به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آسیترتین نوعی رتینوئید است -یک کلاس از ترکیبات شیمیایی هستند که از نظر شیمیایی به ویتامین A مرتبط هستند- که برای درمان پسوریازیس شدید در بزرگسالان استفاده میشود.
این بیماری (پسوریازیس) یک بیماری پوستی مزمن خودایمنی است و هنگامی رخ میدهد که دستگاه ایمنی بدن سیگنالهای اشتباهی میفرستد. این سیگنالها باعث افزایش سرعت چرخه رشد سلولهای پوست شده که باعث افزایش بیش از حد سلولهای پوستی میشود.
نکته قابل توجه اینکه آسیترتین برای پسوریازیس درمان قطعی نیست، چون ممکن است بعد از قطع مصرف مجدداً این بیماری پوستی عود کند.
چند نکته مهم در مصرف آسیترتین
آسیترتین باعث نقص شدید و یا مرگ جنین میشود بنابراین در زمان بارداری مصرف آن باید قطع شود.
اگر خون حاوی استریترین به خانم باردار اهدا شود میتواند باعث نقص نوزاد در زمان تولد شود.
آسیترتین میتواند باعث مشکلات جدی کبدی شود. در صورت بروز علائمی مانند تهوع، استفراغ، از بین رفتن اشتها، ادرار تیره یا زردی (زرد شدن پوست یا چشم) میبایست از مصرف این دارو خودداری شود.
خانمهایی که قصد باردار شدن دارند و در گذشته آسیترتین مصرف میکردند میبایست حدود ۳ سال بعد از دوره درمانی این دارو اقدام کنند.
مصرف این دارو ریسک کاهش بینایی در شب را دارد بنابراین حین رانندگی یا کار با ماشین آلات در شب باید احتیاط شود.
عوارض جانبی آسیترتین چیست؟
خشکی لب و دهان، خارش پوست، ریزش مو، خشکی چشم (ایجاد ناراحتی در زمان استفاده از لنز)، خونریزی بینی، درد مفاصل و گرفتگی مفاصل برخی از عوارض جانبی رایج مصرف این دارو است.
در صورت بروز علائم افسردگی یا سایر علائم روانی مثل پرخاشگری مصرف دارو باید قطع و سریعاً به پزشک مراجعه شود.
منبع: آنا
انتهای پیام/