به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گوشت بوقلمون که حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است دارای طبعی گرم وتر بوده و مشخصه بارز آن افزایش حجم توده گوشتی نسبت به استخوانها و در نتیجه ضایعات کمتر نسبت به سایر گوشتهاست. گوشت بوقلمون یکی از لذیذترین و سالمترین گوشتهاست که در برخی از کشورها به عنوان یک غذای مجلسی در مناسبتهای خاصی طبخ میشود. پخت بوقلمون فوت و فن خاصی دارد که مهمترین قسمت آن مزه دار کردن گوشت با ترکیبی از ادویههاست.
مواد لازم
پاپریکا (فلفل دلمهای قرمز خشک شده) ۱۰۰ گرم
فلفل سیاه ۵۰ گرم
میوه انبه خشک شده ۵۰ گرم
پونه ۵۰ گرم
سیر خشک ۱۰۰ گرم
پیاز خشک ۵۰ گرم
آویشن خشک ۱۰۰ گرم
نمک ۵۰ گرم
مزه دار کردن گوشت بوقلمون
ادویههای فوق را به صورت پودر درآورید و سپس با هم ترکیب کنید.
برای مزه دار کردن گوشت بوقلمون، ابتدا تکههای بوقلمون را با روغن مایع یا روغن زیتون کاملا چرب کنید، سپس آنها را با ادویه مخصوص پخت بوقلمون بپوشانید.
روی ظرف حاوی بوقلمون را با سلفون بپوشانید و حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
مواد لازم
گردن بوقلمون ۲ کیلوگرم
روغن زیتون به میزان لازم
سیر له شده ۳ حبه
پیاز خرد شده ۴ عدد
هویج خرد شده ۴ عدد
دانه زیره سبز و سیاه ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز ۱/۲ قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه ۱/۲ قاشق غذاخوری
پودر آویشن ۱/۲ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل ۱/۲ قاشق غذاخوری
برگ بو ۴ عدد
سرکه ۲-۳ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
دستور تهیه:
ابتدا گردن بوقلمون را تمیز بشویید و روی پارچه نخی قرار دهید تا خشک شود.
روغن را در تابهای بر روی حرارت ملایم داغ کرده و گردن بوقلمون را در آن سرخ کنید تا اطراف آن طلایی شود.
گردنهای سرخ شده را از تابه خارج کرده و پیاز خرد شده را به روغن باقیمانده در تابه اضافه کنید.
پیاز را تفت دهید تا سبک شود، سپس سیر خرد شده را به آن اضافه کرده و با هم تفت دهید تا کمی رنگ بگیرند.
زردچوبه، دانه زیره، تخم گشنیز و دانه فلفل سیاه را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کرده و چند ثانیه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه خارج شود، سپس گردن بوقلمون و هویج را به آن اضافه کنید.
یک پیمانه آب جوش، آویشن، نمک، زنجبیل و برگ بو را اضافه کنید.
اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش آید، سپس حرارت را کم کرده و در قابلمه را ببندید.
حدود ۲ ساعت صبر کنید تا خوراک گردن بوقلمون آماده شود.
در اواخر پخت زعفران دم کرده را اضافه کرده و پس از ۱۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
نکته: میتوانید خوراک گردن بوقلمون را در فر تهیه کنید، برای این منظور دمای فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و ۱.۵ الی ۲ ساعت زمان دهید تا خوراک آماده شود.
مدت زمان پخت گوشت بوقلمون در فر
مدت زمان پخت گوشت بوقلمون به عوامل زیادی بستگی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
دمای بوقلمون زمانی که آنرا در داخل فر قرار میدهید: قبل از اینکه بوقلمون را در فر قرار دهید، حتما آن را به مدت یک ساعت خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد.
شکم پر بودن یا نبودن بوقلمون: مواد قرار داده شده در شکم بوقلمون مانع از نفوذ حرارت به عمق گوشت میشود، بنابراین بوقلمون شکم پر، مدت زمان بیشتری برای پخت لازم دارد.
دمای فر: دمای فر بین ۳۲۵ درجه فارنهایت تا ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۶۰ تا ۱۹۰ درجه سانتیگراد) برای پخت گوشت بوقلمون توصیه میشود. یکی از چالشهای بزرگ در پخت گوشت بوقلمون کامل، پخت همزمان گوشت سینه و ران است، چون این دو زمان پخت یکسانی ندارند؛ بنابراین با استفاده از یک دمای متوسط همه قسمتهای بوقلمون به خوبی پخته میشود.
میزان باز و بسته کردن در فر: با افزایش تعداد دفعات باز و بسته کردن در فر، زمان پخت گوشت بوقلمون افزایش مییابد، بنابراین تا حد امکان از باز و بسته کردن در فر اجتناب ورزید.
نمک سود کردن گوشت بوقلمون
بهترین روش برای مزه دار کردن گوشت بوقلمون، نمک سود کردن آن است. نمک حل شده در آب از طریق منافذ پوست به بافت گوشت بوقلمون نفوذ کرده و علاوه بر ایجاد تازگی و رطوبت گوشت، باعث ایجاد طعم مطبوع آن میشود. برای نمک سود کردن بوقلمون مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا یک قابلمه بزرگ که بوقلمون در آن جا شود، انتخاب کنید.
در قابلمهای بزرگ آب نمک درست کنید، نسبت آب نمک باید به گونهای باشد که به ازای هر ۴ لیتر آب، یک فنجان نمک به آن اضافه شود.
بوقلمون را طوری در قابلمه قرار دهید که کاملا در آب نمک شناور شده و تمام سطح گوشت با آب نمک پوشانده شود.
قابلمه را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید (دمای کمتر از ۴ درجه سانتیگراد) تا گوشت بوقلمون مزه دار شود.
در صورت تمایل میتوانید به جای آب از آب سیب، سرکه سیب، سرکه برنج، استاک، ماء الشعیر یا هر مایع طعم دار دیگری استفاده کنید.
پس از خارج کردن بوقلمون از ظرف نمک سود حتما سطح آن را خشک کرده و نمکهای اضافی را از سطح آن پاک کنید.
برای تهیه بوقلمون شکم پر سعی کنید از بوقلمون تازه استفاده کنید و در صورت استفاده از بوقلمون یخی حداقل ۲ روز آن را در یخچال قرار دهید تا یخ آن کاملا باز شود. برای باز شدن یخ بوقلمون هرگز آن را در خارج از یخچال قرار ندهید.
شکم بوقلمون را بیش از حد با مواد پر نکنید. پر کردن بیش از اندازه شکم بوقلمون با مواد، مانع از نفوذ گرمای فر به عمق گوشت بوقلمون شده و در نتیجه زمان پخت افزایش مییابد.
گوشت بوقلمون دارای ضخامت بالایی است و برای پخت نیاز به گرمای زیادی دارد، بنابراین بهتر است سطح داخلی و خارجی بوقلمون را مزه دار کنید و آن را در فر قرار دهید تا پخته شود.
قبل از کباب کردن گوشت بوقلمون به آن کره بمالید تا خوشرنگ شده و طعم و مزه آن خوب شود.
در یک ساعت اول پخت، سینه بوقلمون را به سمت پایین قرار دهید و رو به مایع استاک بگذارید تا با بخاری که از استاک بلند میشود، پخته و نرم شود، سپس آن را برگردانید تا به طور یکنواخت پخته شود.
یک ساعت قبل از شروع پخت، بوقلمون را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد، در این صورت مدت زمان پخت کاهش مییابد.
سخن آخر
گوشت بوقلمون دارای بافت ویژهای است که هنگام طبخ حجم خود را از دست نمیدهد و به علت برخوردار بودن از پروتئین بالا، داشتن حداقل چربی اشباع، کمترین سطح کلسترول و فقدان چربی میان بافتی در مقایسه با گوشت قرمز از مزایای بیشتری برخوردار است؛ بنابراین با تهیه انواع غذا با گوشت بوقلمون، این ماده غذایی باارزش را در برنامه غذایی خود قرار داده و با آگاهی از فوت و فنهای پخت گوشت بوقلمون گامی مهم در جهت حفظ سلامتی خود بردارید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/
چون بلاخره یه روزی می خوای بخوریش