برومند چهار آیین کارشناس صنعت طیور در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه ماهیانه حداکثر میزان مرغ مورد نیاز ۱۱۰ میلیون قطعه است، اظهار کرد: در ایام پایانی سال به دلیل پیک مصرف حداکثر ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی و در ایام عادی سال ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی باید صورت گیرد که متاسفانه جوجه ریزی ۱۳۰ میلیون قطعهای ایام پایانی سال دلیل اصلی مازاد تولید و معدوم سازی جوجههای یکروزه بود.
او افزود: با توجه به از دست دادن بازارهای هدف، تولید گوشت مرغ صرفا برای نیاز بازار داخل باید صورت گیرد چرا که افزایش جوجه ریزی در ایام پایانی سال منجر به مازاد ۵۰ هزار تنی گوشت مرغ در هر ماه شده است.
بیشتر بخوانید: نیاز کشور به ۲۱ میلیون تن خوراک دام و طیور
این کارشناس صنعت طیور مازاد تولید را آواری برسر تولیدکنندگان دانست و گفت: با وجود جوجه ریزی مازاد بر نیاز داخل با حجم قابل توجهی از مازاد تولید روبهرو شدیم که این امر بر زیان انباشت تولیدکنندگان دامن زده است.
عضو هیئت مدیره سابق کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبود دان صحت ندارد، بیان کرد: دلالان با احتکار و اخلال در بازار نهادهها و شناسایی فرصتها در سایه فقدان نظارت دستگاههای متولی به سودهای نجومی دست یافتند.
این مقام مسئول مازاد تولید را علت اصلی گرفتاری مرغداران دانست و گفت: تعداد بالای فعالان این صنعت بیانگر رقابتی بودن بازار است و معنا و مفهوم این موضوع به معنای عدم دخالت مسئولان دولتی است، هر چند این امر به معنای آن نیست که دخالتها به صفر برسد، بلکه نظارت و سیاست گذاریهای کلان از جمله ضروریات است.
چهار آیین در پایان تصریح کرد: دلالان همانند سنوات گذشته اقدام به خرید و انباشت نهادهها میکنند تا در مواقعی که بازار دچار التهاب است بتوانند با قیمتهای غیر واقعی اقدام به عرضه مرغ کنند و مرغداران به دلیل آنکه مرغ موجود زنده است، چارهای جز خرید ندارند.
انتهای پیام/
چرا به فکر ارزونی نیستید