علی شریفی درباره ویژگی‌های نرم افزار ماسک توضیح داد.

ماسک در حال حاضر حدود یک میلیون کاربر فعال دارد ؛ توصیه می‌شود افراد استفاده از این نرم افزار را جدی بگیرندبه گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، از اواخر بهمن ماه زمزمه‌های ورود ویروس کرونا در کشور در بین مردم پخش شده بود که با تایید دولت به طور رسمی خبر شیوع ویروس کرونا در کشور منتشر شد. این ویروس ابتدا در چین به وجود آمد و با وجود محدودیت‌های اعمال شده از سوی کلیه کشورهای جهان، متاسفانه این ویروس در دنیا پخش شد و در حال حاضر تقریبا همه‌ی کشورهای بزرگ جهان درگیر این ویروس هستند.

شیوع ویروس کرونا در کشور باعث بسته شدن دانشگاه‌ها و مدارس شد و با توجه به همزمان شدن شیوع این ویروس در کشور با عید نوروز، دولت خبر از ممنوعیت سفرهای نوروزی داد که به این ترتیب مردم مجبور به خانه نشین شدن در ایام نوروز شدند؛ درحال حاضر نیز طرح فاصله گذاری اجتماعی در کشور در جریان است و دولت قصد دارد از این طریق شیوع کرونا را کنترل کند. اما علاوه بر دولت برخی از مهندسین کامپیوتر نیز دست به کار شدند و تصمیم گرفتند با ساخت یک نرم افزار از شیوع بیشتر این ویروس جلوگیری کنند.

در همان اوایل شیوع ویروس کرونا در کشور، مهندسین کامپیوتر دانشگاه شریف نرم افزاری به نام ماسک را با هدف مشخص کردن مکان‌هایی که در آن بیمار مبتلا به کرونا وجود دارد را منتشر کردند؛ در همین رابطه گفت‌وگویی با دکتر علی شریفی سرپرست تیم طراحی نرم افزار ماسک انجام شده است و سرپرست این تیم اطلاعات کاملی از این نرم افزار را منتشر کرد:

ایده اولیه ساخت برنامه ماسک از کجا و چگونه شکل گرفت؟

ایده اولیه ساخت این برنامه پس از ورود ویروس کرونا به کشور و تایید آن توسط دولت در ذهن تیم ما به وجود آمد. ما پس از تایید شیوع ویروس کرونا در کشور درباره این موضوع که مهندسان کامپیوتر چگونه خواهند توانست به جلوگیری از شیوع این ویروس در کشور کمک کنند، تحقیقاتی را انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که در صورت ساخت یک اپلیکیشن مانند برنامه‌ای که در چین و همزمان با شیوع کرونا ساخته شده بود، می‌توانیم در جهت جلوگیری از شیوع این ویروس کاری انجام دهیم.

اپلیکیشنی که در چین ساخته شده بود این گونه عمل می‌کرد که در صورتی که افراد در مکان‌هایی شلوغ بودند و پس از مدتی مشخص می‌شد که یکی از افرادی که در آن محل وجود داشته به ویروس کرونا دچار شده است، به بقیه افراد نیز این خبر اطلاع داده می‌شد تا اینگونه از شیوع ویروس در کشور چین جلوگیری شود.

پس از مطرح شدن ایده تعدادی از دانش آموخته‌ها و اساتید داشنگاه شریف تیمی را تشکیل دادند و به صورت داوطلبانه و بدون درخواست ارگانی دست به توسعه نرم افزار ماسک زدند؛ پس از توسعه آن را به مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر دار وزارت بهداشت تحویل دادیم و از آنجایی که وزارت بهداشت این نرم افزار را تایید کرد، مراحل جدی‌تری از توسعه و تبلیغات برای این نرم افزار آغاز شد.ماسک در حال حاضر حدود یک میلیون کاربر فعال دارد ؛ توصیه می‌شود افراد استفاده از این نرم افزار را جدی بگیرند

داده‌ها اصلی برنامه ماسک از چه منبعی بدست می‌آید؟

داده‌های اصلی نرم افزار ماسک را وزارت بهداشت و بر اساس یک پروتوکل در اختیار ما قرار می‌دهد و اطلاعات ما به صورت رسمی از وزارت بهداشت بدست می‌آید.

