجاد اشتغال ثبت کنیم.
او افزود: سال گذشته تنها ۸۷ درصد تسهیلات بانکی کمیته امداد از سوی بانکها تخصیص پیدا کرد و برای سال جاری نیازمند آن هستیم که ۱۰۰ درصد منابع تخصیص پیدا کند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته گفت: تعداد زیادی از طرحهای اشتغال امداد تغییر کاربری داشتهاند و نسبت به تولید محصولات بهداشتی اقدام کردهاند.
او با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲۵ میلیون عدد اقلام مبارزه با کرونا شامل ماسک و مواد ضدعفونیکننده از ابتدای شیوع ویروس کرونا توسط مددجویان کمیته امداد تولید شده است، ادامه داد: این اقلام در اختیار بخشهای مختلف قرار گرفته و بخشی از آن هم در اختیار محرومین قرار گرفته است که این محصولات توسط کمیته امداد برای نیازمندان خریداری شده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه روزانه بیش از ۶۵۰ هزار قلم کالا مانند ماسک، دستکش و لباس ایزوله توسط مراکز کمیته امداد تولید میشود، افزود: در حال حاضر ۷۰۰ هزار طرح اشتغال تحت نظارت در کشور داریم که با توجه به شیوع ویروس کرونا این تعداد در حال بازنگری مجدد هستند.
او با بیان اینکه اولویت اول ما در سال ۹۹، حفظ مشاغل موجود خواهد بود، گفت: کمکهایی از جهت تسهیلات، بازاریابی و فروش به تولید کنندگان اقلام بهداشتی داده میشود.
انتهای پیام/