به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان سازمان نقشهبرداری کشور در گزارشی اعلام کرد: نخستین زمین لرزه ساعت ۱۷ و ۵۲ دقیقه پنجشنبه ثبت شده است و ساعت ۴۷ دقیقه و ۲۱ ثانیه بامداد جمعه به اوج خود رسیده است. پس از آن از ساعت ۲ و ۵۳ دقیقه روز جمعه (۱۹ اردیبهشت ماه) تقریبا زمین لرزهای قابل ملاحظهای تا ساعت ۹ صبح توسط دستگاه ثبت نشده و دستگاه به حالت پایداری رسیده است.
همچنین این زمینلرزه باعث شد انحراف معیار اندازهگیریهای دستگاههای ثقلسنج مستقر در سازمان نقشهبرداری کشور به انداره ۱۵۰ واحد افزایش یابد و از عدد ۰.۰۱۰ *۱۰^-۳ cm/s/s (سانتیمتر بر مجذور ثانیه) به عدد ۱.۵ *۱۰^-۳ cm/s/s برسد.
سازمان نقشهبرداری کشور پایش دادههای مکانی ایستگاههای GNSS دو ایستگاه پلور و آبسرد که نزدیک به محل زلزله دیشب تهران بوده را شروع کرده است.
همزمان دادههای سه ایستگاه تهران، ورامین و گرمدره که در مسیر گسل مشا هستند نیز پایش میشوند تا میزان جابجایی این گسل تعیین شود.
حمیدرضا نانکلی رییس اداره فیزیکال ژئودزی سازمان نقشهبرداری کشور اعلام کرد که تعداد کم ایستگاههای پایتخت هشداری جدی برای پیش بینی، رصد و پایش در مواقع بروز بحران است.
وی گفت: طرح ایجاد ۳۵ ایستگاه جدید در تهران را از دو سال پیش به سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان مدیریت بحران ارائه داده و در انتظار تامین بودجه جهت نصب و پایش سیستمهاست تا با ثبت امواج زلزله بتواند به سمت هشدار پیش از وقوع زلزله پیش رود.
رییس اداره فیزیکال ژئودزی سازمان نقشهبرداری کشور افزود: سازمان نقشهبرداری کشور طرح ایجاد ۳۵ ایستگاه جدید در تهران را از دو سال پیش به سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان مدیریت بحران ارائه داده و در انتظار تامین بودجه جهت نصب و پایش سیستمهاست تا با ثبت امواج زلزله بتواند به سمت هشدار پیش از وقوع زلزله پیش رود.
انتهای پیام/