به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حلیم بادمجان غذای محلی استانهای شیراز، اصفهان و کرمان است که به علت متنوع بودنش محبوبیت بسیاری در برخی شهرهای کشورمان دارد. این غذا در هر کدام از شهرها به روش متفاوتی پخته میشود که در این نوشته یکی از روشهای پخت حلیم بادمجان را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای پخت حلیم بادمجان (مخصوص ۵ یا ۶ نفر)
بادمجان | یک کیلو یا هفت الی هشت عدد قلمی |
برنج | نصف لیوان یا صد گرم |
کشک | یک ونیم لیوان |
نعنا خشک | دو قاشق غذا خوری |
گوشت سردست گوسفند بدون استخوان | ۴۰۰گرم |
عدس | نصف لیوان یا صد گرم |
روغن مایع و گردو وزعفران | به میزان لازم |
پیاز | دو عدد بزرگ |
طرز تهیه حلیم بادمجان
ابتدا پیاز را که به صورت خلالی برش دادیم را درقابلمه ودر روغن مایع تفت میدهیم تا کاملا طلایی بشود.
دو سوم پیاز داغ را کنار میگذاریم؛ و بعد گوشت را اضافه میکنیم و کمی گوشت را تفت میدهیم تا فقط تغییر رنگ بدهد.
حالا روی گوشت آب میریزیم تا حدود یک سوم قابلمه و صبر میکنیم تا به جوش بیاد وکف روی آن را میگیریم؛ و حرارت را ملایم میکنیم. ودر قابلمه را میگذاریم .. کمی که گوشت پخته شد عدس را که از قبل خیس کردیم هم به ان میافزاییم؛ و میگذاریم تا گوشت وعدس پخته بشود.
در این فاصله بادمجانها را پوست میکنیم و حدود نیم ساعت در اب نمک نسبتا شور قرار میدهیم وبعد آنها را خشک میکنیم و در کمی روغن ودر حرارت ملایم سرخ میکنیم.
وقتی گوشت وعدس پخته شد بادمجانها را به ان اضافه میکنیم و حدود نیم ساعت در قابلمه را میگذاریم تا بادمجان هم پخته شود.
حدود یک ونیم لیوان آب قابلمه را برمی داریم و سپس برنج شسته شده را (ترجیحا نیم دانه) به آن میافزاییم و صبر میکنیم برنج پخته بشه واب دیگ هم تموم بشه. در این فاصله نمک را اندازه میکنیم، ولی باید توجه داشته باشیم که کشک هم نمک داره و بنابراین کمی کمتر نمک اضافه میکنیم.
حالا با گوشت کوب محتویات قابلمه را خوب میکوبیم و نصف کشک را به آن میافزاییم تا به صورت زیر دربیاد؛ و دوباره روی حرارت میگذاریم و یک ونیم لیوان آب گوشت را به ان اضافه میکنیم و روی حرارت به هم میزنیم تا کشدار بشه و خوب جا بیفته.
حلیم آماده هست. آن را با نعناع داغ و گردو وپیاز داغ وکشک (اگه دوست داشتیم آنرا با کمی زعفران مخلوط میکنیم) تزیین میکنیم.
منبع: میزان
انتهای پیام/