به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه علنی چهاردهمین روز از اردیبهشت سال ۹۹ در حالی با حضور وکلای ملت آغاز شد که علی لاریجانی پس از مدتی به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در مجلس حاضر شد، البته در غیاب او نواب ریاست جلسات علنی را بر عهده داشتند.
علی لاریجانی در آغاز نشست علنی امروز در نطق پیش از دستور خود ضمن تبریک روز کارگر گفت که «روز کارگر را به همه کارگران سخت کوش کشور تبریک عرض میکنم که در شرایط سخت که با شیوع کرونا به وجود آمد، مجاهدانه برای رفع نیازهای کشور تلاش کردند و در این نبردی که آمریکا با تحریم خود ضد ملت ایران ایجاد کرد، با فداکاری و تلاش شبانه روزی کشور را اداره کردند و میکنند و اجازه ندادند که خواب حاکمان کاخ سفید در ایران تعبیر شود.
لاریجانی ادامه میدهد که اقدامی که مجلس در مقابل رفتار ماجراجویانه آمریکا انجام داد و به نیروی قدس منابع جدیدی اختصاص داد و برای بار دوم پس از شهادت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی تصمیم به حمایت از نیروی قدس گرفت، اقدامی انقلابی و آگاهانه بود.»
وکلای ملت امروز طرح دو فوریتی اصلاح قانون انتخابات نمایندگان مجلس را در دستور کار خود داشتند، طرحی که مدتی است از سوی نمایندگان مجلس برای تغییراتی در قانون انتخابات مطرح شده است. بهارستان نشینان در جریان بررسی طرح اصلاح برخی قوانین راجع به انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شورای شهر تصویب کردند تا نظارت استصوابی شورای نگهبان بر انتخابات مجلس در چارچوب قانون انتخابات باشد.
البته علی مطهری نماینده تهران و حشمت الله فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد غرب به عنوان موافق و مخالف با این ماده سخن گفتند. نماینده مردم تهران در مجلس در تشریح دلیل موافقت خود اظهار کرد که «خواست بنده و بسیاری از نمایندگان حذف کلمه استصوابی در این ماده بود، اما این تفسیر به امضای مرحوم آیت الله محمدی گیلانی در سال ۷۸ رسیده است.»
او با بیان اینکه بنده نظارت استصوابی را قبول ندارم، تاکید کرد که «نظارت استصوابی یعنی آنچه صواب و درست بوده و براساس اسناد و مدارک است، اما آنچه امروزه انجام میگیرد، نظارت سلیقهای است و به کشور آسیب زده، به همین دلیل در انتهای این ماده قید «طبق این ماده» اضافه شده است.»
مطهری اضافه کرد که «نظارت استصوابی امر بدون مرزی نیست، بلکه در چارچوب همین قانون باید اجرایی شود، بدین معنا که مراجع استعلام چهارگانه معین است.»
فلاحت پیشه هم با اشاره به دلیل مخالفت خود نسبت به این ماده در صحن پارلمان خطاب به نمایندگان اظهار کرد که «وقتی بررسی سوء شهرت بر اساس گزارش برخی افراد ملاک ارزیابی صلاحیتها قرار میگیرد در حقیقت به کاندیدای مربوط ظلم میشود، بنابراین چنانچه حکم قاضی در این خصوص ملاک عمل باشد این بخش نهادمند خواهد شد، اما اگر تنها سخن افراد ملاک رد صلاحیت افراد باشد، ظلم به جامعه خواهد بود.»
این نماینده تاکید میکند که «نهادمند کردن بررسی صلاحیت کاندیداها به تمام مشکلات موجود در این بخش پایان میدهد و تحقق این مهم را بر اساس استناد قانون میسر میکند، بنابراین از نمایندگان میخواهم برای حفظ آبروی افراد این ماده را با دقت بیشتری بررسی کرده و به آن رأی دهند.»
