محمد شهلی برمدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت: صیادان سالهای زیادی چشم انتظار بهسازی و ترمیم اسکله صیادی پزم بودهاند و در ماههای اخیر طولانی شدن کارها به دلیل وقوع طوفانهای حارهای و فصل مونسون بوده است.
او با اشاره به آسیب دیدن دستک رسوبگیر اسکله، افزود: رسوب گذاری مجدد حوضچه انجام شده و صیادان خواستار تسریع در مطالعات تکمیلی بندر و شروع عملیات لایروبی، ترمیم دستک رسوبگیر و همچنین اجرای آسفالت محوطه بندر و رفع نواقص پروژه در دست اجرا هستند.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان بیان کرد: ساخت اسکله پهلوگیری به طول ۱۰۰ متر، سالن بهداشتی تحویل آبزیان به مساحت ۳۰۰ مترمربع، ساختمان اداری در ۲ طبقه به مساحت ۳۰۰ مترمربع، برقدارکردن اسکله و اجرای شبکه روشنایی، سیستم آبرسانی و ایجاد فاضلاب و ساخت بازوی تحویل گیری سوخت انجام شده است.
او ادامه داد: ۱۱ بندر ماهیگیری و جایگاه تخلیه صید شامل تیس، شهرکنارک، رمین، زرآباد، پزم، هفت تیر شهر چابهار، بریس، گواتر، جُد، تنگ و پسابندر و ۶ شهرک و ناحیه صنعتی با بیشاز ۱۰۰ واحد تولیدی صنایع شیلاتی در جنوب سیستان و بلوچستان فعال هستند.
شهلی بر با اشاره به اینکه حدود یکهزار فروند لنج و یکهزار و ۵۰۰ فروند قایق صیادی مجوزدار در قالب ۳۴ تعاونی صیادی در بنادر چابهار و کنارک فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: سالانه صیادان این استان ۳۱ درصد صیدکل کشور، ۳۶ درصد صید آبهای جنوب کشور و ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری) را انجام میدهند که این فعالیتها چابهار و کنارک را در رتبه دوم صید در اقیانوس هند بعد از اندونزی و رتبه اول صید در غرب اقیانوس هند قرار داده است.
او اظهارداشت:چابهار و کنارک همچنین با دارا بودن ۴۲ درصد سهم صید در میان استانهای جنوبی، ۴۰ درصد سهم صید ایران و تامین بیشاز ۶۰ تا ۷۰ درصد ماهیان صنعتی نقش مهم و بسزایی در اشتغالزایی و اقتصاد کشور ایفا میکنند.
انتهای پیام/گ