به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فالوده در واقع نوعی دسر خنک و تابستانی ایرانی است که عمدتا از نشاسته و شکر درست میشود. این دسر خوشمزه در شهرهای مختلف به سبکهای متنوعی تهیه میشود و سه نوع از معروفترین آنها فالوده شیرازی، فالوده کرمانی و فالوده یزدی است که در ترکیب شربت و گاهی شکل ظاهری تفاوتهایی دارند. فالوده یزدی که در شهر یزد به آن ماقوتک نیز میگویند، به راحتی در منزل تهیه میشود و به عنوان یک نوشیدنی خنک و ساده مورد استفاده قرار میگیرد. طرز تهیه فالوده یزدی خانگی در دو مرحله تهیه شربت و آماده کردن نشاسته، موضوعی است که در این مطلب به آن پرداخته شده است.
مواد لازم برای تهیه شربت فالوده یزدی
شکر ۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
دستور تهیه شربت فالوده یزدی
آب و شکر را در قابلمهای ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید.
سپس حرارت را کم کنید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود.
اجازه دهید تا شربت به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود، سپس گلاب را به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
شربت را کنار بگذارید و اجازه دهید کاملا خنک شود، سپس به ادامه کار بپردازید.
مواد لازم برای تهیه فالوده یزدی
نشاسته گل ۱ پیمانه
آب سرد ۴ پیمانه
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
تخم شربتی ۱ قاشق غذاخوری
آب گرم ۱/۴ پیمانه
دستور تهیه فالوده یزدی
ابتدا تخم شربتی را تمیز بشویید، سنگ شور کنید و در ظرفی بریزید. سپس ۱/۴ پیمانه آب گرم به آن اضافه کرده و صبر کنید تا تخم شربتی در آب باز شود و در این فاصله مشغول آماده کردن نشاسته شوید.
نشاسته را همراه با ۴ پیمانه آب سرد و ۱ قاشق غذاخوری گلاب در قابلمهای بریزید و هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا نشاسته بپزد.
اجازه دهید نشاسته به مدت ۱۵ دقیقه بر روی حرارت ملایم بپزد و در این فاصله مرتب آن را هم بزنید که ته نگیرد.
پختن نشاسته را تا جایی ادامه دهید که مخلوط کاملا غلیظ شده و غلظت آن بیشتر از غلظت فرنی شود.
وقتی نشاسته به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید و مایه نشاسته را در یک سینی استیل به ابعاد ۴۰*۳۰ سانتیمتر پهن کنید.
سینی را کمی تکان دهید تا مایه نشاسته به طور یکنواخت در همه جای آن پخش شود و سپس سینی را در یخچال قرار دهید.
حدود ۲۴ ساعت صبر کنید تا نشاسته سفت شود، سپس سینی را از یخچال خارج کرده و نشاسته را به کمک یک چاقو به صورت رشتههای باریک برش بزنید.
تخم شربتی را در شربتی که قبلا آماده کردید بریزید و آن را با تکههای یخ پر کنید تا کاملا تگری شود.
سپس رشتههای فالوده را به شربت تگری اضافه کنید و هم بزنید.
فالوده یزدی را تا سرد است به عنوان یک میان وعده خنک و خوشمزه در روزهای گرم تابستان برای رفع عطش و گرما نوش جان کنید.
سخن آخر
فالوده در گذشته به خوراک تهیه شده از پختن پودر بادام در شکر اطلاق میشد و امروز نوعی دسر خنک است که در کنار بستنی سرو میشود. این دسر با موادی، چون آبلیمو، شربت آلبالو و عرقیاتی مانند گلاب مزه دار میشود و در کنار نوشیدنیهایی مانند موهیتو برای رفع عطش و گرمازدگی مورد استفاده قرار میگیرد.
منبع: ستاره
انتهای پیام/
ممنون از مطلب خوبتون
اما باید بگم این فالوده در اصل فالوده کرمانی هست که متاسفانه من دیدم شما به نام یزدی نشر دادید
به عنوان یک کرمانی ازتون میخوام این اشتباه رو اصلاح کنید
ممنون