معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: براساس برنامه مشترک با مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول، تولید گردوی گرمسیری (پکان) در استان توسعه می‌یابد.

محمد قاسمی نژاد معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: خشکبار بدلیل ارزش اقتصادی و لزوم وجود آن در سبد غذایی خانوار با توجه به ارزش غذایی، توسعه تولید آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گردوی گرمسیری یا پکان هم بدلیل پتانسیل ویژه به عنوان محصولی با قابلیت توسعه در استان محسوب می‌شود.

او افزود: به همین منظور عملیات تکثیر و پیوند ۱۱ رقم پکان شامل؛ کراکینگ، چوکتا، کومانچ یک، کومانچ ۲، آپاچی، استوارت، پرکیو، ویچتا، ۱۰جی، ۶ام و گراتکس روی پایه‌های بذری در مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول و با برگزاری کارگاه‌های آموزشی پیوند و نگهداری پکان برای نهالستان‌ها و باغداران منتخب استان خوزستان انجام شده است. 

توسعه کشت پکان در دستور کار جهاد کشاورزی خوزستان

قاسمی نژاد اظهار داشت: پس از انجام عملیات پیوند، نهال‌های مذکور جهت تکثیر و توسعه به گروه‌های هدف تحویل خواهد شد و آموزش‌های لازم ارائه می‌شود.

به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، پکان یا گردوی گرمسیری در سال ۱۳۴۶ به منظور مطالعه سازگاری توسط تحقیقات اصلاح و بذر وارد کشور شد و در ۳ منطقه نوشهر، داراب و صفی آباد دزفول کشت گردید. همچنین در مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول هر ۱۵ رقم وارد شد و هم اکنون تحقیقات بسیار ارزشمندی از سوی محققان مرکز صورت گرفته است.

توسعه کشت پکان در دستور کار جهاد کشاورزی خوزستان

این مقام مسئول بیان کرد: پکان آب و هوای گرم را ترجیح داده و ضمن مقاومت به گرما، خشکی و باد شدید دارای میوه کشیده‌تر نسبت به گردو با میزان اسید چرب بالاتر و طعم بهتر است، به همین دلیل شهرستان‌های حاشیه زاگرس در استان خوزستان بخصوص باغملک جزء بهترین مناطق توسعه پکان به شمار می‌رود.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار