معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تعداد کودکانی که بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند، کمتر از ۱۰ مورد بوده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری ویدیو کنفرانسی اظهار کرد: کرونا مانور سنگینی بود اما موجب رشد و جهش دستاوردهای فناوری حوزه سلامت شد و ما در اوج کرونا  تمام لوازم حفاظتی را به کمک شرکت های دانش بنیان تولید کردیم و اکنون به شرایطی رسیده ایم که شرکت های دانش بنیان اجازه می خواهند، مازاد نیاز کشور را صادر کنند.

توانمندی ایران در صادرات اقلام حفاظتی

او افزود: ۹۰۰ دستگاه کمک تنفسی اعم از تهاجمی و غیر تهاجمی تولید و در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی توزیع شد. ۴۵۰ ونتیلاتور را تولید کردیم و تخت مراقبت های ویژه را توسعه دادیم و این تخت ها در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گرفت و اکنون  در تولید لوازم حفاظتی به خودکفایی رسیده ایم و مازاد نیاز را برای آینده ذخیره می‌کنیم و قابلیت صادرات وجود دارد و هیچ کمبودی نداریم.

جان بابایی گفت: بهرمندی از حوزه فناوری مجازی و it از دیگر دستاورد‌های ما در دوران بحران کروناست. بسیاری از آموزش‌های محیطی ما از طریق سامانه مجازی صورت می‌گیرد، آموزش‌های مجازی برای همه گروه‌ها هر روز برگزار می‌شود، ما شرایط آموزش‌های کوتاه مدت برای گروه‌های درگیر با کرونا را از طریق وبینار به صورت مجازی فراهم کردیم و آموزش‌ها از طریق وبینار به ویژه در مناطق محروم به وسیله استادان برجسته ارائه می‌شود.

راهنماهای بالینی کرونا قابل استفاده در تمام دنیا

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: راهنماها و گایدلاین‌های ارائه خدمت بیماران کرونایی ما به حدی از نظر علمی بالاست که قابلیت استفاده در همه دنیا را دارد و یکی از نکات برجسته در بحران کرونا، کنار هم قرار گرفتن استادان برجسته بود که منجر به تولید محصولات سلامت محور شد.

جان‌بابایی درباره اینکه یک متخصص زنان  ریاست اداره امور مامایی را در برخی دانشگاه های علوم پزشکی به عهده گرفته است، گفت: اینکه یک متخصص زنان و زایمان رئیس بخش زنان و زایمان باشد، هیچ اشکالی ندارد، چون این فرد دوره‌های مامایی را آموزش دیده است. نزدیک به یک میلیون مراقبت به کمک همکاران ماما داشتیم و ماماها توانستند بیش از ۷۰۰ مورد مشکوک و قطعی کرونا در خانم‌های باردار را شناسایی کنند و همه این خانم های باردار به سلامت زایمان کردند، نزدیک به ۳۰۰ ماما  به کرونا مبتلا شدند و از همکاران ماما برای خدماتی که ارائه کردند،‌ قدردانی می کنیم.

او درباره اینکه رییس جمهور پیشنهاد حضور دانش آموزان سه روز در هفته را مطرح کردند،‌ گفت: در مورد اینکه دانش آموزان قرار است به صورت یک روز در میان در مدارس حضور داشته باشند، من چیزی نشنیده ام و ستاد ملی مبارزه با کرونا هنوز تصمیمی در این خصوص نگرفته است و تمام تصمیمات در شورای ملی کرونا مصوب و اعلام می شود.

مرگ پنهان ناشی از کرونا در ایران بسیار کم است

 جان بابایی درباره مرگ های پنهان کرونایی گفت: مرگ‌های پنهان ممکن است در هر کشوری وجود داشته باشد. در ایران مرگ‌های پنهان خیلی کم است چون تعداد آسایشگاه‌های سالمندان ایران بسیار پایین است،‌ بیشتر مرگ های پنهان در آسایشگاه های سالمندان و زندان ها رخ می دهد و با تصمیم خوب قوه قضاییه ۱۰۰ هزار زندانی آزاد شدند و ما در وزارت بهداشت مانع از جمع آوری معتادان متجاهر شدیم چرا که جمع آوری این افراد می توانست مرگ های پنهان را رقم بزند. خوشبختانه به دلیل اینکه آمار آسایشگاه های کرونا در ایران پایین است،‌ مرگ های پنهان کمی داریم.

