به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از clinicaltrialsarena، استفاده از پلاسمای خون افرادی که ویروس کرونا را شکست دادهاند برای درمان سایر مبتلایان در بعضی از کشورها به یک به راهکار تبدیل شده است و البته این روش تا حدودی موثر واقع شده است.
انگلیس هم قصد دارد از پلاسمای خون برای درمان بیمارانی که در وضعیت وخیمی هستند، استفاده کند. در این روش، پلاسمای خون افرادی که بهبود یافتهاند برای درمان مبتلایان استفاده میشود.
بعد از چین، ایران دومین کشوری است که استفاده از روش پلاسما درمانی را آغاز کرد، پس از آن، این روش درمانی در کشورهای دیگر مانند آمریکا، روسیه، کره جنوبی، هند، آلمان و فرانسه نیز در حال اجرا است.
نتایج مطالعات زیادی نشان داده است که پلاسما درمانی، روشی موثر برای بهبود بیماران مبتلا به کرونا است. اخیرا متخصصان با اعلام خبر درمان بیماران کرونا به کمک روش پلاسما درمانی در یکی از بیمارستانها در نیویورک، این روش را بسیار موثر دانسته و امیدوارند که بتوانند با استفاده از آن، بیماران کرونایی را کامل درمان کنند.
پزشکان ایالت "کرالا" در جنوب هند نیز استفاده از روش پلاسما درمانی را آغاز کرده و به نتایج امیدوارکنندهای دست یافتهاند.
محققان معتقدند پلاسمای خون افراد بهبود یافته از بیماری کرونا، در هفته سوم تا چهارم بعد از ابتلا به بیماری، عاری از ویروس شده و سرشار از آنتیبادی خواهد بود.
این آنتیبادیها با دستگاهی به نام "پلاسما فرزیس" از بدن آنها خارج شده، سپس آنتیبادی افراد بهبود یافته، جایگزین پلاسمای افرادی که مبتلا به کرونا هستند، میشود؛ بنابراین سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا با کمک این آنتیبادی، با ویروس کووید ۱۹ مقابله کرده و وضعیت ریوی این افراد نیز بهبود پیدا مییابد، این آنتیبادی تحت نظارت متخصص ریه و بیهوشی به بیماران بدحال تزریق میشود و قادر به تشخیص ویروس هستند و از رشد آنها جلوگیری میکند.
دولت انگلستان هم یک کارآزمایی بالینی ملی برای ارزیابی پلاسما درمانی به منظور درمان بیماران کووید ۱۹ را تصویب کرد.
در صورت مؤثر بودن این برنامه ملی، حداکثر ۱۰ هزار واحد پلاسما افراد بهبود یافته هر هفته به NHS ارائه میشود و این اقدام امکان درمان ۵ هزار بیمار را در هفته فراهم میکند. محققان برای اطمینان از افزایش سطح آنتیبادی پلاسما از بیمارانی که حداقل ۲۸ روز بهبود یافتهاند، استفاده میکنند.
۳ روز پیش وزارت بهداشت انگلیس اعلام کرد که میتواند بیش از ۵ هزار نفر را با این روش درمان کند.
طبق اعلام وزارت بهداشت انگلیس پیش از این از روش پلاسمای خون برای درمان ویروس سارس در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۴ استفاده شد.
در بیانیه وزارت بهداشت انگلیس آمده است: اگر این روش جواب دهد با جمع آوری زیاد نمونهها تعداد زیادی از بیماران را درمان خواهند کرد.
بررسی میزان تاثیرگذاری روش پلاسما درمانی به مستندات بالینی بیشتری نیاز دارد و اقدامات تحقیقاتی در این خصوص در کشورهای مختلف در حال انجام است. این روش درمانی، تکنیک جدیدی نیست، اما استفاده از آن برای بهبود بیماران مبتلا به کرونا تا قبل از کشف روشهای موثر دیگر، میتواند اثر نسبی داشته باشد.
علاوه بر این پلاسما درمانی روش کم خطری است و عوارض چندانی ندارد. با توجه به اینکه این روش درمانی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا است، امیدوار هستیم در روزهای پیش رو آمار افراد بهبود یافته با استفاده از پلاسما درمانی افزایش پیدا کند.
بیشتر بخوانید:
سومین واکسن کووید ۱۹ چینی، تأییدیه گرفت
اختلال در واکسینه کردن کودکان به دلیل بحران کرونا
نکات تغذیهای برای روزه داران مبتلا به کبد چرب
نحوه مراقبت از بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا
حشرات به کمک ساخت واکسن کرونا میآیند
انتهای پیام/