به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛سبزی فوق تخصص قلب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با همکاری این تیم پس از چند ماه تلاش مستمر موفق شد با استفاده از مطالعات آناتومیکی یک مدل برای دریچه میترال با استفاده از بافت پریکارد آماده و طراحی کرده و برای یک بیمار با اندیکاسیون انجام شد که این مورد یعنی بازسازی کامل میترال با بافت پریکارد برای اولین بار است که در دنیا صورت میگیرد.
پریکارد یا آب شامه خارجیترین لایه تشکیل دهنده قلب است. این لایه از بافت پیوندی رشته ای، رشتههای پروتئینی و یک لایه بافت پوششی سنگفرشی ساده تشکیل شده است.
سبزی گفت: تاکنون به دلیل نبودن یک مدل آناتومیکی و قابل تکرار در سایر بیماران و نیز سختی طراحی و ساخت آن هیچگاه از بافت پریکارد خود بیمار برای ساخت دریچه کامل میترال استفاده نشده است، اما در این بیمارستان حتی مدلهای آزمایشگاهی از آن ساخته و سپس مدل Template آن نیز تهیه گردیده و اولین ترمیم کامل دریچه میترال و آئورت با بافت پریکارد در دنیا محقق شد.
سبزی،افزود: دریچههای فلزی و بیولوژیک موجود در بازار متاسفانه در طولانی مدت دچار اختلال کارکرد از قبیل تشکیل لخته روی دریچه، تشکیل بافت گوشتی در زیر دریچه و یا تخریب بافت دریچه بیولوژیک در اثر تهاجم سیستم ایمنی فرد میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: از آنجا که بافت پریکارد خود بیمار در مقابل عوارضی مانند تخریب شدن توسط سیستم ایمنی و یا عفونت مقاوم بوده و در طولانی مدت دچار فیبرز و یا ضخیم شدن نمیشود، همین مزیتها موجب میشود که کارکرد بسیار طولانی تری نسبت به سایر دریچهها داشته باشد.
او ادامه داد: سایر همکاران این طرح و روش را در سایر مراکز نیز عمومیت دهند، زیرا نه تنها هزینهای برای بیمار نخواهد داشت بلکه عوارض دریچههای فلزی و خوکی را نیز ندارد.
انتهای پیام/د