به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا و محمد اسماعیل اکبری مشاور وزیر بهداشت امشب ۱۴ اردیبهشت ماه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری به بررسی آخرین خبرها از مقابله با کرونا پرداختند.
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش طی تماس تلفنی با برنامه گفتوگوی ویژه خبری گفت: در ۱۳۲ شهرستانی که وضعیت سفید دارند مدارس بازگشایی میشوند لذا این تصمیم با توجه به اهمیت تداوم آموزش در راستای هدف تکمیل فرایند آموزشی و جبران کمبود های یادگیری گرفته شد.
او ادامه داد: علی رغم همه تلاش ها به دلیل محدودیت در بحث فناوری وزارت آموزش و پرورش می خواهد اطمینان حاصل کند تا دانش آموزان به صورت کامل آموزش دیده باشند و از این فرصت استفاده کند تا امتحانات نیز برگزار شود، باتوجه به اقداماتی که انجام شده از زمان تعطیلی مدارس تاکنون تلاش شده است تا از بستر های مختلف موضوع تداوم آموزشی را دنبال کنیم.
حکیم زاده افزود: مناطق سفید توسط وزارت بهداشت به عنوان مناطق کم خطر اعلام شده است لذا با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی شرایطی را فراهم خواهیم کرد تا موضوع آموزش این دسته از دانش آموزان را داشته باشیم، لذا برای ما تکمیل آموزش و اتمام تمام محتوای برنامههای درسی حائز اهمیت است، حداقل یک ماه زمان خواهد برد تا معلمان از آموزش تمامی محتواهای آموزشی اطمینان حاصل کنند و امتحانات نیز برگزار شود.
محمد اسماعیل اکبری مشاور وزیر بهداشت با اشاره به اینکه فرآیند حرکت ویروس را باید خوب بشناسیم، گفت: ویروس کرونا جلوتر از علم حرکت میکند و قدرت بیماری زایی و ماندگاری آن هنوز روشن نیست لذا این ویروس بسیار جلوتر از ما حرکت میکند و احتمال میدهیم هر وقت که ضربه اصلی ما از کارایی بیفتد میتواند دوباره زنده شود.
او با اشاره به اینکه به این زودی این مهمان ناخوانده نمیرود، افزود: با همت و غیرت مردم توانستیم تا حدودی موفق باشیم و لذا اولین کلام از رهبر معظم انقلاب پشتیبانی از ساختار اجرایی مقابله با کرونا بود به طوری که وزیر هر چه که خواستند ایشان قبول کردند.
مشاور وزیر بهداشت با اشاره به اینکه رفتار ویروس هنوز مشخص نیست، افزود: علم انقدر بالا نرفته که بخواهیم به قضاوت بپردازیم، اما غیرت و همیت نیروهای ستادی بسیار مثالزدنی است.
اکبری با اشاره به اینکه هیچ داروی تا به امروز برای کرونا وجود ندارد، گفت: در مقابله با یک مسئله اجتماعی شاخصهای مختلفی وجود دارد که میتواند بیماری را کنترل کند، کشورهای غربی فاقد برخی از شاخصها هستند از جمله ساختار جمعیت در کشورهای غربی سالمندی است به طوری که وضع ما نسبت به آنها بسیار خوب است، اما باید بگویم که حدود ۲۵ سال دیگر به شرایط آنها گرفتار خواهیم شد.
او گفت کشورهای غربی از جمله آمریکا ساختار اجتماعیشان مبتنی بر اقتصاد بازار آزاد است به طوری که فرد در قبال خود مسئول است، اما در قبال جامعه هیچ احساس دینی ندارد که این موضوع آمریکا و کشورهای غربی را به زمین زده است.
مشاور وزیر بهداشت بیان کرد: در این موضوع ساختار اجتماعی نظامهای سوسیالیستی موفقتر بودند لذا کشورهای سرمایه داری توفیقی نمیتوانند در این رابطه داشته باشند به طوری که در آمریکا ۴۰ میلیون نفر پشتوانه بیمه ندارند و از بهداشت و درمان رایگان برخوردار نیستند، لذا این موضوع باعث میشود تا مریض به دکتر مراجعه نکند، مهمترین مولفه ساختار اجتماعی بر مبنای اقتصاد بازار آزاد است لذا این ساختار ورشکسته است.
مشاور وزیر بهداشت با اشاره به اینکه چند میلیون بسیجی به کمک ساختار ما آمدهاند به طوری که در طرح غربالگری توانسته اند با نیروهای ما بهخوبی همکاری کنند، افزود: در تمام دنیا ثابت شده است که هر کشوری که بر پایه دو علم سلولی مولکولی و دیجیتال باشد پیشرفته محسوب میشود به گونهای که ما در ساختار سلولی مولکولی عملکرد خوبی داریم، اما در علم دیجیتال مطمئن نیستم، علم دیجیتال و علم سلولی مولکولی همراه هم هستند، در حوزه دارو اقدامات خوبی صورت گرفته و به نتایج خوبی دست یافتهایم.
مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در ادامه برنامه با اشاره به اینکه نتایج اولیه داروی رمدیسیور مورد بررسی قرار گرفته است و آن درخششی که آمریکاییها میگفتند در نتایج ما حاصل نشده و در درمان کرونا موثر نیست. این دارو در مجامع علمی دنیا رد شده است لذا در ایران این دارو در داخل پروتکل درمانی ما قرار نگرفت، اما ممکن است برای درمان آنفلوانزا به کار گرفته شود.
او با اشاره به اینکه ما در حال تست و کارآزمایی ترکیب دارویی هستیم، گفت: ۵۰۰ مداخله بالینی تا به امروز انجام شده است به طوری که پنج کشور در انجام مداخلات بالینی رتبه اول را کسب کردند که ایران جزء این ۵ کشور است.
قانعی با اشاره به اینکه در بحث سلول درمانی به موفقیتهای خوبی دست یافتهایم عنوان کرد: خوشبختانه میزان بستریها کاهش یافته است و در آی سی یو موفق عمل کرده ایم، درمان سلولی جز مدرنترین درمانها محسوب میشود که در ایران اجرایی شده است، ترکیبی از داروهای گیاهی را که اثر داشته مورد تست بالینی قرار داده ایم.
او با اشاره به اینکه رفتار بهداشتی مردم در مقابله با کرونا بسیار تاثیرگذار است، گفت: مردم یاد گرفتند که چگونه باید رفتار کنند و لذا نحوه مراقبت آنها و رعایت بهداشت میتواند ما را در موضوع کرونا پیروز کند. کرونا کمک کرد تا مردم رفتار فردی خود را یاد بگیرند این در حالی است که همیشه این رفتار را در کشور نداشتیم که فردی هنگام بیماری از ماسک استفاده کند.
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه از اول شهریورماه کسانی که در معرض خطر هستند باید واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند، افزود: واکسن ایرانی آنفلوانزا را امسال یا سال آینده خواهیم داشت، امیدواریم رفتار بهداشتی مردم بتواند در مهر ماه مانع از ایجاد مشکل شود.
مهرزاد خلیلیان سخنگوی ستاد مبارزه با کرونا در وزارت ورزش و جوانان طی تماس تلفنی با برنامه با اشاره به اینکه جامعه ورزش از همان ابتدا به گوش بود و سعی کرد تا کمترین آسیب را از این بیماری ببیند و همپای بقیه همکارانم در بخش بهداشت و درمان عمل کردیم گفت: بازگشاییها در مناطق سفید به مرور به صورت پلکانی خواهد بود، احتمالاً بازگشایی ورزش در فضای آزاد، ورزشهای انفرادی و یا ورزشهایی که کمترین خطر را برای ورزشکار دارد را داشته باشیم.
او با اشاره به اینکه مسابقات شرایط خاصی دارد باید ببینیم که چه اتفاقی پیش رویمان است، افزود: هرچه که ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم بگیرد ما آن را اجرایی میکنیم، ۱۳۲ شهرستان جز مناطق سفید محسوب شدند لذا شروع ما قاعدتا با اینگونه شهرستانها خواهد بود به مرور ورزشهای دو میدانی، دوچرخه سواری، قایقرانی، تنیس خاکی و والیبال ساحلی را خواهیم داشت، اما مشکل مربوط به بازگشایی استخر هنوز برطرف نشده است، خاتمه مسابقات والیبال، بسکتبال و هندبال را اعلام کردیم، مسابقات فوتبال در سطح لیگ برتر و سطح یک مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و اخبار مرتبط با آن هفتههای آتی اعلام میشود.
خلیلیان افزود برخی از عزیزان ما به صورت اصولی و سرمایههای ملی هستند همچون احسانحدادی که دچار بیماری کرونا شده بود که اکنون فعالیت هایش را به صورت انفرادی آغاز کرده است. ۳۲ ورزشکار در سطح کشور مبتلا به ویروس کرونا شدند از مربیان و داوران ۳۲ بیمار داشتیم که بهبود یافتند.
انتهای پیام/
لااقل دلتون به حال ما دانش آموزا نمیسوزه (مخصوصا مناطق گرم و خشک و محروم ) رود تر تکلیف مشخص کنین که یه برنامه واسه زندگیمون بریزیم
با این وضعیت لطفا مدارس را باز نکنید چون ممکن است بچه ها
آلوده ی این بیماری بشوند و به دیگران هم منتقل کنند
لطفا مدارس را دیر تر باز کنید
باتشکر از شما!
