متقاضیانی که قصد ورود به بورس دارند، باید پیش از هر اقدامی پاسخ چهار سوال را بدهند.

پنج سوالی که پیش از ورود به بورس باید به آن پاسخ دهیدبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار سرمایه این روز‌ها دوران خاص و منحصر به فردی را پشت سر می‌گذارد. سبز پوشی تابلوی تالار شیشه‌ای سبب شده است تا حواشی این بازار در این روز‌ها نُقل محافل مردم عادی تا حتی سهامداران با سابقه شود. شلوغی دفتر‌های پیشخوان از یک طرف و عرضه‌های دولتی و آزادسازی سهام عدالت در روزهای اخیر تب تُند این بازار را داغ‌تر کرده است.

سودای کسب سود با سرمایه‌گذاری در بورس، این روز‌ها بسیاری از مردم را قانع کرده است که در روز‌های کرونایی هر طور شده در این بازار پرریسک عضو شوند و شروع به فعالیت کنند.

ریسک در بازار سرمایه

بازار سرمایه همواره ریسک داشته است و همچنان هم دارد و به طور کلی می‌توان ریسک در بازار بورس را همواره رفیق همیشگی سرمایه‌گذاران در این بازار پر تلاطم خواند. ریسک در بازار بورس در واقع زیان بالقوه و قابل‌اندازه‌گیری در فرآیند سرمایه‌گذاری در این بازار است.

مشتاقان سرمایه‌گذاری در تالار شیشه‌ای باید بدانند، حضور در بازار سرمایه به عنوان سرمایه‌گذار نیازمند پیش نیاز‌هایی است که در حال حاضر رونق بازار سرمایه این پیش‌نیاز‌ها رابه حاشیه برده است و کمتر کسی به سراغ آن‌ها می‌رود. در ادامه چهار سوال مهم که پاسخ به آن‌ها پیش‌نیاز لازم برای ورود موفق به تالار شیشه‌ای است را در قالب ۴ سوال اصلی و مهم مرور می‌کنیم.

متقاضیان پیش از ورود به بازار سرمایه و سرمایه‌گذاری و به نوعی سهامدار شدن باید به پرسش‌های مطرح شده در ادامه این متن پاسخ دهند.

منبع آورده شما برای سرمایه‌گذاری در بورس کجاست؟

اگر شما در حال حاضر جز افرادی هستید که تصمیم گرفتید وارد بازار سرمایه شوید، باید در مرحله اول حساب آورده خود را (نقدینگی موردنظر خود را که می‌خواهید وارد بورس کنید) برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را از حساب اصلی و روزمره و سرمایه اصلی خود جدا کنید. بهترین نقدینگی برای روانه کردن به بورس، سرمایه مازاد افراد است، چرا که ممکن است فرد با ورود سرمایه اصلی خود (فروش منزل و خودرو و ورود نقدینگی آن)  به محیط پرریسکی همچون بورس ممکن است برای تازه واردان پشیمانی به بار بیاورد.

پنج سوالی که پیش از ورود به بورس باید به آن پاسخ دهید

تا چه حد با مفاهیم ابتدایی بورس آشنایی دارید؟

در مرحله دوم مشتاقان بازار سرمایه و افرادی که خواهان موفقیت در این بازار پرهیجان و پرریسک هستند، باید مفاهیم ابتدایی این بازار را بیاموزند؛ به خصوص اگر مبتدی و تازه‌کار هستند. این آموزش پیوسته و دائمی است و حتی سهامداران با سابقه هم همواره پیوسته با مشورت و مطالعه اهرم دانش خود در بورس را باید تقویت کنند. تازه واردان می‌توانند با مطالعه کتاب و آموختن مهارت‌های تجزیه و تحلیل داده‌های مالی در خرید و فروش سهام، و مشاوره با کارشناسان و افراد خبره مفاهیم مورد نیاز را بیاموزند.

