به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «رئیس جمهور بیش از ۱۰ ساعت در محل کار خود حضور دارد و مشغول فعالیت است»؛ این بخشی از اظهارات حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور است که او چندین بار ساعات کاری حجت الاسلام روحانی را اعلام کرده است. معمولا ساعات کاری رئیس جمهور در ایام طول سال موضوعی است که همواره مورد توجه همه به ویژه رسانه ها قرار میگیرد و تیم اطلاع رسانی دولت دوازدهم هم طی سال های قبل کم و بیش جزئیات ساعتهای کاری رئیس جمهور از قبیل تعداد تماسهای تلفنی، دیدارها را منتشر کرده است.
به طور تقریبی از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور، رئیس جمهور جلسات سران قوا، هئیت دولت، ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا را تاکنون به طور جدی برگزار کرده است، حتی آقای روحانی در اواخر اسفند سال قبل در تماس تلفنی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان میگوید که دولت در تعطیلات عید تعطیل نیست و همه مسئولان به خدمترسانی مشغول خواهند بود.
رئیس جمهور همچنین در جلسه سوم اردیبهشت هیئت دولت با اشاره به تلاشهای دولت برای مقابله با کرونا، تاکید میکند که شهادت میدهم این دولت و دستگاههای اجرایی از آبان پارسال تا الان یک روز استراحت نداشته و تمام روزها مشغول کار بودند؛ خدا را گواه میگیرم نشده است من آخر وقت ساعت ۱۰ یا ۱۱ شب تماس بگیرم اینها (به طور مثال وزارت بهداشت و کشور) در دفتر کارشان مشغول خدمت نباشند.
پایگاه اطلاع رسانی دولت هم حدود چند هفته پیش برنامه کاری رئیسجمهور در نوروز ۹۹ و همین طور گزارش جلسات، گفتوگوها و ویدئوکنفرانسهای مرتبط با شیوع کرونا را منتشر کرد؛ به طور مثال رئیس جمهور در تاریخ دهم فروردین امسال در ارتباط تصویری با استانداران آخرین وضعیت استانها را بررسی کرد، یکی از استانها، فارس بود و در این رابطه عنایت الله رحیمی استاندار فارس اعلام کرد که بر اثر این سیل ۶۱۲ میلیارد تومان به بخش کشاورزی و زیربنایی استان زیان وارد شده است. رحیمی همچنین هجوم ملخها به مزارع و اراضی استان را یکی دیگر از مشکلات این استان برشمرد و گفت که این آفت ۲۰۷ هزار هکتار از اراضی استان را تحت تأثیر قرار داده است.
رئیس جمهور در پاسخ به درخواست استاندار فارس بیان کرد که در جلسه دولت این موضوع را تصویب و به وزارت کشاورزی ابلاغ کردیم که کسب و کارهای مربوط به دفع آفات شامل تهیه و توزیع سموم به فعالیت خود در این شرایط و اجرای طرح فاصلهگذاری ادامه دهند و فعال باشند تا کشاورزان در این زمینه برای تولید محصولات خود با مشکلی مواجه نشوند؛ همچنین امکانات مورد نیاز و اعتبارات لازم برای مقابله با سیل و همچنین مبارزه با آفات و ملخ در استان تأمین خواهد شد. انتشار این برنامه از سوی تیم مطبوعاتی دولت نشان میدهد که آقای روحانی سالی پرکار را آغاز کرده است.
«دولت دوازدهم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جزء دولتهای بوده که با بیشترین بحران و بلایای طبیعی همراه بوده است»؛ این بخشی از صحبتهای معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان است، ابتکار در ادامه بیان کرد که دولت دوازدهم بیشترین تحریمها را به خود دید به حدی که در شرایط کرونایی دولت آمریکا مانع فعالیت ایران میشود و تمام فعالیتهای کشورهای مختلف را رصد میکند که مبادا با ایران وارد همکاری شود.
علی ربیعی سخنگوی دولت هم معتقد است دولت دوازدهم با بیشترین بحران و بلایای طبیعی همراه است و همچنین درباره آخرین تمهیدات دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا میگوید که در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفته شد که قراردادهای واحدهای مسکونی اعم از رسمی و عادی در فاصله زمانی اول اسفند تا پایان اردیبهشت ۹۹ امکان تمدید دو ماه دیگر این قراردادها با همان شرایط قبلی فراهم شود.
