به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، داروی فلوکستین برای درمان افسردگی، اختلال هراس، اختلال وسواس و دیسفوری قبل قاعدگی مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو ممکن است برای درمان علائم بیماری دو قطبی نیز، به کار برده شود.
نحوه استفاده:
دوز مصرفی برای بزرگسالان: ۲۰ تا ۶۰ میلی گرم در روز
دوز مصرفی برای کودکان ۸ تا ۱۸ سال (تحت کنترل پزشک): ۱۰ تا ۲۰ میلی گرم در روز
احتیاط ها:
اگر از پیموزید، لاینزولید، فلوکستین و تیوریدازین مصرف میکنید یا تحت تزریق متیلن آبی هستید، از این دارو استفاده نکنید.
اگر طی ۱۴ روز گذشته از مهارکننده MAO (ایزوکاروباکسیدید، رساگیلین، سلژیلین و فنلزین) استفاده کرده اید، از فلوکستین استفاده کنید.
۵هفته بعد از مصرف فلوکستین، شروع به مصرف مهارکنندههای MAO کنید.
جوانان بعد از مصرف این دارو ممکن است به خودکشی فکر کنند. اگر این دارو موجب هجوم این افکار شد، به پزشک خود اطلاع دهید.
این دارو میتواند همراه یا بدون غذا مصرف شود.
این دارو باعث اختلال حواس و کاهش هوشیاری میشود. از انجام کارهایی که به هوشیاری نیاز دارد، بپرهیزید. با ماشین آلات کار نکنید، رانندگی نکنید و در ارتفاع کار نکنید.
اگر علائم بیماری تان وخیمتر شد، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
اگر به بیماری کلیوی، سیروز کبدی، دیابت، تشنج، صرع، اختلال دو قطبی و سوء مصرف مواد مخدر یا الکل مبتلا هستید یا سابقه خودکشی داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.
مصرف این دارو در دوره بارداری، میتواند موجب ایجاد نقص در ریه نوزاد متولد نشده شود. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، در خصوص مصرف فلوکستین با پزشک خود مشورت کنید.
این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشود. اگر در حال شیردهی هستید، برای مصرف فلوکستین با پزشک مشورت کنید.
این دارو برای افراد ۱۸ سال به پایین توصیه نمیشود.
اگر از حالت مایع دارو استفاده میکنید، برای اندازه گیری دوز مورد نیاز، از سرنگ دارویی یا قاشق اندازه گیری دارویی استفاده کنید. به هیچ عنوان از قاشق آشپزخانه برای اندازه گیری دارو استفاده نکنید.
مصرف دارو را ناگهان قطع نکنید. قطع ناگهانی میتواند موجب ایجاد عوارض و علائمی شود.
اگر دارو را به صورت هفتگی مصرف میکنید، دوز از دست رفته را به محض یادآوری مصرف کنید و دوره بعدی مصرف را به هفت روز بعد موکول کنید.
اگر طی مصرف روزانه، یک دوز را فراموش کردید، اگر زمان یادآوری به زمان مصرف بعدی نزدیک نبود، دوز فراموش شده را استفاده کنید؛ در غیر این صورت از مصرف آن صرف نظر کنید.
هنگام مصرف دارو، الکل ننوشید. الکل عوارض جانبی دارو را افزایش میدهد.
مصرف داروهای غیر استروئیدی با فلوکستین، میتواند موجب خون ریزی و کبودی در بدن میشود. داروهای غیر استروئیدی شامل آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، ایندومتاسین، دیکلوفناک و داروهای مشابه میباشد.
این دارو را با داروهایی مانند ضد افسردگیهای دیگر، تریپتوفان، رقیق کننده خون (وارفارین، کوادمین و جانتوهن)، داروهای اضطراب و اختلالات فکری (بوسپیرون، دزیپرامین و لیتیوم)، درمان میگرن و داروهای مخدرممکن است ایجاد تداخل کند. اگر از داروی خاصی مصرف میکنید، به پزشک خود بگویید.
اگر از دارو یا مکملهای گیاهی استفاده میکنید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
علائم آلرژی به فلوکستین که در صورت بروز باید فورا به اورژانس مراجعه کرد عبارتند از: کهیر، بثورات پوستی، تورم گلو، زبان و صورت، تنگی نفس و خس خس کردن سینه.
محل نگه داری:
دارو را در دمای اتاق و دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگه دارید. دارو باید در محیطی به دور از رطوبت و گرما قرار داده شود.
عوارض:
مصرف دارو ممکن است موجب بروز عوارضی شود. در صورت بروز عوارض جدی، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
عوارض جانبی جدی:
چشم درد، تورم چشم، تاری دید، توهم، تب، تپش قلب، ریفلکس معده، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، عدم هماهنگی، غش، سر درد، سر در گمی، اختلال در گفتار، ضعف شدید، احساس بی ثباتی، تعریق، لرز، تورم صورت و زبان، سوزش چشم، گلو درد، احساس درد در پوست و ایجاد تاول روی پوست.
اصولا عوارض جانبی شایع موقت هستند، ولی اگر عوارض شایع در بدن رخ داد و بعد از مدتی رفع نشد، با پزشک خود در مورد مصرف دارو مشورت کنید.
عوارض جانبی شایع:
اختلال در خواب، دیدن کابوس، سر درد، خمیازه، احساس ضغف، بینی چرکی، کاهش میل جنسی، عدم توانایی ارگاسم و علائم آنفولانزا.
منبع: میزان
انتهای پیام/