پنج سوالی که پیش از ورود به بورس باید به آن پاسخ دهید

مراحل عضویت در سامانه سِجام چیست؟

در مرحله سوم پس از تصمیم‌گیری در خصوص سرمایه مورد نظر خود و یادگیری مفاهیم اولیه و لازم، حال لازم است متقاضیان برای عضویت در سامانه سِجام اقدام کنند. سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان (سِجام) توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (یکی از نهاد‌های اجرایی سازمان بورس) به‌منظور تسهیل دسترسی سرمایه‌گذاران به خدمات بازار سرمایه راه‌اندازی شده است.

در حال حاضر ثبت اطلاعات در این سامانه برای سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی الزامی است و پس از گذشت زمان تعیین شده، هیچ شخص حقیقی و حقوقی نمی‌تواند بدون ثبت و تأیید اطلاعات در این سامانه در بازار سرمایه خدماتی از قبیل خریدوفروش اوراق بهادار و صدور و ابطال واحد‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری و… را دریافت کند.

سهامداران پس از عضویت در سامانه سِجام، با تغییر کارگزار یا تغییر صندوق سرمایه‌گذاری، دیگر لازم نیست اطلاعات هویتی، اطلاعات حساب بانکی و اطلاعات تماس خود را مجددا به کارگزار یا صندوق جدید ارائه دهند.

چهار سوالی که پیش از ورود به بورس باید به آن پاسخ دهید

 نحوه ثبت نام در سِجام (سِجامی شدن)

متقاضیان با ورود به سامانه سجام باید فرایند ثبت نام را طی کنند.

چهار سوالی که پیش از ورود به بورس باید به آن پاسخ دهید

چگونه می‌توانیم در کارگزاری‌ عضو شویم؟

در مرحله بعدی، افراد بعد از پایان فرآیند ثبت نام و دریافت کد پیگیری ده رقمی، جهت احراز هویت در سامانه سِجام باید به کارگزاری مورد نظر خود یا دفاتر پیشخوان منتخب مراجعه کنند و فرایند ثبت نام و عضویت خود را نهایی کنند.

پس از دریافت کد بورسی افراد می‌توانند از طریق نرم‌افزار و یا سایت کارگزاری مورد نظر خود معاملات‌شان را بر اساس مطالعه و مشورت انجام دهند. همچنین باید این نکته را در نظر داشت که خرید اول گام نخست شما در این بازار پرهیجان است و مسیری بس طولانی برای حرفه‌ای شدن در این بازار پیچیده پیش رو دارید.

در پایان باید گفت یک سهامدار و فعال بورسی باید بداند که برای موفقیت در مسیر پر پیچ و خم بورس، راهی جز آموزش گام به گام در مسیر سرمایه‌گذاری وجود ندارد؛ هیچ جزوه یا نسخه ناگهانی وجود ندارد که بتواند سهامداران را برای همیشه از یادگیری بی‌نیاز کند پس در روزهای پررونق بورس نباید گول سودجویان مجازی را خورد. برخی کلاهبرداران در روزهایی که مردم دغدغه عضویت در بورس را دارند با ساخت حساب‌های کاربری نامعتبر در شبکه‌های اجتماعی بسیاری از مردم را گمراه و از اطلاعات محدود آنان با هدف کسب سود سوء استفاده می‌کنند.

اگر تصمیم دارید همیشه در بازار سهام فعال باشید و همواره موفقیت به دست آورید و سود مناسبی را کسب کنید، باید آهسته آهسته تلاش کنید و از شکست‌های موقت نترسید؛ چرا که موفقیت یک شبه به دست نخواهد آمد.

انتهای پیام/

برچسب ها: بورس ، سهامدار بورس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام
من سهام عدالتمو به روش مستقیم انتخاب کردم و یک کد دادن بهم و اون کد هم از طریق پیامک واسم ارسال شد.

باید چکار کنم الان . من میخوام بفروشم . یعنی دیگه لازم نیست کاری بکنم؟اون کد چیه . خواهش میکنم کسی بلده راهنمایی کنه ممنونم.
آخرین اخبار