بیشتر بخوانید:بعد سفرم به گیلان به کرونا مبتلا شدم/ تسهیلات زنان سرپرست خانوار در سال ۹۹ ارتقاء مییابد
محمد کاظم انبارلویی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه و فعال اصولگرا در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، معتقد است که دولت در مدیریت بیماری کرونا موفق ظاهر شده است اما میتواند از زیرساختهای کشور و با تکیه بر متخصصان و کادر درمانی برای مدیریت شرایط بحرانی استفاده کند؛ البته دولت فرصت سوزیهایی داشته است که میتوان به طور مثال به موضوع برجام اشاره کرد، اگر دولت برای برجام اینقدر سرمایه گذاری و به آمریکا و اروپایی تکیه نمیکرد، وضعیت بهتری داشتیم.
او معتقد است که دولت در این یک سال باقی مانده میتواند همین تجربه کرونا در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، مسائل فرهنگی، اجتماعی را مجدد تکرار کند و این اعتماد سلب شده را بازگرداند.
سید مصطفی هاشمی طبا سیاستمدار اصلاح طلب هم در این رابطه به باشگاه خبرنگاران جوان، میگوید که دولت همچنان ولخرج است و امیدواریهای بی جهتی دارد، درحالی که دولت دوازدهم به محض اینکه آمریکا از برجام خارج شد باید همان زمان ریاضت اقتصادی را در کشور اعلام میکرد.
در این مدت باقی مانده از دولت دوازدهم تعامل دولت با مجلس یازدهم یکی از موضوعات مهم است؛ مسئلهای که برخیها معتقد هستند مجلس یازدهم با دولت وارد چالش خواهد شد و برخی دیگر نظر متفاوتی دارند؛ اردشیر مطهری منتخب مردم گرمسار در مجلس یازدهم با اعتقاد بر اینکه در مجلس یازدهم ما با مایلیم که با دولت تعامل کنیم تا گره از مشکلات مردم باز شود، او بیان کرد که باید با ریلگذاری درست برای دولت و نظارت جدی از همین دولت خسته و ناکارآمد حداکثر بهره را برد تا دورانش با ضررهای کمتری تمام شود چراکه اگر دولت مسیرش را اصلاح کند و به مردم خدمت کند قطعا تقابلی صورت نمیگیرد.
محمدرضا محبوب فر کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد که در دوره دوم ریاست جمهوری آقای روحانی توجه به پتانسیل داخل کشور نادیده گرفته شد، اما مردم معتقد بودند علی رغم همه تحریمهای آمریکا، رئیس جمهور میتوانست این تحریمها را با نگاه به پتانسیل داخل کشور پشت سر بگذارد.
این استاد دانشگاه معتقد است که دولت از حالت خودمحور بودن باید خارج شود و بیشتر به نظرات مردمی و کارشناسان غیردولتی توجه کنند؛ به عبارتی به بدنه اجتماعی بیشتر اهمیت دهد.
حمله تروریستی به ساختمان مجلس، حادثه نفتکش سانچی، حادثه معدن یورت آزادشهر استان گلستان، زلزله در مناطق غربی کشور و استان کرمانشاه، سقوط هواپیمای اوکراینی و ویروس کرونا از جمله حوادث و بلایایی است که گریبان گیر دولت تدبیر و امید بود. با توجه به اظهارات کارشناسان میتوان به این مصرع حضرت حافظ بهعنوان یک مثل برای رعایت انصاف در داوری رجوع کنیم که حافظ میگوید «عیب میجمله بگفتی هنرش نیز بگو».به عملکرد ماههای اخیر دولت نقدهایی قابل طرح است و میتوان به نکتههای زیادی اشاره کرد که امکان عملکرد بهتر در آنها وجود داشته است.
با توجه به اظهارات کارشناسان سیاسی، دولت در این مدت عملکرد نسبتا مثبتی در مدیریت بیماری کرونا داشته است و هنوز هم میتواند با اتکا به پتانسیل داخل کشور بسیاری از مشکلات را حل کند و تا اندازه ای باعث بازگرداندن بخشی از اعتماد عمومی باشد؛ انتظار این است که دولت با توجه به زمان باقی مانده در برخی سیاستهای خود تجدید نظر کند و دولت هنوز هم میتواند تحریم و مشکلات را به فرصت طلایی تبدیل کند.
انتهای پیام/
به عمل کار براید به سخندانی نیست
ضمنا وضعیت برجام مهمترین مانع کسب اعتماد شد ،بهتر بود هنگام قرارداد تضمین را می گرفتند
نامه پراکنی بی جواب خواهد بود .. همان اقدام قاطعی که میگوئید شروع به اجرا کنید .. افکار عمومی با ایران همراه ایران است
تورم بالای ۴۰ درصد.
دلار ۱۶۵۰۰
پاسپورت ایرانی ذلیل
بیکاری اووف
این حرفا رو ول کن. شما بگو برجام چه شد؟