به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خربزه، میوه آبدار و خوشمزه تابستانی، علاوه بر طعم خوب و شیرینی که دارد سرشار از خاصیت است. از اینرو شاید تهیه مربایی خوشعطر از این میوه ایده جالبی باشد. تهیه مربای خربزه مانند تهیه دیگر مرباها مثل مربا هلو انجیری، مربای گیلاس و ... بسیار راحت است. تنها نکتهای که در تهیه این مربای خوشمزه وجود دارد، این است که این مربا مانند مربای کدو حلوایی برای استحکام گرفتن بافت خود، نیاز به آهک دارد. در این مقاله طرز تهیه این مربای خاص و خوشعطر برای شما آورده شدهاست.
مواد لازم:
خربزه سبز (ایوانکی) ۱ کیلوگرم
آهک ۱ پیمانه
آب برای آهک ۳ لیتر (۱۲ پیمانه)
شکر ۱.۵ کیلوگرم
آب برای شربت ۷۵۰ میلیلیتر
آب لیموترش ۲ قاشق سوپخوری
وانیل ۱/۴ قاشق مرباخوری
دستور تهیه:
خربزه را بشویید و پوست و تخمههای آن را بگیرید.
سپس خربزه را به قطعات کوچک در اندازه و شکل دلخواه برش بزنید و آنها را در یک ظرف بریزید.
اکنون آب و آهک را با هم مخلوط کنید و ۵ دقیقه صبر کنید تا آهکها ته نشین شوند.
آب زلال روی آب آهک را جدا کنید و روی خربزههای خرد شده بریزید و آن را ۲۴ ساعت کنار بگذارید.
پس از ۲۴ ساعت، خربزهها را به مدت ۳ ساعت داخل آب معمولی بریزید و در این مدت ۲ الی ۳ مرتبه آب آن را عوض کنید تا آهکهای آن گرفته شود.
حال آب و شکر را خوب مخلوط کنید و ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکرها در آب حل شوند.
سپس آب لیمو ترش را نیز به شربت اضافه کنید و صبر کنید تا شربت قوام بگیرد.
وقتی شربت قوام آمد خربزههای را به آن اضافه کنید.
سپس مربا را ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید.
در دقایق پایانی کمی وانیل به آن اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
صبر کنید تا مربا کاملا سرد شود؛ آن را در ظرف شیشهای در دار و خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم
۱. در صورت تمایل میتوانید کمی دمکرده زعفران به مربای خود اضافه کنید تا رنگ آن مانند تصویر بالا، زرد خوشرنگی شود.
۲. تکههای خربزه را خیلی ریز نکنید، زیرا در هنگام پخت له میشوند.
۳. خربزههای سبز (ایوانکی) یا خربزههای کوچک زرد برای تهیه این مربا بسیار مناسب هستند.
۴. اگر خربزه شما خیلی شیرین است میتوانید کمی از مقدار شکر دستور را بسته به ذائقه خود کم کنید.
سخن آخر
در این مقاله دستوری ساده و عالی برای تهیه مربای خربزه ارائه شد. پیشنهاد میکنیم اگر این مربا را درست کردید، از خواص تخم خربزه غافل نشده و تخمههای آن را دور نریزید؛ شما میتوانید پس از بو دادن تخمهها، از آنها استفاده کنید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/