او ادامه داد: اکنون که سیر بیماران را نگاه می‌کنیم، می بینیم که شدت بیماری کمتر شده است. بیماران ما خیلی بدحال نیستند. قبل از عید درصد زیادی از افرادی که به بیمارستان می‌آمدند، بیماران بدحال کرونایی بودند، اما اکنون بیماران با وضعیت بهتری به بیمارستان مراجعه می کنند و میزان بستری در بخش های مراقبت ویژه کاهش پیدا کرده است و اینکه افراد در خانه فوت کنند و جزء مرگ های پنهان ثبت شوند،‌ بسیار کم است.

جان بابایی گفت: روند ابتلا به کرونا در ایران نزولی بوده و اکنون ۵۰ درصد تخت‌های بیمارستانی خالی است.

 داروی جدیدی وارد پروتکل درمانی کرونا نشده است

معاون درمان وزارت بهداشت درباره آخرین پروتکل درمانی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: آخرین پروتکل درمانی کرونا را ۳ روز پیش ابلاغ کردیم و داروی جدیدی در پروتکل نگذاشتیم و حتی پروتکل درمانی را کمی سبک‌تر کردیم، در سرپایی فقط داروی کلروکین تجویز می کنیم و در بستری می توان یک این دارو را تجویز نکرد، در کل باید توجه داشت که اینطور نیست، اعلام کنیم، به یک نقطه مطمئن از نظر پروتکل درمانی رسیده ایم.

مطالعه بزرگی در چین منتشر شده است که بر اساس مطالعات سه کشور داروی رمدسیویر فقط مدت بیماری را کوتاه  می کند و در کاهش مرگ و میر تاثیری ندارد و فاویپراویر تاثیری در کاهش مرگ و میر ندارد و فقط دوره بیماری را  کوتاه می کند،‌ مطالعه رمدسیویر در ایران هنوز به نتیجه نرسیده است و معاون تحقیقات وزارت بهداشت نتایج تحقیقات را اعلام می کند.

علائم بیماری کرونا را بشناسید

او درباره تغییر علائم بالینی کرونا اظهار کرد: علائم بالینی مورد تایید سازمان بهداشت جهانی در کرونا تب، گلودرد، سرفه و تنگی نفس است و برخی علائم در تشخیص بیماری کمک کننده هستند و علامت‌های همراه محسوب می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به خستگی زودرس و علامت‌های گوارشی و پوستی اشاره کرد، علامت‌های پوستی به دو علت عوارض مصرف دارو‌ها و بیماری کرونا رخ می‌دهند، علائم همراه در پرونده بیماران ثبت می‌شود و به کمک سامانه آوا و سپاس به زودی اطلاعات را جمع آوری می‌کنیم و علائم بالینی کرونا را به طور کامل گزارش می‌دهیم.

افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان و اعزام تیم های تحقیقاتی

معاون درمان وزارت بهداشت درباره احتمال افزایش آمار مبتلایان به دنبال وقوع روند افزایشی بیماری در ۱۵ استان طی چند روز اخیر، بیان کرد: تشخیص کرونا در ۱۳۰ آزمایشگاه کشور انجام می‌شود. اکنون روند رو به افزایش ابتلا و بستری بیماران کرونایی را تنها در استان خوزستان داریم و برای بررسی این موضوع دو تیم تحقیقاتی اعزام کرده ایم. قاطبه بیماران بستری در بیمارستان‌های شهر‌های اهواز، دزفول و آبادان بیماران بد حالی نیستند و اکنون برخلاف روز‌های گذشته که ۲۰ درصد افزایش موارد ابتلا در استان خوزستان را شاهد بودیم، به یک روند ثابت ابتلا رسیده‌ایم.

