به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آشلانتوس یک گیاه زینتی جذاب و از گلهای فصل تابستان است که نگهداری و پرورش آن در منزل و به عنوان یگ گیاه زینتی جذاب در فضای سبز شهری کاربرد دارد و کاشت آن در کنار گلهایی مانند گل ناز، گل بنفشه و ... منظره زیبایی را خلق میکند. در این مقاله نحوه پرورش و نگهداری گل آشلانتوس و طریقه تکثیر این گیاه را آموزش میدهیم.
معرفی گل آشلانتوس
گل اشلانتوس یا آلترنانترا (Amaranthus cruentus) از گیاهان چند ساله و پوششی از خانواده گل تاج خروس است و سالهاست که کاشت و پرورش آن به عنوان یک گیاه پوششی فضای سبز و یک گیاه آپارتمانی در کشور ما انجام میشود. این گیاه اغلب دارای ارتفاع کوتاهی است، ولی در شرایط مناسب محیطی تا یک متر هم میتواند بلند شود و برگهایی انبوه به رنگ سبز زیتونی و زرد، باریک و قاشقی شکل دارد. برگها به طول ۲/۵ سانتیمتر و دارای لکههایی به رنگ قرمز، بنفش و برنزی است. گلهای آن سفید و غیر قابل تشخیص بوده و روی سنبلههای جانبی گیاه تشکیل میشوند.
نحوه آبیاری گل آشلانتوس
گل آشلانتوس نیاز آبی نسبتا زیادی دارد و باید از وارد آمدن تنش خشکی در طول دوره رشد گیاه پرهیز کرد. توصیه میشود بستر کاشت آشلانتوس همواره مرطوب و نه خیس و غرقابی باشد.
خاک مناسب برای پرورش و نگهداری گل آشلانتوس
ترکیبی از خاکبرگ، کوکوپیت و خاک پیت ماس مناسبترین بستر کاشت برای پرورش این گل است. هر چه میزان مواد آلی خاک زیر کشت آشلانتوس غنیتر باشد رشد گیاه بهتر و شاخ و برگهای انبوهتری خواهد داشت. گل آشلانتوس در خاکهای فقیر نیز میتواند رشد کند، اما لازم است در طول دوره کاشت کودهای حاوی مواد آلی به خاک اضافه شود.
دمای مناسب برای نگهداری گل آشلانتوس
آشلانتوس از گلهای فصل تابستان و بسیار حساس به سرمای هواست. مناسبترین دما برای پرورش گیاه آشلانتوس دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است. این گل زیبا در دماهای کمتر از ۱۵ درجه کاهش رشد دارد و در دمای کمتر از ۴ درجه سانتیگراد آسیب جدی دیده و رشد گیاه متوقف میشود، بنابراین در صورت نگهداری گیاه در فضای باز، لازم است در فصل زمستان حتما گیاه را به داخل ساختمان منتقل کرد.
نور مناسب برای پرورش و نگهداری گل آشلانتوس
گل آشلانتوس برای داشتن رشد بهینه و برگهایی خوش رنگ نیاز به دریافت نور کافی و مستقیم خورشید برای چندین ساعت در روز دارد. بهترین مکان برای نگهداری گل آشلانتوس در منزل پنجرههای نورگیر جنوبی است.
بیماریها و آفات گل آشلانتوس
بیماری پوسیدگی ریشه و لکه برگی قارچی از شایعترین بیماریهای این گل هستند که عمدتا در اثر نحوه آبیاری نامناسب، باقی ماندن آب در پای بوته گیاه یا خیس شدن برگها هنگام آبیاری برای گیاه ایجاد میشود. همچنین کرمهای برگخوار، سرخرطومی، ملخها و شتهها ازجمله مهمترین آفات آشلانتوس هستند که برای مبارزه با آنها استفاده از سموم شیمیایی توصیه میشود.
نحوه تکثیر گل آشلانتوس
شیوه تکثیر گل آشلانتوس از طریق کاشت بذر گیاه در اواخر زمستان و اوایل بهار است زمانی که دمای خاک حداقل ۱۵ درجه و دمای محیط ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد خواهد بود. بدین منظور:
بذر گل را در خاک کمپوست قلمه در عمق ۱ تا ۱/۵ سانتیمتری خاک بکارید و تا زمان جوانهزنی سطح بستر کاشت را مرطوب و نه غرقابی حفظ کنید.
در صورت شرایط مناسب بذر گل آشلانتوس در مدت ۱۰ تا ۱۴ روز جوانه میزند. در این زمان گیاه را به مکانی با نور بیشتر منتقل کنید.
زمانی که ارتفاع جوانهها به ۸ سانتیمتر رسید، میتوانید گیاه را به محل اصلی انتقال دهید.
توجه داشته باشید بهتر است این گل را در تعداد انبوه بکارید و بعد از رشد جوانهها و بزرگ شدن گیاه، اقدام به تنک کردن بوتههای ضعیفتر و بیمار کنید تا فضای کافی برای رشد گیاهان قویتر فراهم شود.
منبع: ستاره
انتهای پیام/
پشت پرده نور جنوب یاهمون نور فیلتر شده و جزیره کردن پای گلدان باعث رشد بسیااار زیاد گیاه میشه
عاشقش میشید