مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات کرمانشاه با اشاره به تلاش‌های انجام شده برای ثبت ملی غار دستکند "خالو حسین" شهرستان پاوه، گفت : نداشتن ارزش تاریخی و طبیعی باعث شده تلاش‌ها برای ثبت ملی این اثر بی سرانجام بماند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،پویا طالب نیا مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات کرمانشاه بابیان اینکه تاکنون دوبار برای ثبت ملی غار خالوحسین در شورای ثبت آثار وزارت میراث فرهنگی اقدام شده، گفت : یکبار تلاش کردیم تا این اثر را در ردیف آثار تاریخی به ثبت ملی برسانیم که متاسفانه به دلیل قدمت نه چندان زیاد این اثر امکان ثبت آن وجود نداشت.

او گفت : برای اینکه یک اثر در حوزه آثار تاریخی ثبت ملی شود باید حداقل ۱۰۰ سال قدمت داشته باشد، یا اینکه آن اثر دارا‌ی شان ملی بوده و یا محل تولد انسان بزرگی باشد که غار دستکند خالو حسین فاقد چنین شاخصه‌هایی برای ثبت ملی بود.

مدیرپایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات افزود: بار دوم که برای ثبت ملی این اثر اقدام کردیم، تلاش شد تا آن را در حوزه آثار طبیعی به ثبت برسانیم، اما در این بخش هم متاسفانه شاخصه‌های لازم را نداشت.

او با تاکید براینکه بدنبال ثبت ملی این اثر هستیم، افزود: باید سعی کنیم تا مسئولان شورای ثبت وزارتخانه را برای ثبت ملی این اثر قانع کنیم، در غیراینصورت باید ۵۰ سال منتظر بمانیم تا امکان ثبت ملی آن فراهم شود.

طالب نیا ادامه داد: حتی اگر تلاش‌های بعدی ما برای به ثبت ملی رساندن این اثر بازهم بی‌نتیجه باشد، تلاش می‌کنیم تا آن را به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری منظر فرهنگی تاریخی اورامانات به مردم کشورمان معرفی کنیم.

او گفت: غار دستکند خالو حسین از جاذبه‌های توریستی زیبای منطقه میگوره پاوه است که باید با تبلیغات به معرفی آن بپردازیم تا تعداد گردشگران بیشتری را به سوی آن جذب کنیم، هرچند طی سال‌های گذشته نیز این اثر به تدریج مطرح شده و تعداد گردشگران قابل توجهی هم از آن بازدید کرده‌اند.

 

 

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.