او درباره بررسی مبتلایان اولیه بیماری در کشور با توجه به دستورالعمل جدید سازمان جهانی بهداشت، گفت: پیش از آنکه سازمان بهداشت جهانی بخواهد در این زمینه بررسی بیمارستانی مبتلایان به کرونا موضوعاتی مطرح کند، ما خودمان اقدام به بررسی بیماران از طریق سامانه آوا و HIS بیمارستانی کرده‌ایم.

او درباره بررسی مبتلایان اولیه بیماری در کشور با توجه به دستورالعمل جدید سازمان جهانی بهداشت، گفت: پیش از آنکه سازمان بهداشت جهانی بخواهد در این زمینه بررسی بیمارستانی مبتلایان به کرونا موضوعاتی مطرح کند، ما خودمان اقدام به بررسی بیماران از طریق سامانه آوا و HIS بیمارستانی کرده‌ایم.

حساسیت کیت های تشخیص کرونا

جان بابایی درباره کیت‌های تشخیصی کرونا بیان کرد: تست PCR نمی‌تواند، جواب نادرست بدهد، اما ممکن است حساسیت نتایج آن در مراکز مختلف متفاوت باشد، کیت‌های سرولوژی هم دقت‌های مختلفی دارند و کیتی که ایران تولید کرده توانسته تاییدیه‌های لازم را اخذ کند و مجوز صادرات را گرفته کرده است.

او ادامه داد: ما تست‌های سرولوژی را در ۲ استان به صورت پایلوت در بهبودیافتگان کرونایی انجام می‌دهیم و از افراد مبتلا، خانواده‌های آن‌ها و کادر درمان تست گرفتیم و به زودی نتایج اپیدمیولوژی حاصل را اعلام می‌کنیم، همچنین در بازگشت به کار بهبودیافتگان کرونایی پس از گذشت زمان بیماری، تست منفی PCR و تست سرولوژی را ملاک قرار می‌دهیم.

جان بابایی درباره آمار کودکانی که جان خود را بر اثر کرونا از دست داده اند، گفت:‌ تعداد کودکانی که بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند، کمتر از ۱۰ مورد بوده است و همه این کودکان بیماری زمینه‌ای داشتند و سالم نبودند.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره وضعیت تهران از نظر کرونا گفت:‌در تهران شرایط آرامی داریم و میزان بیماران بستری و سرپایی مبتلا به کرونا به تدریج کاهش پیدا کرده است  اما به دلیل افزایش رفت و آمدها روند نزولی کند است.

جان بابایی درباره پلاسما درمانی در درمان کرونا بیان کرد: در بیمارانی که از پلاسما استفاده شده شدت بیماری کاهش پیدا کرده است و این روش درمانی در ۶۰ بیمار مورد استفاده قرار گرفته است و اگر این روش تایید شود، به دلیل آمار بالای اهدای خون می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد و برای نتایج نهایی باید اطلاعات ۲۰۰ بیمار دیگرمورد مطالعه قرار گیرد.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره احتمال ابتلای مجدد اظهار کرد: ۲ مطالعه کوچک در کره و ژاپن انجام شده و دانش دنیا درباره بیماری تکمیل نشده است و باید ۲ سال از ابتلای بیماری بگذرد تا درباره این مسئله اظهار نظر کرد و به دلیل کوچک بودن ۲ مطالعه نمی‌توان به قطعیت درباره آن نظر داد.

اختصاص کدهای بین‌المللی برای بیماران کرونا

معاون وزیر بهداشت درباره کد به بیماران مبتلا و محتمل کرونا و آمار موارد محتمل به کرونا در بیمارستان‌ها گفت: ما در بیمارستان‌ها برای کرونا دو کد داریم که کدهای بین‌المللی هستند. کد ۷۰۱ برای افرادی که تست PCR آنها مثبت بوده و کد ۷۰۲ برای افراد مشکوک به کروناست که بر اساس اقدامات تشخیصی فرد مشکوک شناسایی می‌شود ولی تست PCR فرد منفی است.

