به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فرهاد رفیعی مدیر جهادکشاورزی شهرکرد گفت: از مجموع ۲۴ ایستگاه مورد پایش آفات در این شهرستان، ۱۴ ایستگاه تله گذاری شده است.
او افزود: ۱۴ ایستگاه تله گذاری شده مربوط به ردیابی کرم سیب، کرم خراط، خوشه خوار مو، سرشاخه خوار هلو و مگس میوه مدیترانهای در باغات فرخ شهر و چالشتر است و ۱۰ ایستگاه دیگر نیز در دست اقدام است.
رفیعی اضافه کرد: نصب تلههای مربوط به آفات قرنطینهای مگس میوه مدیترانهای و کرم برگخوار پاییزه با هدف پایش و رصد این آفات برای پیشگیری از ورود و گسترش، صورت گرفته و در مورد سایر آفات از جمله سرشاخه خوار هلو و خوشه خوار مو و کرم سیب هدف به دست آوردن پیک جمعیت آفت و اعلام بهترین زمان سم پاشی به باغدار است.
او ادامه داد: مهمترین گام در مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی، پیشآگاهی و اولین قدم در پیشآگاهی، ثبت دادههای هواشناسی اعم از دمای حداکثر و حداقل، رطوبت، سرعت و جهت باد و همچنین تعیین فنولوژی گیاه و آفت است.
رفیعی گفت: با ردیابی و پایش آفات میتوان از زمان مناسب کنترل آفات مطلع شد که در نتیجه کاهش مصرف بی رویه سموم شیمیایی و یا استفاده از سموم در زمان مناسب و در نتیجه به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی آفت کش ها، افزایش کیفیت محصولات تولیدی و تولید محصول سالم و دستیابی به امنیت غذایی به منظور ارتقای سطح سلامت عمومی جامعه را به همراه دارد.
انتهای پیام/ف