آیا ماسک همکاری رسمی با برنامه نشان دارد یا صرفا از نقشه این پیام رسان استفاده می‌کند؟

چندین بدون دریافت هیچ هزینه‌ای خدمات زیر ساختی را در اختیار ما قرار دادند که یکی از آن‌ها نشان بود. این شرکت به صورت رایگان زیر ساخت استفاده از نقشه را با بالاترین سطح سرویس در اختیار ما قرار داد.

این برنامه چند درصد از ایران را تحت پوشش قرار داده است؟

برنامه ماسک کل ایران را تحت پوشش خود قرار داده است و حتی در بخش، استان و روستاها در صورت وجود یک بیمار مبتلا به کرونا و ثبت اطلاعات آن بیمار در وزارت بهداشت، تیم ماسک نیز آن اطلاعات را پردازش کرده و در اختیار مردم قرار خواهد داد.

برخی از ویژگی‌های موجود در ماسک را توضیح دهید.

این نرم افزار به صورت هدفمند یک سری اطلاعات را در اختیار شهروندان قرار می‌دهد تا از این طریق آگاهی دقیق‌تری نسبت به این بیماری پیدا کنند؛ برای مثال نقشه موجود در این نرم افزار می‌تواند وضعیت بیماران در دو هفته اخیر را به کاربران نشان دهد تا از این طریق متوجه شوند که در این زمان در محل زندگی یا محل کار افراد بیمار مبتلا به این ویروس وجود داشته است و از میان افراد مبتلا چه تعداد از آن‌ها بهبود پیدا کرده‌اند و یا فوت شده‌اند.

علاوه بر این در نرم افزار ماسک موقعیت دقیق مراکز درمانی نیز مشخص شده است اما مهم‌ترین ویژگی برنامه ماسک این است که دو فرد در صورتی که تماس نزدیکی با یکدیگر داشته باشند و از نزدیک یکدیگر را ملاقات کنند؛ اطلاعات آن‌ها در این نرم افزار ثبت خواهد شد و در صورت ابتلا یکی از آن‌‍‌ها به کرونا، نرم افزار به فرد دوم اطلاع خواهد داد که در خطر ابتلا به ویروس کرونا است و باید به مراکز درمانی مراجعه کند.

ماسک در حال حاضر حدود یک میلیون کاربر فعال دارد ؛ توصیه می‌شود افراد استفاده از این نرم افزار را جدی بگیرند

آیا در آینده نیز قرار است ویژگی‌های جدیدتری به این نرم افزار اضافه شود؟

تیم ما در حال حاضر روی رابط کاربری این نرم افزار فعالیت می‌کند و قصد دارد نحوه کار با این نرم افزار را ساده‌تر کند؛ همچنین تیم سازنده ماسک روی ساخت نسخه سیستم عامل iOS این نرم افزار تمرکز کرده است اما هنوز این نسخه آماده انتشار نیست و به زودی مراحل توسعه آن کامل خواهد شد.

در حال حاضر نرم افزار ماسک چه تعداد کاربر فعال دارد؟

ماسک در حال حاضر حدود یک میلیون کاربر فعال دارد و هر کدام از این افراد می‌تواند اطلاعات کامل مربوط به خانواده خود را در این نرم افزار ثبت کنند و با توجه به این موضوع که ویروس کرونا در کشور ادامه خواهد داشت، توصیه می‌شود افراد استفاده از این نرم افزار را جدی گرفته و اطلاعات خانواده خود را به این نرم افزار اضافه کنند.

دولت برای حمایت از ماسک چه اقداماتی انجام داده است؟

صندوق نوآوری شکوفایی و معاونت علمی ریاست جمهوری اعلام کرده‌اند که هرگونه همکاری اعم از کمک مالی و هماهنگی با دستگاه‌های مربوطه را انجام خواهند داد؛ اما تیم توسعه دهنده نرم افزار اعلام کرده‌اند که نیازی به کمک مالی در ساخت این نرم افزار ندارد و قصد دارند به صورت داوطلبانه و رایگان نرم افزار ماسک را توسعه دهند. در حال حاضر تنها درخواست تیم سازنده ماسک از دولت حمایت از این نرم افزار و تبلیغ بیشتر از آن در رسانه ملی است تا از این طریق بتوانیم جلوی شیوع ویروس کرونا در کشور را بگیریم.


