به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آب دریاهای مختلف غلظتهای متفاوتی با هم دارند و کشش سطحی ایجاد میکنند گویی که دیواره نازکی بین آن دو برپا شده است.
در اقیانوس اطلس جریان آب شیرینی وجود دارد که آن را گلف استیریم مینامند این جریان عظیم از سواحل آمریکای مرکزی حرکت میکند و سراسر اروپا را طی میکند و به سواحل اروپای شمالی میرسد. عرض این جریان ۱۵۰ کیلومتر و عمقش حدود ۸۰۰ متر و سرعتش ۱۶۰ کیلومتر میباشد؛ و حرارت آن با آبهای اطرافش ۱۰ تا ۱۵ درجه تفاوت دارد و در آنجا هزاران کیلومتر آب وجود دارد که با آبهای اطراف خود مخلوط نمیشوند؛ و در آنها موجودات زنده هم زندگی میکنند.
این خاصیت در بسیاری از رودخانهها از جمله رودخانههای کشور خودمان نیز وجود دارد.
همچنین در کشور مصر نیز هیئتی اکتشافی از دانشگاه مصر دریافتند که آبهای خلیج عقبه از نظر خواص شیمیایی و فیزیکی با آبهای دریای احمر تفاوت دارند و با آن مخلوط نمیشوند همچنین در جایی که دریای احمر به اقیانوس هند میرسد نیز این خاصیت وجود دارد.
این پدیده در دریاری مدیترانه و اقیانوس اطلس که در تنگه جبل الطارق به هم میرسد دیده میشود، اما به دلایلی مانند دما میزان شوری و شیرینی از هم جدا میشوند.
تصویر مربوط به تنگه جبل الطارق است که ۱۳ کیلومتر بین دریای مدیترانه و آتلانتیک مرز وجود دارد که از همدیگر جدا میشوند و از هم جدا نمیشوند.
در شهر توریستی اسکاگن در دانمارک در جایی که دریای بالتیک و شمالی به هم میپیوندند این پدیده دیده میشود.
تحقیق در مورد معجزات قرآن، معجزات قرآن در زندگی
اقیانوس شناسان به تازگی کشف کرده اند که وقتی دو دریا به هم میرسند با یکدیگر ترکیب نمیشوند.
در سوره الرحمن آیات ۱۹-۲۰-۲۱-۲۲ به این موضوع اشاره شده است:
مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیانِ (۱۹) بَیْنَهُما بَرْزَخٌ لا یَبْغِیانِ (۲۰) فَبِأَیِّ آلاءِ رَبِّکُما تُکَذِّبانِ (۲۱) یَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجانُ (۲۲)
۱۹. دو دریا را به گونهای روان کرد که با هم برخورد کنند.۲۰. اما میان آن دو حد فاصلی است که به هم تجاوز نمیکنند.۲۱. پس کدامین نعمتهاى پروردگارتان را انکار مىکنید؟ ۲۲. از آن دو، مروارید و مرجان خارج مىشود.
بیشترین دلیلی که باعث وقوع چنین پدیدهای میشود غلطت شوری و شیرینی دریاهاست که باعث جلوگیری از ترکیب آنها میشود در آیات دیگری از قرآن نیز بطور دقیق به این موضوع اشاره شده است:
معجزات علمی قرآن
سوره مبارکه فرقان آیه ۵۳:
«و هو الذی مَرَجَ البحرینِ هذا عَذبٌ فُراتٌ و هذا مِلحً اُجاجً وَ جَعَلَ بَینَهما بَرزَخا و حِجراً مَهجوراً»
و اوست کسی که دو دریا را موج زنان به سوی هم روان کرد این یکی شیرین و آن یکی شور و تلخ است ومیان آندو حریمی استوار قرار داد.
سوره مبارکه فاطر آیه ۱۲:
وَمَا یَسْتَوِی الْبَحْرَانِ هَذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ سَائِغٌ شَرَابُهُ وَهَذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ وَمِن کُلٍّ تَأْکُلُونَ لَحْمًا طَرِیًّا وَتَسْتَخْرِجُونَ حِلْیَةً تَلْبَسُونَهَا وَتَرَى الْفُلْکَ فِیهِ مَوَاخِرَ لِتَبْتَغُوا مِن فَضْلِهِ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ
این دو دریا یکسان نیستند: یکی آبش شیرین و گواراست و یکی شور و تلخ، از هر دو گوشت تازه میخورید، و از آنها چیزهایی برای آرایش تن خویش بیرون میکشید و میبینی که کشتیها برای یافتن روزی و غنیمت، آب را میشکافند و پیش میروند، باشد که سپاسگزار باشید.
سوره مبارکه نمل آیه ۶۱:
اَمَّنْ جَعَلَ الْاَرْضَ قَرَارًا وَ جَعَلَ خِلالَهَا اَنْهَارًا وَ جَعَلَ لَهَا رَوَاسِیَ وَ جَعَلَ بَینَ الْبَحْرَیْنِ حَاجِزًا ءَاِلهٌ مَعَ اللهِ بَلْ اَکْثَرُهُمْ لَا یَعْلَمُونَ ﴿۶۱﴾
[آیا شریکانى که مىپندارند بهتر است]یا آن کس که زمین را قرارگاهى ساخت و در آن رودها پدید آورد و براى آن، کوهها را [مانند لنگر]قرار داد، و میان دو دریا برزخى گذاشت؟ آیا معبودى با خداست؟ [نه]بلکه بیشترشان نمى دانند.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/