نمایندگان همچنین در جلسه علنی امروز با افزایش تعداد معتمدین در هیئتهای اجرایی مراکز حوزههای انتخابیه موافقت کردند، در این مصوبه نمایندگان عبارت «۸ نفر را به عنوان معتمدین اصلی» به عبارت «۹ نفر را به عنوان معتمدین اصلی» اصلاح کردند، البته وکلای ملت مصوب کردند تا دادستانها از این پس در هیئتهای اجرایی در مراکز حوزه انتخابیه عضویت نداشته باشند.
نمایندگان مجلس همچنین با تعیین حداقل ۳ ماه فاصله زمانی برای ثبت نام داوطلبان انتخابات تا روز اخذ رأی موافقت کردند؛ آنها در نشست امروز خود مهلت شورای نگهبان را برای رسیدگی به شکایات نامزدهای رد صلاحیت شده انتخابات مجلس از ۲۰ روز به ۳۰ روز افزایش دادند.
البته جلسه علنی امروز مجلس هم خالی از تذکر و اخطارهای نمایندگان مجلس نبود، حجت الاسلام والمسلین علیرضا سلیمی نماینده محلات در تذکری شفاهی به موضوع ابتلای سیروس عسگری پروفسور ایرانی به ویروس کرونا و مخالفت با آزادی او در بازداشتگاه اداره مهاجرت آمریکا اشاره و اظهار کرد که آمریکاییها مسائل اخلاقی را رعایت نمیکنند، ما زندانیان آمریکاییها را آزاد کردیم، اما آنها این موضوع را رعایت نکردند.
محمدجواد ابطحی، عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در تذکر خود با اشاره به معتبر نبودن مدرک تحصیلی منتخب تفرش تصریح کرد که «برخی از مؤسسات به صورت غیرمجاز فعالیت میکنند و سوال ما این است که وزارت علوم چه کار میکند؟ آیا ما خواب هستیم؟»
او ادامه داد که «اخیراً خبری آمده مبنی بر اینکه مدرک تحصیلی یکی از منتخبان مجلس یازدهم معتبر نبوده و جای تأسف دارد که در مؤسسهای که این فرد تحصیل کرده، چهار هزار نفر دیگر هم فارغ التحصیل شده و چهار هزار نفر دیگر نیز در حال تحصیل هستند.»
ابطحی همچنین خطاب به رحمانی فضلی اضافه کرد که آقای وزیر کشور! هیئتهای اجرایی شما باید از وزارت علوم درباره مدرک تحصیلی کاندیداهای انتخابات استعلام میگرفتند، آیا وزارت علوم پاسخ استعلام را داده است یا خیر؟ به هر صورت وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و کشور در قضیه مدرک تحصیلی نامعتبر یکی از منتخبان مجلس مقصر هستند و باید در این باره توضیح دهند.»
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مشهد هم در تذکری از موکلان خود خواست تا خودشان در مورد مجلس دهم و عملکرد نمایندگان در قبال برخورد با فسادها و رانتها قضاوت کنند.
او میگوید که «مجلس دهم باید در مقابله با برخی اقدامات دولت و وضعیت معیشتی و اقتصادی فعلی ایستادگی میکرد به همین دلیل مردم درباره عملکرد مجلس باید نظر دهند.»
پژمانفر با اشاره به ضرب المثل قدیمی که «هیچ بقالی نمیگوید ماست من ترش است»، تأکید میکند که مردم باید در مورد عملکرد مجلس دهم نظر دهند که ماست مجلس ترش بوده یا شیرین.
انتهای پیام/
خبر گزاری محترم خواهشا همه چیز را رها کن فقط دنبال تک نرخ شدن ارز باش بر اساس نرخ بازار ممکن است در گام اول مردم فشار ببیند ولی عاقبت آن بسیار خوش و برای دزدان و رانت خواران بسیار تلخ خواهد بود.