به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سید علیرضا دیهیمی با تقدیر و تشکر از همه تلاشگران عرصه سلامت و کادر درمانی همچنین گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر حوزه سلامت و آرزوی سلامتی برای بیماران و طلب و مغفرت برای جانباختگان کرونایی، گفت: شیوع این بیماری مشکلاتی برای ورزش و ورزشکاران ژیمناستیک به وجود آورد چراکه ژیمناستیک حتما باید زیر نظر مربیان و با آموزش حضوری صورت گیرد و بدون کمک مربی آسیبزاست. اما امیدواریم به یاری خداوند این مسائل بر طرف شود.
او با بیان اینکه هماکنون ۱۲هزار ورزشکار سازمانیافته در استان فارس در رشته ژیمناستیک فعالیت میکنند، اظهار کرد: این ورزشکاران براساس تقویم ورزشی سالانهای که از سوی هیات ژیمناستیک با محتوای آموزشی و فرهنگی تدوین میشود، فعالیت میکنند؛ اما متاسفانه در سال جاری فعلا به دلیل شیوع بیماری کرونا و تعطیلی فضاهای ورزشی اجرای آن امکانپذیر نیست.
این مقام ورزشی استان فارس ابراز داشت: در حال حاضر تنها، مربیان از نظر بدنسازی میتوانند با ورزشکارانی که در قرنطینه خانگی به سر میبرند، تمرین کنند و موضوع آموزش تعطیل است؛ گرچه مربیان تیمهای منتخب استانی با هماهنگسازی خود با شرایط موجود، از طریق ارائه فیلمهای آموزشی با ورزشکاران ارتباط برقرار میکنند و تمرینهای لازم را به آنها میدهند؛ اما این کافی و بسنده نیست.
دیهیمی با بیان اینکه توجه رشتههای ورزشی به ژیمناستیک برای افزایش عمر قهرمانی و تداوم آن، بسیار اهمیت دارد، گفت: یکی از دلایل کوتاهبودن عمر قهرمانی در کشور بیتوجهی به این رشته است؛ از همین رو با آنکه در سالهای گذشته زحمات بسیاری برای توسعه ژیمناستیک در فارس کشیده شده است و این استان به عنوان قطب ژیمناستیک محسوب میشده، طی چند سال اخیر به دلایل مختلفی وضعیت مورد انتظار و مطلوب حاصل نشده است.
این مقام مسوول توسعه زیرساختها، توجه به ظرفیتهای استان و ایجاد همدلی و صمیمیت بین خانواده ژیمناستیک فارس را از مهمترین اهداف این هیات ورزشی برشمرد.
او، عملکرد هیات ژیمناستیک استان فارس را در سالی که گذشت تشریح کرد و با اشاره به کسب مقامهای قهرمانی در عرصه جهانی و ملی، عنوان داشت: در سال ۹۸ سعیدرضا کیخا ژیمناستیککار جهانی، بااخلاق و ارزنده فارس که تاکنون شش حرکت جدید را به این ورزش اضافه کرده است، موفق شد مقام سوم جهان را در وسیله خرک حلقه به خود اختصاص دهد که افتخاری برای ایران اسلامی و ورزش شیراز است؛ همچنین در مسابقات آسیایی آکروژیم افشین حیاتی و علیرضا درویشپور مقام سوم جهان را کسب کردند که برگ زرین دیگری برای ژیمناستیک است و در عرصه ملی نیز بانوان فارس در رشته ریتمیک با کسب مقام دوم کشوری برای فارس افتخار آفریدند.
دیهیمی همچنین به برگزاری کلاسهای آموزشی فدراسیون ژیمناستیک و نیز دیگر کلاسهای متعدد آموزشی در سطح استان به منظور ارتقای دانش و توان مربیان و داوران اشاره کرد.
به گفته قائم مقام هیات ژیمناستیک استان فارس بیش از ۱۲۰ مربی فعال در سطح استان و حدود ۶۰ داور فعال در سطح استان در این رشته فعالیت میکنند که حضور بینالمللی آنان هم در بخش بانوان و هم در رسته آقایان بسیار شایان توجه است؛ افزون بر این، در کارنامه فارس نام داوران بینالمللی شناختهشدهای همچون آقایان ناصر گلچین و فرید دلکوچکی نیز دیده میشود که در این زمینه شاخص بهشمار میروند.
او با یادکرد از ورزش ژیمناستیک با عنوان ورزشی مادر، ابراز داشت: از همین رو، استعدادیابی بهصورت سالانه و مداوم از مهدهای کودک آغاز میشود؛ بدینصورت که مربیان با حضور در مهدها طی یک سال به آموزش میپردازند و در پایان سال با ارزیابی کودکان، آنان را به باشگاههای ورزشی ارجاع میدهند و بدینترتیب زمینه برای فراهم آوردن شکوفایی این کودکان فراهم میشود.
قائم مقام هیات ژیمناستیک استان فارس در ادامه با اشاره به کمبود سالنهای تخصصی در فارس، از مجموعه ورزشی مرحوم حسین اعظمی با نیم قرن قدمت، به عنوان تنها بضاعت و ظرفیت ژیمناستیک استان فارس یاد کرد و عنوان داشت: تعمیر و بازسازی این مجموعه در سال گذشته بهعنوان دارایی مهم ژیمناستیک فارس در راس امور این هیات بوده است و اینکه تا به امروز سرپا مانده، به همت بزرگان گذشته. مربیان و مسوولان ورزش بوده است.
دیهیمی افزود: گرچه باشگاههای خصوصی در حرکات بنیادی این رشته که نیاز به تجهیزات کمتری دارد، تاکنون مطلوب عمل کردهاند، در گروه قهرمانی که نیاز به فضا و وسیلههای تخصصی است، وضعیت مطلوبی نداریم؛ از همین رو نیاز است که مسئولان ورزش کشور نگاه ویژهای به این رشته داشته باشند و کمبودها را مهم بینگارند.
این مقام مسوول در هیات ژیمناستیک فارس اظهار داشت: ژیمناستیک فارس تنها، به داشتههای یادشده محدود شده است و در این میان به شهرستانها نیز آنگونه که باید و شاید توجهی نشده است و در سطح استان تنها؛ یک سالن در شهرستان آباده و دیگری بهصورت نیمهساخت و بدون تجهیزات در شهرستان جهرم وجود دارد.
او ابراز امیدواری کرد با برونرفت از مشکلات فعلی درخصوص بروز بیماری کرونا و تعطیلی سالنهای ورزشی، نهادهای حمایتکننده عرصه ورزش به ویژه در استان فارس به یاری ورزشکاران ژیمناستیک بشتابند و با ایجاد زیرساختهای کافی و تلاش برای رفع محدودیتها برای کسب مقامهای قهرمانی بیشتر و پرورش استعدادها بکوشند.
انتهای پیام/