به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛شهریار مستوفی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : در ساعات روزه داری که در سال جاری مدت آن حدود ۱۶ ساعت است، در صورت رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح در وعدههای سحری و افطار و یا حذف یکی از وعدهها به ویژه وعده سحری، گرسنگی میتواند موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را افزایش دهد.
او گفت : رعایت اصول صحیح تغذیه تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونتها به ویژه بیماری کووید ۱۹ دارد.
مستوفی افزود : با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروههای غذایی و جایگزینهای آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذیهای موردنیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین میشود.
او افزود : مطالعات متعددی نقش موثر روزه داری در سلامتی به ویژه بررسی سطح گلوکز خون، چربیهای خون، فشارخون، کنترل وزن و بهبود بیماریهای مختلف را نشان داده اند.
مستوفی گفت : در اغلب بیماری ها، که عادت غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه داری مفید است.
او افزود : روزه داری میتواند موجب کاهش پاسخهای التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود و فعالیت سلولهای دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبولینهای مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند نیز در طی روزه داری بیشتر میشود.
او گفت : روزه داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعدههای سحری و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
مستوفی افزود : بنابراین با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامینهای A,D,E,C و همچنین منابع غذایی حاوی آهن، روی و سلنیم که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ لازمند، نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری و خطر ابتلا به این بیماری کاهش مییابد .
انتهای پیام/د