یک کارشناس اقتصاد مسکن گفت: متقاضیانی که پول دستشان هست افراد سن بالا هستند که معمولاً احتیاط بیشتری در شرایط کرونا دارند و تا پایان خرداد وارد بازار مسکن نمی‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید آسویار اظهار کرد: درست است که معاملات در فروردین تقریباً ۱۰ درصد بقیه ماه‌ها بود، اما چون شرایط بازار مسکن در فروردین ماه عادی نبود و متقاضیان برای حفظ سلامت و بهداشت از خرید و فروش امتناع می‌کردند، آمار ۱۲۰۰ فقره معامله مناسب است؛ چراکه بسیاری از صنوف همچون آژانس‌های مسکن اجازه فعالیت نداشتند. قرارداد‌هایی هم که در فروردین منعقد شد، حاصل توافقاتی بوده که قبل از عید انجام شده است.

وی افزود: وضعیت رکودی مسکن تا پایان خرداد ماه ادامه پیدا می‌کند؛ زیرا عمده کسانی که پول دستشان هست و در بازار مسکن حضور دارند افراد میانسال و مسن هستند که معمولاً احتیاط و مراعات بیشتری در بحث مراقبت و جلوگیری از قطع زنجیره کرونا دارند. بعید است این اشخاص تا پایان خرداد ماه حضور جدی در بازار مسکن پیدا کنند.

رشد قیمت مصالح در شرایط کرونا

آسویار با بیان اینکه در بازه زمانی شیوع کرونا قیمت مصالح ساختمانی از جمله آهن آلات افزایش پیدا کرده است گفت: کسانی که اسکلت بنای خود را آهنی تعیین کردند نسبت به بنا‌های بتنی افزایش قیمت بسیار بیشتری را متحمل شدند. از طرف دیگر قیمت مصالح وارداتی گران شده است. مثلاً دستگیره دیجیتال وارداتی از ۵ میلیون تومان در بهمن ماه به ۸ میلیون تومان رسیده است.

این کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: رشد قیمت نهاده‌های ساختمانی دست کم ۲۰ درصد بر قیمت نهایی مسکن تاثیر خواهد گذاشت که از تابستان به تدریج شاهد تاثیر این مسئله هستیم.

حباب بورس به افزایش قیمت کالا‌ها می‌انجامد

‌وی رشد شاخص بورس را در افزایش قیمت کالا‌هایی همچون طلا، مسکن و خودرو موثر دانست و افزود: با افزایش قیمت سهام، ارزش کالا‌ها و دارایی‌ها به طور خودکار رشد می‌کند. از طرف دیگر زمانی که حباب بورس بترکد سرمایه‌ها به حوزه‌های خودرو، ارز، طلا و مسکن سرازیر می‌شود که به رشد قیمت‌ها می‌انجامد.

آسویار درباره فعالیت‌های ساختمانی در شرایط کنونی گفت: با توجه به اینکه در بسیاری از مشاغل، کار‌ها شروع شده است ساخت و ساز هم تقریباً به روال عادی برگشته و کرونا تاثیر آن چنانی روی بخش ساخت و ساز نخواهد داشت.

پیشنهاد ساخت خانه‌های ۳۰ متری در تهران

این کارشناس بازار مسکن، راهکار کنترل قیمت مسکن را در نظر گرفتن توان متقاضیان دانست و گفت: پیشنهادی را به شهرداری برای ساخت خانه‌های ۳۰ متری در تهران ارائه کرده‌ایم که می‌تواند در افزایش قدرت خرید متقاضیان مصرفی و کنترل بازار مسکن موثر باشد. می‌توان برخی ضوابط مثل الزام به داشتن پارکینگ یا انباری را در واحد‌های ۳۰ متری حذف کرد.

به گفته آسویار، کسانی که متقاضی سوئیت‌های کوچک هستند معمولاً خودرو ندارند، بنابراین لزومی برای سخت گیری در این زمینه‌ها نیست. از طرف دیگر خرید این سوئیت‌ها میتواند در حفظ ارزش دارایی افراد موثر باشد تا در آینده خانه خود را تبدیل به احسن کنند، اما اگر پول نقد دستشان باشد به تدریج ارزشش کم می‌شود.

طبق اعلام بانک مرکزی، تعداد معاملات مسکن شهر تهران در فروردین ماه ۱۳۹۹ به ۱۲۴۳ فقره رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۸۷.۸ و ۶۳.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد. میانگین قیمت نیز ۱۵.۳ میلیون تومان بود که نسبت به اسفند پارسال ۲.۱ درصد کاهش و نسبت به فروردین پارسال ۳۵.۷ درصد افزایش یافته است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار