به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ترشی چغاله را میتوانید هم به صورت کامل و هم نصف شده یا خرد شده تهیه کنید.
مواد لازم ترشی چغاله بادام:
چغاله بادام ۵۰۰ گرم
سرکه ۱ لیوان
آب ۲ لیوان
نمک ۲ قاشق غذا خوری
سیر به مقدار لازم
فلفل قلمی تند ۱ عدد
نعنا، ترخون، گشنیز به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی چغاله بادام:
چغاله بادامها را داخل آب نمک بریزید چند دقیقه بعد داخل آبکش بریزید و با کف دست به چغالهها بکشید تا کمی پرزهای آن از بین برود بعد تمیز بشویید و بگذارید کامل خشک شوند اگر عجله دارید با دستمال خشک کنید.
اکنون آب و سرکه و نمک را داخل قابلمهای بریزید و بگذارید روی گاز تا ۲ دقیقه بجوشد میتوانید اگر ادویهای دوست داشتید بزنید من بعضی اوقات کمی زردچوبه میزنم همانطور که میدانید زردچوبه باید کمی بجوشد پس آن را زودتر اضافه کنید و زمانی که جوشید آن را خاموش کنید و بگذارید کاملا خنک شود.
چغالهها را خرد کنید یا اگر ریز هستند میتوانید خرد نکنید بعد داخل شیشه را با سیر و فلفل و چغاله پر کنید و روی شیشه را چند برگ نعنا ترخون و گشنیز تازه بگذارید اکنون مخلوط سرکه و آب خنک شده را بریزید تا پرشود و در شیشه را محکم ببندید و به مدت یک هفته در جای نسبتاً خنک بگذارید و بعد از یک هفته داخل یخچال بگذارید (اگر آب و سرکه کم آمد با همین نسبت دوباره درست کنید). دقت کنید روی چغالهها کاملا با آب و نمک و سرکه پوشانده شوند.
نکاتی برای ترشی چغاله بادام:
میتوانید مقدار سرکه را بیشتر بریزید و اگر شور دوست ندارید نمک را کمی کمتر بریزید، اما خیلی از نمک کم نکنید، زیرا نمک کم شود ترد نمیشود و چغالهها شل میشوند و اگر تند دوست دارید فلفل بیشتر اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه ترشی چغاله:
چغاله بادام ۵۰۰ گرم
سرکه به میزان لازم
سیر ۳-۴ حبه
موسیر ۱/۲ فنجان
نعنا خشک ۱ قاشق
نمک ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه و دستور پخت ترشی چغاله:
چغالهها باید بدون پرز باشند. اگر چغالههایی را که تهیه کردید پرز داشت با آب پرز آن را بگیرید. اجازه بدهید آب آنها کاملا برود درون شیشهای چغالهها را قرار دهید و لابه لای آنها چند حبه سیر و موسیر قرار بدهید و پس از پر شدن کامل شیشه، سرکه را به اندازهای که کاملا روی چغالهها را بپوشاند و کمی نعنا خشک بریزید.
سپس درب شیشه را کاملا ببندید و داخل یخچال قرار بدهید. بعد از دو هفته ترشی آماده است.
نکته برای تهیه ترشی چغاله:
• اگر میخواهید چغالههای شما سبز باشند و تغییر رنگ ندهند، به اندازهی نوک قاشق چایخوری (یک عدس) کات کبود را به همراه ۵ قاشق غذاخوری نمک، در یک لیتر آب حل کنید و چغالهها را درون این محلول قرار بدهید به صورتی که روی آنها را بپوشاند و مدت ۲۴ ساعت به همین حالت باقی بماند.
سپس چغالهها را از محلول خارج کنید و در صافی بریزید تا آب آن کاملا جدا شود.
• در صورتی که تمایل داشته باشید که چاقالهها ترد و شکننده شوند، یک قاشق غذاخوری آهک را داخل یک لیتر آب بریزید و پس از ته نشین شدن کامل، آب زلال روی آن را صاف نموده تا آهکهای اضافی آن جدا شود. سپس چغاله را درون آن ریخته تا یک روز در آن بماند.
آب آن را هر ۲-۳ ساعت یکبار تعویض کنید تا آهک درون آن خارج شود. این کار را به مدت ۳ بار تکرار کنید و سپس چغالهها را روی پارچهای پهن کنید تا آب آن کاملا خارج شود. چغالهها را درون شیشه بریزید و طعم آن را بچشید تا در صورت کم بودن نمک به آن کمی نمک اضافه کنید. اگر نمک چاقاله ترشی کم باشد پس از مدتی شل میشود.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/