به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از رادیو ورزش، حسن غفاری، نایب رئیس اسبق کمیته مسابقات AFC و مسئول پیشین کمیته بین الملل فدراسیون فوتبال، در پاسخ به این پرسش که با توجه به زیرساختها و شرایط کنونی فوتبال ایران آیا درخواست میزبانی برای مسابقات جام ملتهای آسیا ۲۰۲۷ مبنای منطقی دارد یا خیر، اظهار داشت: بهتر است که مراحل را قدم به قدم طی کنیم. پس از انقلاب تا به اکنون نتوانسته ایم میزبانی نوجوانان آسیا را هم بگیریم. فقط یک دوره در زمان ریاست صفائی فراهانی که رقابتهای جوانان آسیا به صورت منطقهای برگزار شد، ما میزبان یک منطقه بودیم که همان دوره هم از نظر زیرساختها ایرادهای زیادی از ما گرفته شد.
غفاری، افزود: به طور کلی درخواست برای میزبانی ایده بسیار خوبی است. شما وقتی برای میزبانی درخواست میدهید، مجبور میشوید یک سری امکانات و ساختارهای فیزیکی را ترمیم کنید یا بسازید. ایده خوبی است؛ اما به دلیل اینکه نیاز به ترمیم و ساخت و سازهای زیادی است، معمولاً چندین سال قبل درخواست میزبانی را به کشورها اعلام میکنند.
او در خصوص زیرساختهایی که برای میزبانی مسابقات آسیایی نیاز است، عنوان کرد: در نظر گرفتن زمینهای تمرین برای تیمها به خصوص برای تیمهای هم گروه که نمیخواهند در یک زمین با هم تمرین کنند. فاصله این زمینهای تمرین تا محل اقامت یا استادیوم نباید بیش از نیم ساعت باشد. داشتن پروازهای بین المللی به شهرهای برگزاری مسابقات از دیگر الزامات است. هتلها بایستی پنج ستاره و دارای اتاقهای یک تخته، ۲ تخته و سوئیت برای اعضای تیمها باشد. نور استادیوم باید حداقل ۱۲۰۰ لوکس باشد که اکنون هیچ یک از استادیومهای ما دارای این امکان نیست. مشایعت پلیس برای تیمها الزامی است که تیمها در ساعت مقرر هم به تمرین و هم به مسابقه برسند.
غفاری، تصریح کرد: وقتی کشورها اعلام درخواست میزبانی میکنند، هیئتی از AFC که بیشتر کارمندان دپارتمان مسابقات هستند به بررسی موضوع میپردازند. درصورتیکه تعداد درخواست کنندهها بیش از ۳ کشور بود، بررسی مقدماتی صورت میگیرد و تعداد را به ۳ کشور تقلیل میدهند. بررسی بعدی از این ۳ کشور به وسیله تیم رده بالاتر و به صورت تخصصیتر انجام میشود. از ۳ کشور درخواست میشود که در جام ملتهای دوره قبل، توانمندی ها، داراییها و دلایل خود را به ۲۴ نفر عضو هیئت رئیسه AFC اعلام کنند.
انتهای پیام/