به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از ما عاشق طعم سوسی و کالباس هستیم، اما به خاطر مضرات استفاده از این مواد غذایی خود را از طعم لذیذانها محروم کردهایم. شما میتوانید با درست کردن سوسیس و کالباس در خانه این ماده غذایی از طعم سوسیس و کالباس خانگی بدون نگرانی لذت ببرید. در این مطلب شما را با طرز تهیه کالباس خانگی آشنا میکنیم.
مواد لازم برای تهیه کالباس خانگی
سینهی مرغ یا بوقلمون ۵۰۰ گرم
روغن مایع ۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
آب و یخ ۱۰۰ گرم
پودر آب پنیر ۱۵ گرم
شیر خشک ۱۵ گرم
شکر ۱ قاشق چایخوری
آرد سفید ۷۵ گرم
سیر ۳ حبه
ادویهجات مورد نیاز در تهیه کالباس خانگی
میخک ۱ عدد
فلفل سفید ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل ۱/۵ قاشق چایخوری
هل سائیده شده ۱/۲ قاشق چای خوری
آویشن ۱ قاشق چای خوری
پودر ریشهی جوز ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک ۳ قاشق چای خوری
نکته:
در طرز تهیه کالباس خانگی میتوانید از گوشت قرمز بدون چربی و یا گوشت سینهی مرغ و گوشت بوقلمون استفاده نمایید. همچنین در صورت تمایل میتوانید از فلفل دلمهای رنگی، هویج خام و قارچ در ساختار و تزئین آن استفاده کنید. برای این منظور بهتر است ۱۰۰ گرم قارچ را با یک لیوان آب و ۱ قاشق چای خوری آب لیموی تازه به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و تا زمان استفاده در یخچال نگهداری کنید و در زمان نیاز آب آن را به طور کامل بگیرید و استفاده کنید.
ابتدا گوشت تازه را در فریزر قرار دهید تا کمی منجمد شود.
گوشت منجمد شده را با ۳ حبه سیر دو بار چرخ کنید. (در صورت استفاده از گوشت ابتدا پوست، چربی و استخوان مرغ را بگیرید و سپس چرخ کنید.)
گوشت، روغن مایع، تخم مرغ و ادویهها را درون غذاساز بریزید و به مدت ۵ دقیقه به خوبی مخلوط کنید.
در این مرحله آب و یخ را اضافه کنید.
آرد را به مخلوط بالا بیفزایید و به خوبی مخلوط کنید.
در مرحله آخر نمک و شکر را اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر صورتی رنگی بدست آید. (در صورت تمایل از استفادهی هویج، فلفل دلمهای رنگی، قارچ و پسته میتوانید در این مرحله به مخلوط بیفزایید.)
سپس خمیر را توسط چرخ گوشت به محفظهی نگهداری کالباس (روده) منتقل کنید و محکم گره بزنید. در این مرحله میتوانید به جای استفاده از چرخ گوشت و روده از سلفون استفاده کنید. به این ترتیب که سلفون را پهن کرده و خمیر را روی آن قرار دهید.
سپس با کمک سلفن خمیر کالباس را رول کرده به نحوی که حباب هوا در آن نباشد و خمیر به خوبی فشرده شود.
سه دور سلفون را دور گوشت پیچیده و یک سر آن را با سیم محکم ببندید، سپس از طرف دیگر خمیر را به خوبی فشار دید و سر دیگر را نیز گره زده یا با سیم بسته بندی محکم ببندید.
کالباس را بخارپز کنید؛ در یک ظرف بزرگ حاوی آب در حال جوش بگذارید به نحوی که تا دو سانتیمتر زیر آب قرار بگیرد تا همه اطراف آن به خوبی پخته شود.
حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم رول کالباس را بخارپز کنید.
اکنون رول آماده شده از کالباس را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید و در صورت تمایل برش بزنید. پس از آن میتوانید آن را به مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید.
نکته:
اگر کالباس را قبل از سرد شدن برش بزنید بافت آن از هم جدا میشود.
راز و رمز و ترفندهای خوشمزه شدن کالباس خانگی
میزان استفاده از سیر بسته به ذائقه افراد میتواند بیشتر باشد.
در صورت در دسترس نبودن فلفل سفید میتوانید فلفل سیاه را جایگزین آن کنید.
اگر از گوشت قرمز در تهیهی کالباس استفاده میکنید بهتر است مدت بیشتری آن را بخارپز کنید.
توجه داشته باشید که در صورت استفاده از پسته در کالباس باید حتما پسته را از شب قبل خیس کرده باشید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/
دمتان گرم.