مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ایمن سازی پنج میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام علیه بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و دام امسال در این استان هدفگذاری شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، محسن شانقی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار کرد: واکسیناسیون یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام علیه تب برفکی و ۲۷ هزار و ۶۰۰ راس علیه بیماری مشترک بروسلوز از جمله برنامه‌های اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در راستای پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری‌های دامی و مشترک، کاهش تولید محصولات دامی و تحقق رونق تولید محصولات خام دامی در استان است.

شانقی ادامه داد: ایمن ۳۴۰ هزار راس دام علیه بیماری شاربن، تست ۲۱ هزار تست سل، ۱۵ هزار تست بروسلوز و واکسیناسیون ۱۲ هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری از دیگر برنامه‌های اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در راستای مقابله با بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و دام در استان است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌های پایش و مراقبت از بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و دام به خصوص بیماری تب مالت، ضد عفونی اماکن دامی در سطح دامداری‌های صنعتی، سنتی، عشایری و روستایی از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان در سال جاری است.

او افزود: اجرای طرح پایش و مراقبت از بیماری‌های واگیردار طیور از جمله آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و نیوکاسل، انجام واکسیناسیون هدفمند در مرغداری‌های مرغ تخم گذار و طیور بومی، پایش و مراقبت از بیماری‌های ویروس آبزیان نیز در دستور کار اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در سال جاری قرار دارد.

شانقی ادامه داد: ارتقای کمی و کیفی محصولات تولیدی دام و طیور در استان، ارتقای بهداشتی کیفیت گوشت مرغ از طریق تجهیز کشتارگاه‌های طیور استان به تخلیه خودکار اندرونی، زمینه‌سازی در زمینه حضور محصولات دام و طیور استان در بازار جهانی و تسهیل در روند صادرات این محصولات از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در راستای تحقق شعار جهش تولید در این بخش است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی یادآورشد: ۳۲۱ هزار و ۷۲۹ راس دام سال گذشته علیه بیماری تب مالت در این استان ایمن سازی شدند.
شانقی افزود: واکسیناسیون این دام‌ها با هدف ایمن سازی دام‌های استان مرکزی علیه بیماری تب مالت و جلوگیری از انتقال احتمالی این بیماری به جامعه انسانی انجام شده است.
او ادامه داد: ۱۴ هزار و ۶۶ قلاده سگ نیز در این مدت علیه بیماری مشترک هاری و ۲۱۲ هزار و ۲۵۵ راس دام علیه بیماری سیاه زخم (شاربن) ایمن سازی شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: برای جلوگیری از انتقال بیماری سل به جامعه انسانی استان، اقدامات تشخیصی این بیماری پارسال بر روی ۲۲ هزار و ۵۷۹ راس دام انجام شد.
دکتر شانقی افزود: ۲۵۶ واحد دامداری و مکان نگهداری دام نیز پارسال علیه بیماری‌های مختلف مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری تب خونریزی دهنده کنگو سم پاشی و ضد عفونی شد و تست مشمشه بر روی هزار و ۶۷ راس اسب در استان انجام شد.

او ادامه داد: اجرای طرح واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در مناطق حساس، ضد عفونی و پاکسازی کانون‌های آلوده، آموزش دامداران و بهره برداران برای مقابله با این بیماری ها، برخورد با حمل و انتقال غیر بهداشتی دام و مواد خام دامی، پایش و مراقبت بیماری‌ها از جمله اقدام‌های این اداره کل برای مقابله با این بیماری‌ها در سال جاری است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی برای پیشگیری و مقابله با انتقال بیماری‌های مشترک به انسان از شهروندان درخواست فرآورده‌های دامی مورد نیاز خود را از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند و در هنگام خرید به تاریخ تولید، انقضا و مهر دامپزشکی توجه ویژه داشته باشند.
دکتر شانقی ادامه داد: با توجه به در پیش بودن فصل گرما برای جلوگیری از انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از حیوان به انسان، نیاز است شهروندان از کشتار دام در معابر، منازل و محیط‌های خارج از کشتارگاه خودداری کنند و در صورتی که اقدام به کشتار دام می‌کنند از دستکش، عینک و ماسک استفاده کنند.

او خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از انتقال این بیماری به انسان باید لاشه به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا در صورت آلوده بودن از انتقال بیماری جلوگیری شود.


استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۸۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.
منبع : ایرنا
انتهای پیام / ش ج 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار