به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،جواد اکبری یک فعال کارگری کارگران را یکی از مهمترین گروههای آسیب دیده از شیوع بیماری کرونا دانست و گفت : این آسیب از چند جنبه زندگی کارگران را تحت تاثیر قرار داده که مهمترین آن تاثیر بر دستمزد سال ۱۳۹۹ بود.
او گفت : شرایط نامناسب کارفرمایان به دلیل رکود اقتصادی ناشی از کرونا، دستاویزی شد تا دستمزد کارگران به طور منطقی و عادلانه بالا نرود.
رئیس کانون بازنشستگان کارگری استان کرمانشاه با بیان اینکه توقع میرفت امسال حداقل پایه حقوق به ۲.۸ میلیون تومان بردسد، افزود: علی رغم انتظاراتی که داشتیم پایه حقوق روی یک میلیون و ۸۳۵ هزار تومان بسته شد تا با اضافه کردن مزایایی مانند بن خرید کالا، حق مسکن و ... به نزدیک ۲.۷ میلیون تومان برسد.
او ادامه داد: از سوی دیگر بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا باعث شد بسیاری از واحدهای تولیدی خصوصا بنگاههای کوچک، هتلها، رستورانها و ... نتوانند قرارداد خود را با کارگران تمدید کنند و شاهد بیکار شدن عده زیادی باشیم.
این فعال کارگری ثبتنام بیش از ۱۲ هزار نفر برای بیمه بیکاری فقط در استان کرمانشاه را رقم قابل توجهی دانست و گفت: معتقدم تعداد افرادی که بیکار شده اند بسیار بیشتر و شاید تا سه برابر این آمار است، چون بسیاری از این افراد مشمول بیمه بیکاری نمیشوند که از جمله آنها میتوان به برخی کارگران ساختمانی اشاره کرد.
او از در خطر بودن جان بسیاری از کارگران هم یاد کرد و گفت: بسیاری از کارگران مجبور به ادامه فعالیت در این شرایط بیماری هستند، چون اگر سر کار نروند تعدیل میشوند.
دبیر اجرایی پیشین خانه کارگر کرمانشاه با بیان اینکه بسیاری از کارگران نه بیمه بیکاری و نه حقوق و مزایایی دارند، افزود: این افراد که عمدتا روزمزرد هستند مجبورند برای لقمهای نان از خانه خارج شوند، زیرا اگر کرونا آنها را از بین نبرد، فقر اقتصادی از بین خواهد برد.
اکبری از شرایط اقتصادی بسیار دشوار کارگران و بازنشستگان کارگری در شرایط کنونی یاد کرد و با اشاره به نامهنگاریهای متعددی که برای کمک به وضعیت کارگران با بخشهای مختلف انجام شده افزود: اعتراضات خودر ا به صورت مکتوب به مجلس، قوه قضاییه و ... داده ایم و امیدواریم به این مشکلات رسیدگی شود .
انتهای پیام/د