در تازه‌ترین تحقیقاتی که دانشمندان انجام دادند، به روش جدیدی برای مقابله با ویروس کرونا با استفاده از خون لاما دست یافتند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۲۰ سال است که محققان بر روی درمان بیماری‌های عفونی از طریق آنتی بادی‌ها تحقیق می‌کنند که دستاورد‌های بسیاری در این زمینه داشته‌اند.

به تازگی تیمی از دانشمندان رویکرد جدیدی را ارائه داده‌اند که در آن با اتصال آنتی بادی‌های ریز در خون لاما با استفاده از نوعی چسب فوق‌العاده باکتریایی، می‌توان ویروس را مهار و سایر عوامل بیماری‌زا را تسخیر کرد.

به گفته محققان این روش جدید بسیاری از موانع موجود در آزمایش‌های قبلی را رفع کرده و برای بیماری‌های عفونی و سرطان مفید خواهد بود.

آنتی بادی‌ها طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله سرطان و بیماری‌های خود ایمنی را درمان می‌کنند. تعداد معدودی از آنتی بادی‌های مهندسی شده به عنوان روش‌های درمانی عفونت‌ها مورد تأیید قرار گرفته‌اند، اما تولید آنتی بادی‌های عملکردی به دلایل مختلف دشوار است.

سلول‌های تغییر یافته ژنتیکی برای ساخت آنتی‌بادی‌ها می‌تواند مشکل ساز شده و بر عملکرد مولکول‌های مهندسی شده تاثیر بگذارد. یک جایگزین بالقوه برای این منظور آنتی بادی‌های مینیاتوری هستند که توسط سلول‌های ایمنی بدن لاماها، شتر‌ها و کوسه‌ها پمپاژ می‌شوند که تقریباً نیمی از آن‌ها، آنتی بادی‌های استاندارد هستند. این پروتئین‌های کم مصرف نسبت به همنوعان خود بزرگتر، سریعتر و ارزانتر هستند.

این تیم در تحقیقات خود به دنبال پاسخگویی به این سوال بود که آیا آنتی بادی‌های مینیاتوری می‌توانند از ابتلا به ویروس‌ها محافظت کنند یا خیر. گروهی از ویروس‌هایی که سازمان جهانی بهداشت در مورد پاندمی شدن آن‌ها هشدار داده است. محققان آنتی‌بادی‌ها را علیه دو ویروس آزمایش کردند. نتیجه این آزمایش‌ها نشان داد که این آنتی بادی‌ها باعث ایجاد بیماری در انسان نمی‌شود، اما در بز و گوسفند باعث سقط جنین و نقص عضو هنگام تولد می‌شود.

دانشمندان پس از تزریق لاما به هر دو ویروس، سلول‌های ایمنی ایجاد شده توسط آنتی بادی از خون حیوانات را جدا کردند. آن‌ها مشاهده کردند که لاما‌ها تولید بیش از ۷۰ نوع آنتی بادی کوچک را که پروتئین‌های این دو ویروس را به رسمیت شناخته و به آن‌ها می‌چسبند، آغاز کردند.

محققان برای ارزیابی میزان قدرت و کارآیی این آنتی بادی‌های مینیاتوری آن‌ها را در یک ظرف بر روی سلول‌های کلیوی میمون‌ها آزمایش کردند. بیشتر آنتی بادی‌ها اثر کمی داشتند، از این رو محققان آن‌ها را با چسب فوق‌العاده باکتریایی متشکل از دو نوع پروتئین با یکدیگر مخلوط کردند. هنگامی که قطعاتی از انواع مختلف با هم روبه‌رو می‌شوند، به یکدیگر متصل می‌شوند. اگر قطعات به مولکول‌های دیگر وصل شوند، آن مولکول‌ها نیز به هم متصل می‌شوند.

با استفاده از چسب باکتریایی، محققان می‌توانند دو یا سه آنتی بادی لاما را به هم متصل کنند که به آن‌ها اجازه می‌دهد ویروس را متوقف کنند. دانشمندان دریافتند که در جلوگیری از ورود هر دو ویروس به سلول، آنتی بادی‌های چسبیده بسیار بهتر از آنتی بادی‌های فردی هستند.

آن‌ها سپس آنتی بادی‌های متصل را در موش‌هایی که دوز کشنده هر یک از ویروس‌ها را دریافت کرده بودند، آزمایش کردند. تمام موش‌های درمان نشده آلوده به ویروس، پس از ۳ روز از بین رفتند، اما بیش از ۲۰ ٪ جوندگان که سه برابر آنتی بادی‌های مرتبط را دریافت کرده بودند، با گذشت ۱۰ روز همچنان زنده بودند.


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ درمان التهاب ریه با کمک فناوری نانو


این مطالعه نشان می‌دهد که رویکرد آنتی بادی کوچک ممکن است فرصت‌های جدیدی را برای بهینه سازی آن فراهم کند، اما هنوز این تحقیق مجهولاتی دارد که باید به آن‌ها پاسخ داده شود، قبل از اینکه بتوانند در مورد آزمایش استراتژی در افراد بیاندیشند؛ مانند اینکه آیا آن‌ها می‌توانند مقادیر کافی از آنتی بادی‌های مرتبط ایجاد کنند یا خیر.

این رویکرد می‌تواند در برابر انواع دیگر ویروس‌ها موثر باشد، اما احتمالاً نمی‌تواند به موقع برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ که باعث همه گیری‌های فعلی شده، آماده شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سر نخ
۱۹:۴۷ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
اولا حالا ترامپ برای توجیه اوضاع امریکا و شانه خالی کردن از مسئولیت و پول مفت وگیرم هاش که ما تجربش رو داریم ، چیزی گفت شما چرا بلند گو و مدافع ایشون شدید مگه کم از امثال ایشان خوردیم ؟ دوما اگر دست ساز چین است مدرک علمی و منطقی و قانون پسند رو کنید تا ما هم جبه یمان معلوم شود! سوما کی گفته تمام دنیا می میرد ؟ تا جایی که ما از منابع مختلف شنیدیم 3 در صد مبتلایان خواهند مرد و از هشت میلیارد جمعیت جهان قریب به 3 میلیون مبتلا شده اند که تعداد زیادی شفا یافته اند . چهارم در همین ایران خودمان قریب به ده برابر اموات کرونا با تصادف مردن و کسی هم مثل شما زهره ترک نشده است ! خالی کردن دل مردم خود اگر از کرونا بد تر نباشد لا اقل یاری کردن آن است ! پس اگر نیت بدی ندارید انشاء ا... دست از این کارهایتان بردارید. مرگ دست خداست و آخرین پرده برای همه مرگ است پس ترس بیخود چرا ؟ مگر نشنیده اید که ترس برادر مرگ است ؟ چرا خود و خلق ا.. را می کشید ؟ خائن به ملک و ملت دست ها و چشم ها را باید شست و از خانه بیرون نروید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
بلاخره هیچی کشف نمیشه با ایی نظرات وتفاسیر کل مردم دنیا میمیرن ..‌آخر زمان شده تموم ..‌‌ تو کار خدا هم دس میبرن ...ایی کار خدا نیس ....ایی ویروس چین منتشر کرده خودشم با ایی جمعیت ...کمترین مبتلا وفوتی داشته ترامپ هر چی راجع ب چین گفته حقیقته ...ایی ویروس دسازه ...ک خبرش هیچ نمیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
انشالله زودتر نتیجه بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
تمام دانشمنداي دنيا آب دستشونه بايد بذارن زمين برن و فعلا همه بسيج بشن برا علاج كرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
باشه پس من فعلا میرم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۹ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
منم رفتم !!!