به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر صنعت، معدن و تجارت از مقام عالی وزارت برکنار شد. دقایقی بعد از اتفاق نامهای منتسب به رضا رحمانی به دست ما رسید که با توجه به محتوای آن علت این برکناری، اصرار برخی از مسئولان دولت، بر تلاش برای تشکیل مجدد وزارت بازرگانی به نظر میرسید.
در این نامه خطاب به رئیس جمهور نوشته شده بود: «حتما مستحضرید در تاریخ ۹۹/۲/۱۷ جناب آقای واعظی سرپرست نهاد ریاست جمهوری» تماس و تهدید کردند در صورت رای نیاوردن طرح تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس شورای اسلامی، شما برکنار خواهید شد و لازم است در این فرصت با لابی، نمایندگان خصوصا نمایندگان آذری زبان را قانع و برای این طرح رای بگیرید بنده هم عرض کردم مجلس که زیر نظر بنده نیست و مشکلی با موضوع ندارم.
یک منبع آگاه در وزارت صمت در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت وکشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت برکناری وزیر صمت اظهار کرد: ماجرای برکناری وزیر صمت به راهاندازی وزارت بازرگانی مربوط است. در واقع رضا رحمانی تهدید شد که اگر مجلس به وزارت بازرگانی رای ندهد او را برکنار خواهند کرد و همین اتفاق هم افتاد.
پیشنهاد تشکیل وزارت بازرگانی چند مدتی است که دوباره روی زبانها آمده است. وزارت خانهای که معمولا مخالفان آن بیشتر از موافقانش بودهاند اما کماکان هستند افراد بسیاری که در دل بخشهای حکومتی کشور از تشکیل مجدد این وزارتخانه پشتیبانی میکنند.
بیشتر بخوانید: نامه رحمانی وزیر برکنار شده صمت خطاب به رئیسجمهور
دو بخش تولید و تجارت طی سالهای گذشته بارها با یکدیگر ادغام و تفکیک شدهاند؛ آخرین بار سال ۹۰ و در دوره دولت دهم بود که در عمل به اجرای قانون برنامه پنج ساله توسعه و ایجاد زنجیره تامین در بخش های صنعت، معدن و کشاورزی؛ وزارت بازرگانی تعطیل و در وزارتخانههای صمت و جهاد کشاورزی ادغام شد.
پیشنهاد تشکیل طرح وزارت بازرگانی از حوالی سال ۹۶ آغاز شد؛ جهشهای ارزی موضوع تفکیک این وزارتخانه را دوباره به مجلس کشید اما علی رغم تاکید رئیس جمهور بر لزوم تفکیک وزارت بازرگانی، با مخالفت نمایندگان مجلس روبهرو شد. کش مکشهای این موضوع ادامه داشت تا روز ۸ اسفند ۹۷ برخی از نمایندگان مجلس اقدام به ارائه طرح تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس کردند. در نهایت طرح عادی تشکیل این وزارتخانه با حمایت رئیس مجلس در تاریخ سوم مهرماه سال ۹۸ در مجلس تصویب شد.
امرالله امینی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت وکشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تشکیل مجدد وزارت بازرگانی گفت: یکی از دلایل اصلی مخالفت با این جدایی تحمیل ساختار جدید به دولت است که هزینههای دولت را فوقالعاده افزایش میدهد؛ در همان موقع یکی از دلایل اصلی ادغام وزارتخانهها کاهش هزینههای دولت بود و الان دولت عکس این موضوع را مطرح میکند و موافق تفکیک است که جای تعجب دارد.
او بیان کرد: برخی از کشورها با توجه به این موضوع که تولید و تجارت ساختار در هم تنیدهای دارند؛ سیاست گذاری واحدی برای آن تعریف کردند که از جمله آنها میتوان به کشور کره اشاره کرد. این کار باعث میشود سیاست گذاریهای مختلف در راستای تولید و صادرات گسترش پیدا کند.
امینی تصریح کرد: سالهای آخر دولت است و علاقه دولت به تفکیک این وزارتخانه جای تعجب دارد. برخی معتقدند دولت علاقه دارد زمینه واردات را گسترش دهد در حالی که لازمه گسترش و جهش تولید، صادرات و محدود شدن واردات است پس در شرایط فعلی باید این دو بخش با هم باشند و نباید تفکیک شوند.
اقدام این نماینده مجلس با هدف تسهیل و تسریع در تصویب طرح تشکیل وزارت بازرگانی صورت گرفته بود که در نهایت ناکام ماند و مورد انتقاد برخی نمایندگان مجلس قرار گرفت.
گویی روز یکشنبه هم ماجرای مشابهی اتفاق افتاده است اما این بار سابقه رضا رحمانی در مجلس هم چاشنی کار شد تا احتمال موفقیت در این تفکیک این دو بخش افزایش پیدا کند اما در نهایت باز هم مخالفان اجرای طرح آرای بیشتری کسب کردند و طرح مورد تاکید آقای رئیس جمهور از دستور کار مجلس خارج شد.
حالا وزیر صنعت این موضوع را علت اصلی برکناری خود میداند و طی نامهای کاملا رسمی ماجرا را از اولین تماس سرپرست نهاد ریاست جمهوری تا برکناری تشریح کرده است. اگر ماجرای فوق در شرایطی که اغلب کارشناسان تشکیل وزارت بازرگانی را زمینه ساز افزایش واردات، افزایش هزینه، افزایش فساد و مواردی از این قبیل میدانند دولت باید پاسخ قانع کنندهای برای این علاقه مندی به تشکیل وزارت بازرگانی داشته باشد.
