به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در پی تعطیلی برنامههای فرهنگی و هنری از جمله فعالیتهای ساخت و نمایش فیلمهای سینمایی که همچنان نیز روزهای راکد خودش را به خصوص در سالنهای عمومی سپری میکند، به تازگی برخی طرحهای ابداعی از سوی برخی فیلمسازان و مراکز هنری شکل گرفته است؛ آنچنانکه سینمای آنلاین و به سینماماشین از ازجمله اینهاست.
اکران آنلاین طی روزهای اخیر کم کم توانسته است با اقبال برخی فیلمسازان همراه شود تا در شرایط تعطیلی سینماها مخاطبان علاقهمند به فیلم و تماشاگران سینما را با آثاری تازه همراه کند. از شب گذشته نیز «سینماماشین» به شکل محدود با فیلم «خروج» راهاندازی شده است.
صرفا یک ایده و تجربه است و نمیتواند جای سالن سینما را بگیرد
این ایدهها در حال حاضر درمرحله هزینه-فایده و بازخورد از سوی سینماگران است. همچنان که علیاکبر ثقفی، تهیهکننده در اینباره گفت: چنین ایدههایی قبل از انقلاب نیز هر از گاهی انجام میشد به طوری که در برخی سالنهای روباز به نام «تراس سینما»، شاهد پخش فیلم در فضای آزاد و بدون سقف بودیم. حتی نمایش فیلم به شکل سینماماشین نیز در معدود جاهایی راه میافتاد.
وی ادامه داد: من به شخصه معتقدم که صنعت سینما قائم به سالن سینماست، چون فیلمدیدن آداب خودش را دارد، اما نه اینکه مخالف طرحهایی تازه مثل همین سینماماشین باشم. وجود اینها خصوصا در شرایط فعلی که خیلیها سعی میکنند در قرنطینه باشند، عیبی ندارد.
تهیهکننده «مرگ کسب و کار من است» گفت: بالاخره این برنامهها میتواند یک تجربه باشد، اما قطعا جای سالن سینما و حضور تماشاگر در سالن و اکران عمومی روی پرده را نمیگیرد. سالن سینما و پرده عمومی قابلیت حذف ندارد.
«سینماماشین» کمی لوکس و به اصطلاح لاچکری است
ثقفی با اشاره به امکانات لازم برای اجرای این برنامهها عنوان کرد: این ابتکارات طبیعتا زیرساخت منحصر به خودش را نیاز دارد. حتی به نظرم در توان مردم عادی نیست. «سینماماشین» کمی لوکس و به اصطلاح لاچکری است و شاید از توان مردمی که ماشین و بار مالی بالایی ندارند، خارج است.
وی همچنین یادآور شد: در شرایطی هستیم که به خاطر کرونا سالن سینما تعطیل است بنابراین اجرای این طرح لااقل به عنوان ابزاری موقت و مکمل برای جریان کلی نمایش و توزیع فیلمها میتواند پیگیری شود. البته طرح اکران آنلاین اتفاق معمول و منطقی است که من موافق اجرای همیشگی آن هستم، چون به نفع تهیهکننده سینماست.
تهیهکننده «همهچیز برای فروش» تأکید داشت: امیدوارم فقط به دنبال ایجاد برنامههای یکباره و لحظهای نباشیم. اگر دست به کاری هم میزنند لااقل آن را جدی دنبال کنند. وگرنه پیش از این نیز مسئولین سراغ ابتکاراتی مثل سینماسیار و حتی وعده راهاندازی چند ده سینما رفتند، اما در عمل خبری از آن نشد.
ثقفی اذغان کرد: پیگیری سینمای آنلاین قطعا تصمیم درستی است و در کنارش سینماماشین و ... میتواند تجربه خوبی تلقی شود، اما در قیاس با مسیر همیشگی اکران سینمایی، شاید یک شوخی است و خیلی هم در دسترس همه نیست.
منبع: آنا
انتهای پیام/