به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، ابوالقاسم ایمان پور فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کرمانشاه از تعرض برخی از همسایگان به حریم محوطه باستانی شکارگاه خسرو پرویز خبر داد و گفت : با تلاش نیروهای یگان حفاظت اقداماتی برای رفع این تعرضات انجام گرفت.
او بااشاره به قرارگرفتن محوطه باستانی شکارگاه خسرو پرویز در دل شهر کرمانشاه، گفت : همجواری این محوطه باستانی با تعدادی از محلههای مسکونی باعث شده تا گاها شاهد تعرضاتی به حریم این محوطه از سوی همسایگان آن باشیم.
او افزود: از حدود یکی دو سال پیش تعدادی از ساکنین مجاور محوطه باستانی شکارگاه اقدام به کاشت نهالهایی در حریم این محوطه کردند که بارها از سوی نیروهای گشت یگان حفاظت به آنها تذکر داده شد و از آنها خواستیم تا نهالها را از داخل حریم محوطه بیرون بیاورند، اما متاسفانه توجهی به این مسئله نکردند و حتی چند مرتبهای هم با نیروهای یگان حفاظت درگیر شدند.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کرمانشاه به پیامدهای منفی کاشت درخت در داخل محوطههای باستانی اشاره کرد و گفت: براساس نتایج کاوشهایی که سنوات گذشته در محوطه باستانی شکارگاه انجام شده، در زیر این محوطه خاکی دیوارها و سازههای باستانی زیادی وجود دارد که ریشه درختان میتواند به تخریب و از بین رفتن آنها منجر شود.
او گفت: از سوی دیگر همسایگانی که در داخل حریم این محوطه باستانی باغچهها و پرچینهای خصوصی درست کردهاند، به مرور ادعای مالکیت بر آن محوطه را خواهند داشت و به این شکل به تدریج بخشهایی از این محوطه باستانی را به تصرف خود در میآورند.
ایمان پور ادامه داد: باتوجه به وجود چنین مشکلاتی طی هفتههای گذشته از کارشناسان میراث فرهنگی استان دعوت کردیم و نظر آنها را در خصوص تعرض به حریم و آسیبهای ریشه این درختان به سازههای باستانی زیر محوطه گرفتیم و سپس این نظرات کارشناسی را ضمیمه پرونده کرده و به دادسرای استان ارجاع دادیم.
او گفت: پس از انجام پیگیریها توانستیم مجوز قلع و قمع این باغچهها را از مرجع قضایی استان بگیریم و طی روز گذشته (هفتم اردییهشت) همه آنها را جمع آوری کردیم.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کرمانشاه به معضل ریختن نخالههای ساختمانی توسط همسایگان در داخل این محوطه باستانی هم اشاره کرد و گفت: برخی از همسایگان محوطه که کارهای ساخت وساز ساختمانی انجام میدهند، نخالههای ساختمانی خود را داخل این محوطه میریزند که این هم به یک معضل برای ما تبدیل شده است.
او افزود: هرچند کمبود نیروی انسانی باعث شده تا نتوانیم بصورت مداوم برای حفاظت از این محوطه نیرو مستقر کنیم، اما گشتهای یگان حفاظت بصورت مستمر از آن بازدید کرده و با متخلفین برخورد میکنند.
ایمان پور با گلایه از نامهربانی همسایگان شکارگاه با این محوطه باستانی، افزود: امیدواریم این فرهنگ بین مردم جا بیفتد که در قبال حفظ این میراثهای کهن احساس مسئولیت کنند .
انتهای پیام/د