به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، آبهای خلیج فارس، سفرهای برای امرار معاش صیادان بومی هرمزگان به ویژه شهرستان بندر لنگه، است، اما دیر زمانی است ورود کشتی های بزرگ صیادی که به صید ترال معروف هستند، نان سفره این صیادان را آجر کرده است.
علی نیکوئی فرماندار شهرستان بندرلنگه در خصوص وضعیت صید ترال در این شهرستان، گفت: در حال حاضر فعالیت لنج های صیادی بطور پیوسته رصد شده و با موارد غیرقانونی که مجوز لازم برای صید را ندارند، برخورد میشود.
نیکوئی با اشاره به توقیف ٣ شناور صید ترال در آبهای بندرلنگه، اظهار کرد: این شناورها به محض ورود به آبهای این بندر، شناسایی و به دلیل نداشتن مجوز قانونی با دستور دریابانی توقیف شدند.
او اضافه کرد: با توجه به وارد شدن خسارتهای جبران ناپذیر صید ترال به محیط زیست دریایی، رصد فعالیت این شناورها نیاز به همکاری همه جانبه سازمانهای مربوطه به ویژه شیلات دارد.
فرماندار شهرستان بندرلنگه در ادامه ضمن تشریح وضعیت صیادی این شهرستان در دروان شیوع کرونا، تصریح کرد: جهت انجام فعالیتهای صیادی و توزیع محصولات دریایی، تمهیدات لازم اندیشیده شده است و در حال حاضر نقاط فروش محصولات را از یک نقطه به ٣ نقطه فروش کاهش دادهایم که بصورت مرتب ضدعفونی و گندزدایی میشوند.
نیکوئی ابراز کرد: مقرر شد پروتکل های بهداشتی نیز توسط فروشندگان و خریداران رعایت شود و مردم نیز با رعایت فاصله گذاری اجتماعی بصورت گروه گروه به محل فروش وارد شوند.
شهرستان بندرلنگه با برخورداری از ١٧ بندر صیادی و مرکز تخلیه صید، سهم قابل توجهی از صیادی در کشور را به خود اختصاص داده است که حدود هشت هزار صیاد در آن فعالیت میکنند.
صید به روش ترال با تور ماهیگیری به شکل قیف که به شناورهای بزرگ متصل است، انجام میشود، از مضرات این نوع صید، علاوه بر خانه نشینی صیادان بومی، میتوان به تخریب محیط زیست دریایی به دلیل بالا بردن میزان صید ضمنی و آسیب به اکوسیستم کف دریا، اشاره کرد.
خوشبختانه این روزها تمهیدات لازم برای جلوگیری از این صید در شهرستان بندرلنگه صورت گرفته و صیادان بومی این شهرستان با وجود شرایط پیش آمده از شیوع کرونا، به کار خود مشغول هستند.
انتهای پیام/ب