او ادامه داد: قرار است دانشگاه‌های علوم پزشکی بر اساس این کدها موارد را اصلاح کنند. این کدها بین المللی هستند و همه کشورها موظف هستند این کدها را اصلاح کنند. ما هم در ایران در حال اصلاح کدها هستیم و به زودی با جمع بندی آن می توانیم تعداد موارد مشکوک به کرونا را در ایران اعلام کنیم.

وی افزود: خودمان نیز کد جدیدی به نام (COVID-19) C۱۹  تعریف کردیم که به زودی ابلاغ می شود، این کد برای بیمارانی است که در مطب پزشکان مشکوک به کرونا تشخیص داده می‌شوند& این کد مانند ۲۴۷ و ۷۲۴ برای سکته‌های قلبی و مغزی است و با این کد مسیر درمان و پیگیری افراد مشخص می‌شود تا افراد مشکوک به کرونا به بیمارستان های خاصی منتقل شوند و خدمات عادی در سایر بیمارستان ها داده شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره تمهیدات وزارت بهداشت برای درمان بیماران کرونایی که دچار افسردگی شده‌اند، گفت: نقش وزارت بهداشت در حوزه روانپزشکی است، دستورالعمل‌های لازم برای افرادی که به دنبال عوارض ناشی از کرونا به افسردگی مبتلا شده‌اند به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است که تنها شامل حال افرادی است که به دنبال بروز کرونا به این مشکل دچار شده‌اند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: ما ۶ پروتکل کلی برای درمان سرپایی و بستری کرونا تدوین کرده ایم و برای سرطان خون، رادیوتراپی و جراحی‌ها و طب نوزادان و اطفال پروتکل‌های جداگانه تدوین و ابلاغ کردیم.

چرا برخی مطب‌های شخصی باز نیستند؟

او در خصوص چرایی باز نبودن برخی کلینیک‌ها و مطب‌های پزشکان گفت:‌ما مجوز بازگشایی مطب ها را داده ایم اما نمی‌توانیم کسی را مجبور به حضور در محل کار کنیم، این موضوع تحت نظر سازمان نظام پزشکی است. مراکز دولتی فعال هستند و در صورتی که روند تعطیلی ها ادامه داشته باشد، باید طی جلساتی با سازمان نظام پزشکی برای آن فکری کنیم،‌مردم می توانند به کلینیک‌ها در بخش‌های دولتی مراجعه کنند که بر اساس پروتکل‌های ابلاغی در حال فعالیت هستند.

ذخایر دارویی بیماران خاص

وی بیان کرد: با تاکید بر اینکه سال گذشته در حوزه ذخایر دارویی بیماران خاص روند مناسبی داشتیم، در خصوص بیماران تالاسمی تنها برای آمپول دسفوناک مشکلاتی وجود داشت، اما این موضوع سبب نشد که آمار مرگ و میر در این افراد افزایش یابد،‌ ممکن است بیماران تالاسمی بر اثر کرونا فوت کرده باشند اما به دلیل کمبود این دارو نبوده است و حتی در این مدت در برخی داروها میزان ذخایر ما افزایش پیدا کرد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص به تعویق انداختن دریافت خدمات شیمی‌درمانی تصریح کرد: تمام دانشگاه‌ها مجاب بودند که خدمات درمانی را ارائه دهند ممکن است برخی بیماران خودشان دریافت خدمت را به تعویق انداخته باشند. اکنون در حوزه درمان سرطان مراکز رادیوتراپی و جراحی تومور فعال هستند.

افزایش خطر ابتلابه کرونا  با استفاده از کولرهای آبی

وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر ریزگردها بر کرونا بیان کرد: تاثیر ریزگردها روی کرونا ثابت نشده است، اما هر جا جریان هوا نباشد احتمال ابتلا بالا می‌رود. در فصل تابستان در فضاهایی که از خنک کننده‌ها، کولرهای آبی  یا حتی پنکه استفاده می کنند، به دلیل ایجاد رطوبت در محیط ممکن است شرایط بدتر شود.  

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.