سعید حسن زاده روانشناس کودک و نوجوان در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانوادهگروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مغز کودک از بدو تولد تا ۵ سالگی به سرعت رشد میکند، این بهترین زمان برای کودکان است که چیزهای جدیدی را بیاموزند زیرا در این دوران تاثیر ماندگاری مطالب بر ذهن آنها بیشتر می شود؛ در حالی که مغز کودک روند طبیعی رشدخود را طی میکند، نحوه و شدت ارتباط و تعامل آنها با بزرگسالان تاثیر به سزایی در رشد مغز آنان دارد، بزرگسالان چگونه به نیازهای آنها پاسخ میدهند، در رشد مغز کودک تاثیر زیادی دارد، والدینی که به فرزندانشان پاسخ سازنده و فوری میدهند به معنای واقعی کلمه مغز کودک را تقویت میکند.
او تصریح کرد:رشد کودکان در مکانهای مختلفی از جمله خانواده، محله، جامعه، کشور و جهان صورت میگیرد، پس نتیجه میگیریم همه این مکانها در رشد اجتماعی کودکان تاثیر دارند.
او افزود:کودکان از تولد تا دو سالگی، میتوانند به تنهایی کنار دیگران بازی کنند، در این دوره کودک آماده شناخت اطراف میشود، پس والدین به خاطر داشته باشند اگر رفتارهای به ظاهر سلطهجویانه از کودک دیدند؛ نگران نشوند و فکر نکنند که کودکشان قلدر و ناآرام شده است، بلکه اجتماعی شدن وابسته به آن است؛ پس کودک خود را برای این گونه رفتارها سرزنش نکنید و فقط از دور مراقب باشند.
بیشتر بخوانید:والدین بدانید؛ رفتارهای دوران کودکی بر بزرگسالی فرزندانتان موثر است
این روانشناس کودک و نوجوان بیان کرد:کودک دو ساله برای بازی، آشنایان خود را ترجیح میدهند، خودمحور هستند، آنها به عروسک و توپ خود میاندیشند، بنابراین برای محافظت از اسباب بازیهای خود صبوری نشان نمیدهند در نتیجه بروز کشمکش در تعاملات این گروه سنی اجتنابناپذیر است و با افزایش سن تمایل به بازیهای تکنفره کمتر میشود.
حسن زاده گفت:رفتارهای خصمانه کودکان در سه سالگی کمتر میشود و آنها به دلیل رشد در مهارتهای کلامی راحتتر ارتباط برقرار میکنند؛ همچنین در این دوره رشد وجدان در کودک آغاز میشود؛ رشد وجدان به معنای فرآیند درونی شدن ارزشهاست.سه سالگی نقطه عطف رشد کودک است.
بیشتر بخوانبد:رشد استعداد کودک به محیط اطراف وی بستگی دارد
او بیان کرد:کودکان چهار و پنج ساله تعامل اجتماعی بیشتری با همسالان خود برقرار میکنند، در این مقطع کودکان در احساسات و اشیا با هم شریک میشوند، دختران از روابط دوتایی و پسرها از تعامل گروهی بیشتر لذت میبرند؛ این دوره بهترین زمان برای آموزش همکاری به کودک است. بنابراین خوب است که والدین برای کودک خود فرصت تجربه مستقیم روابط با همسالان را ایجاد کنند؛ دادن مسئولیت به کودک و انجام کارهای مشارکتی بدون حس رقابت زیاد میتواند کودکی همکار تربیت کند.
حسن زاده در پایان گفت:از آن جایی که مغز کودک به سرعت در حال ایجاد سیناپسهای جدید است، تولد تا پنج و شش سالگی دورهای بحرانی برای یادگیری اصولیترین مهارتها به شمار میرود؛ پس والدین میتوانند بهترین آموزشها در خصوص تعامل بهتر را در این دوران به فرزند خود یاد بدهند.
انتهای پیام/