از طرف روابط عمومی دفتر رئیسجمهور هم در واکنش به نامه وزیر برکنار شده صمت مطرح شد به هیچ وجه از جناب آقای رحمانی خواسته نشده از لایحه دولت حمایت کنند، بلکه تاکید شده از فعالیتها و رایزنیهای فشرده سه نفر از نزدیکانشان که در صورت لزوم نام آنها اعلام خواهد شد در مجلس و رسانهها علیه لایحه دولت، ممانعت بعمل آورند؛ همچنین از طرف رئیسجمهور به ایشان گوشزد شد که تداوم این روند تخلف است و قطعا با این تخلف برخورد خواهد شد.
امروز نیز بر خلاف آنچه ادعا شده، از ایشان خواسته نشده استعفا دهند، بلکه تصمیم رئیسجمهور برای جایگزینی به ایشان اطلاعرسانی و از وی درباره نحوه اعلام این خبر استمزاج شد که در خواست ملاقات حضوری داشتند و نهایتا نامه مذکور را منتشر کردند.
در پایان لازم به ذکر است که دلایل تصمیم رئیسجمهور به تغییر در وزارت صنعت، معدن و تجارت نه فقط منحصر به تلاش وزیر سابق برای رد لایحه دولت در مجلس، که مربوط به موارد متعدد دیگری نیز بود که افکار عمومی، فعالان اقتصادی، صاحبان کسب و کار و تجارت به خوبی از آن آگاهند.
ضمنا این تصمیم اگر چه به دلیل برآورده نشدن انتظارات رئیسجمهور اتخاذ شده اما نافی تلاش های مجموعه همکاران وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت در طی ماههای گذشته در مقابله با تحریمها و همیاری در مبارزه با کرونا نیست و دولت قدردان این تلاشهاست.
ضد و نقیضهای نهاد ریاست جمهوری و وزیر بر کنار شده ادامه دارد؛ علاقه شدید دولت و تاکید رئیس جمهور به تحقق تشکیل وزارت بازرگانی انکار ناپذیر است اما دلایل اصلی برکناری وزیر صمت هنوز به طور کامل شرح داده نشده است، برخی ماجرای تشکیل وزارت بازرگانی، برخی نوسان عجیب بازار خودرو و برخی مشکلات بخش صنعت و معدن را علت برکناری رحمانی میدانند اما هنوز ماجرای اصلی مشخص نیست.
انتهای پیام/
شکست، این، ستون، ورشکستگی، انسانهاست،
وانسان هایی، که، در، کار، وزندگی، شکست، خورده، ناامید، شوند
باناراحتی، روان، دیگر، آرامشی، ندارند، زندگی، ندارند، و،،،،
مرگ، تکراری،،، زیرا، روزی، هزار، بار، آرزوی، مرگ، میکنند،
روزنامه نگاران هم باشند تا به نتیجه. اش برسانند
دنبال کنند تا نتیجه نهایی
اینا برای نمایندگانی ک رای نیاوردن مقامی میخوان دست پا کنن اونم با تشکیل وزارت تا بتونن فک و فامیل شون ببرن این بار اون جمع کنن دور و ورشون اگه قانون واقعا مجری داشته باشه چ نیازی داره این همه ادارات و سازمانهای دولتی
ک کارکنانشون اکثر نا کار آمد و اضافه نیرو هستن باز باید از بیت المال براشون دستمزد داده بشه
اگه وزارت بازرگانی باشه ک اوضاع از این هم بدتر میشه فقط به تعداد سازمانهای فشار افزوده میشه
وزارت بازرگان یعنی میتونه صادرات بی رویه اقلام ضروری تولیدی داخلی رو بگیره ؟؟
همانهایی ک اصرار دارند وزارت بازرگانی ایجاد بشه همونهایی هستن ک روزگاری با واردات بی رویه بیشتر تولید کنندگان داخلی رو زمین گیر کردند آقا زاده های
شما تحقیق کنین اکثر آقازاده های ک بیشتر شون هم تهران نشین شدند بازرگان شدند ظرف چن ساله
اگه تولیدات داخلی الخصوص کشاورزی رو ب قیمت مناسب بدون دلال بازی خریداری بشه و تفاوت قیمتی کمی به مردم فروخته بشه هم کشاورزان و هم مردم راضی میشن
ولی باز بی تدبیری مسئولان غیر متخصص مشکل افرین میشن
همین حالا وضع میوه و حبوبات بررسی کنین تو سفره مردم دیده نمیشه تو ماه رمضان
اینجانب به اطلاع می رسانم که هیچ کدام از این کارها به خاطر ما نبوده و اگر خیلی علاقه به خوب کردم وضعیت ما دارند باید همه ی دولت استعفا دهند و تنها برای منافع خودشان است... والسلام علیکم و رحمته الله و برکاته... علی برکت الله(:
اما کنترل قیمت ها واقعا افتضاح بوده روحانی گفت بنزین گرون نمیشه شد بعد که شد گفت قیمتا بالا نمی ره که به سرعت و صعودی رفت و هنوز هم ادامه داره
که تجار و بخش خصوصی وبانکها کنترلش نکنند ..
پول و ارز و دیوان محاسبات و تهیه گزارشهای ارزی و خلاصه اینها دیگه محرمانه هاو،،،،،،،
کارت سوخت را برداشت، آنوقت با هزینه گزاف دوباره جاری کرد،
وزارت بازرگانی را هم با هزینه گزاف داره راه میندازه،
پرش پراید یه نمونشه،
از ما گفتن، تا ۱۴۰۰ ، یه چندتا سکته ریز و درشت همه ما میزنیم،
کار اشتباه می کند ،
هزینه و وقت اضافی است .
اين اقا اگر وزير خوبي بودن بايد درقيمت ها ب ويژه قيمت خودرو كاري ميكردن وفكري برمي داشتن.