به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۳۰ درصد از مردم کشور دارای کبد چرب هستند که منجر به مشکلاتی نظیر سکتههای قلبی و مغزی میشود؛ بنابراین توجه به سلامت کبد، اهمیت زیادی دارد.
کبد چرب به دلیل رژیم غذایی نامناسب ایجاد میشود. کبد به طور طبیعی خود را توسط سلولهایی ترمیم میکند، اما زمانی که کبد دچار چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد میشود، این کار با اختلال مواجه شده و کبد فرد آسیب پذیر میشود.
مصرف مشروبات الکلی، مواد غذایی چرب، داشتن اضافه وزن و نداشتن فعالیت بدنی سالم شامل ورزش و تحرک مفید، سو تغذیه، فشار خون بالا، بارداری و مصرف داروهایی مانند آسپرین و تتراسایکلین و استامینوفن، از عوامل ایجاد کبد چرب هستند. توجه به رژیم غذایی برای افرادی که از کبد چرب رنج میبرند اهمیت زیادی دارد.
سیر و پیاز، گریپ فروت و پرتقال، آب لیمو ترش و تازه در آب داغ، عسل، دارچین و اسفناج، از مواد غذایی هستند که مصرف آنها به پیشگیری و درمان کبد چرب کمک میکند.
تغییر رژیم غذایی و رفتارهای ناسالم در صرف غذا در ماه مبارک رمضان و زمانی که فرد مبتلا به کبد چرب روزه میگیرد، میتواند به درمان او کمک کند. روزه داری به سم زدایی کبد کمک کرده و تاثیر مثبتی بر سلامت فرد میگذارد.
برای داشتن یک رژیم غذایی سالم در ماه مبارک رمضان به نکات زیر توجه کنید:
۱) چربیهای اشباع مانند کره و خامه را در وعدههای غذایی حذف کنید.
۲) مصرف مواد نشاسته ایی مانند برنج، نان و ماکارونی را کاهش دهید.
۳) پروتئین مورد نیاز بدن خود را با مصرف ماهی و گوشت سفید تامین کنید.
۴) از مصرف جگر، مغز و کله پاچه بپرهیزید.
۵) از خوردن شیرینی جات مصنوعی اجتناب کنید.
۶) پس از افطار به مدت دو ساعت پیاده روی سبک انجام دهید.
۷) مصرف میوه و سبزیجات تازه در وعدههای سحر و افطار را فراموش نکنید.
۸) از پرخوری و خوردن غذاهای چرب در وعدههای سحر و افطار پرهیز کنید.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/