من یه معلم روستا یی از شهر دلگان سیستان و بلوچستان هستم
ما آموزش را به اتمام رساندیم والان داریم مرور میکنیم درسا رو از طریق مجازی در حال حاضر دلگان در دمای ۴۰ درجه دارد ۲۷ اردیبهشت به بعد بالای ۴۵ درجه میرسد مدرسه ای که نه وسایل گرمایشی دارد نه بهداشتی تو رو خدا رحم کنید به ما ودانش آموزان اینقدر بی انصاف نباشید
خسته نباشید تورو خدا ب منی ک دانش اموزم ی خبر بدهید آیا من ۲۷اردیبهشت باید ب مدرسه بروم تکلیف مارو روشن کنید لطفا
درسته که بعضی از مناطق سفید اعلام شدن.ولی معلمی که از منطقه قرمز و پرخطر میره به این مناطق و اعضای خانواده ش درگیر کرونابودن و هستن آیا برای بچه ها خطر نداره؟؟؟؟؟؟؟ کاش این موضوع رو هم درنظر بگیرن که بسیاری از معلم هااز مناطق پرخطر به شهرستان یا شهرهای سفید میرن که این خودش باعث انتقال بیماری در مدارس با جمعیت زیاد و فشرده دانش اموزان میشه
باتشکر
ویروس ناشناختس کاریش نمیونن کنن
تنها راه پیشگیریشم فقط و فقط موندن تو خونس
ببخشید میشه به ما دانش آموزان یه خبر درست حسابی بگین هر روز یه حرف میزنین به خدا ندونستیم امسال چی خوندیم
تازه اصلا هم درس هارو نفهمیدم
من که ریاضیم ۲۰ هست الان اصلا چیزی نمی فهمم تا تو کلاس نباشم
درس هام همه افت کردن
اگر یک نفر در هر کلاس یا مدرسه مبتلا باشد امکان دارد کل افراد آنجا مبتلا شوند.
امتحانات را مجازی برگزار کنید.
ما بچه هایمان را به مدرسه نخواهیم فرستاد.
من یه دانش اموز هستم توی یه منطقه محروم. منطقه ای که قبل از کرونا،بهداشت توی اون رواج زیادی نداشت و الان هم درست و صحیح رعایت نمیشه. من ازتون گله مندم و فکر می کنم بسیاری از دانش اموزای این مملکت هم ازتون گله داشته باشن.
ما با وجود مشکلات زیاد،با وجود بی پولی،با وجود اینکه دانش اموزای زیادی مثل خودم از نعمت داشتن پدر محرومن،گوشی همراه هوشمند تهیه کردیم.با وجود تمام سختی های زندگی و یارانه ناچیز،با وجود کرایه خونه و با وجود قیمتهای کمر شکن، باز هم بسته های اینترنتی گرونی رو خریدیم که کمک درسمون باشه. اما مسئولین محترم،آقایان گرامی! آیا به درد ما قشر ضعیف توجه کردین؟مایی که اگه پول خرید گوشی های میلیونی رو داشتیم مدرسه مون غیر انتفایی بود و یه ماشین لوکس هم زیر پامون. آقایان! خواهش می کنم توجه کنید.من یه دانش اموز دهمیم که امثال من باید توی این سن دغدغه اصلیشون درس و مدرسه باشه نه بیپولی.
از اینها که بگذریم پای اپلیکیشن شاد وسط کشیده میشه.برنامه ای که نه تنها به درد نمیخوره بلکه حافظه بسیار کم گوشی های ما رو هم اشغال می کنه و ضرورت خرید رم رو به یادمون میاره و این یعنی بی پولی بیشتر......
الان که به امید خدا مدارس قراره باز بشن خوبه کمی هم به فکرما باشید.مایی که توی این ۵ ساعت توی مدرسه گرسنه میشیم و تشنه اما با وجود کرونا نمیتونیم چیزی بخوریم.مایی که پول اینو نداریم که هرروز ماسک و دستکش جدید بخریم.مایی که تو مدرسه هایی تحصیل می کنیم که حتی مایع دستشویی ندارن.مایی که از سرد بودن آب و نبود دستگیره برای دستشویی حتی سنگ کلیه هم میگیریم اما کسی نیست که به فکر باشه.مایی که به هر ساز مدرسه رقصیدیم از پول دادنهای الکی سر هر ماه تا نداشتن یه شیر ابخوری و نماز خونه.مایی که برای خوندن نماز باید توی آزمایشگاه3×4 مدرسه که پرونده ها رو اونجا نگه میدارن حاضر بشیم و از بوی هزار جور اسید مختلف بیماری تنفسی بگیریم. مایی که الان،با وجود کرونا پول ماسک و دستکش هرروزه رو نداریم باید چیکار کنیم؟....
.
.
.
.
همه گفته هام به کنار...فقط خواسته ام اینه که توی هر مدرسه ای یه کیت تشخیص کرونا و الکل وجود داشته باشه که ما از اینی که هستیم بدبخت تر نشیم......با تشکر از کسایی که درد دلامو خوندن و درک کردن.....
دستت درد نکنه ، همه چیز عالی بود .
حالا همین مونده شهرهای به اصطلاح وضعیت سفید از کرونا رو تبدیل کنید به وضعیتهای بدتر،خوبه هنوز با گذشت این همه مدت جناب مشاور وزارت بهداشت میفرمایند: این ویروس جلوتر از علم حرکت میکنه، پس این چه خبطیه که باید مرتکب بشین؟کمی دقت بفرمایید. شما برای مردم خدمت میکنید اینکه اینگونه تصمیمات رو بگیرید و نسنجیده کاری انجام بشود در محکمه ی خداوند جوابگو خواهید بود.