بیشتر بخوانید: دانلود برنامه ماسک ۱.۵.۱.۴ - نرم افزار اطلاع‌رسانی از وضعیت شیوع کرونا


به این ترتیب انتظار می‌رود مردم ایران با نصب این نرم افزار روی تلفن همراه و وارد کردن اطلاعات مربوط به خانواده خود، از شیوع بیشتر این ویروس در کشور جلوگیری کنند.

گزارش از علی زحمت کش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرا نسخه ای او اس نداره ؟ ما نمیتونیم نصب کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
واکسنش باید ساخته بشه، وگرنه با این مسخره بازیا نمیشه جلوی این نوع بیماری ها رو گرفت
Iran (Islamic Republic of)
حسین فولادی نسب
۱۲:۰۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
در ابتدا باید خداقوتی جانانه به نظام گسترده سلامت در کشور عزیزمان ایران داد که با ایثارگری بی نظیر و بذل جان و آسایش خود بخصوص در حوزه درمان و تلاش شبانه روزی و انجام غربالگریهای میلیونی در نظام بهداشت توانستیم شرایط را تا اینجا کنترل و مدیریت کنیم ما باید قبول کنیم خطر گسترده و همواره در کمین است به نظر من وقتی یه چنین ظرفیت موثری در حوزه نرم افزاری وجود داره باید یه تیم ویژه سلامت در وزارت بهداشت با تیم ماسک و سایر نرم افزارهای مشابه همکاری کرده و یه نرم افزار جامع ، بروز و همراه با اطلاع رسانی دقیق و سریع درست کنن و جایگزین پیامکها و اطلاع رسانیهای موردی گردیده و بوسیله نظام سلامت و صدا و سیما معرفی و پشتیبانی هم انجام شود چون من خودم زمانی کارمند وزارت بهداشت بودم و بنظر می رسید همواره یک خلاء ارتباطی بین نرم افزارهای این وزارتخانه با علم سلامت وجود داشت چون نظام سلامت بسیار حساس و گسترده است و نظام فن آوری هم مهارت نرم افزاری خاص خودش را دارد و بتنهائی هیچکدام اشراف چندانی روی دیگری ندارند بخصوص اطلاعات بهداشتی درمانی و الزامات آن .
به هر حال اینجوری که مشخصه این مهمان ناخوانده ممکنه ضعیف و کمرنگ بشه ولی خطر آن در این سال و ماهها همواره در کمین ما بوده و ماندگار است و اگر مابطور جدی تری از چنین برنامه هائی استفاده کنیم.بهتر میتوانیم سلامت خود و جامعه مان مان را حفظ و تضمین نمائیم.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۳۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
حرکت خوبی هست ولی من و یکی دو نفر از دوستام که نصب کردیم سریع بعدش حذفش کردیم. نسبت به تبلیغ و ادعایی که تو رسانه ها میشه عقب تر هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
کدام رسانه ها من و تو یا بی بی سی
Spain
روح الله
۱۰:۲۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
باسلام و خداقوت. ضمن تشکر به خاطر پیگیری وضعیت سلامتی مردم عزیز و دوستداشتنی ایران دو نکته را لطفا توضیح بفرمایید.هنگام نصب اپلیکیشن مجوز دسترسی به sd کارت و تغییر آن، دسترسی به شبکه و تغییر آن و همچنین اطلاعات شخصی افراد را درخواست می نماید. توضیح بفرمایید یک نرم افزار سلامت چرا باید موارد ذکر شده را دسترسی داشته باشد. شاید یکی از عوامل عدم اشتراک مردم همین باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا برای مردم قابل درک نیست که چرا باید این برنامه به اطلاعات کارت حافظه دسترسی داشته باشد چه ربطی به کرونا داره آخه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرا همه ی نرم افزارهای مربوط به کرونا یک جا جمع نمیشن؟ همه با هم یک نرم افزار جامع درست کنن تا ملت فقط یکی رو نصب کنند.
تازه آمار اپلیکیشن ماسک به روز نیست و هر سه چهار روز آپدیت میشه که به درد مردم هم نمیخوره