غلامرضا بهروان، عضو مجمع فدراسیون فوتبال در گفت و گو با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ارزیابی اش از وضعیت اصلاح اساسنامه این فدراسیون و اینکه شنیده می شود پیش نویس مورد تایید اعضای هیئت رئیسه، قرار است پیش از ارسال برای اعضای مجمع به فیفا فرستاده شود بیان کرد: طبق قانون، دوستان نمی توانند پیش از گرفتن تاییدیه مجمع اساسنامه را برای فیفا ارسال کنند. اکنون مسئولان فدراسیون مدعی هستند قرار است پیش نویس را در اختیار فیفا قرار بدهند که البته این پیش نویس هم قابل استناد نیست. البته طبق قوانین هر اساسنامه یا آیین نامه ای در صورتی قابل استناد است که از مجاری قانونی عبور کند.
او افزود: دوستان ما در فدراسیون فوتبال مدعی هستند پیش نویس را به صورت خام برای فیفا می فرستند تا اگر ایرادی داشته باشد، بار دیگر پیش نویس را بازنویسی کنند. اگر گردش کاری درست باشد پیش نویس اساسنامه پس از بازبینی هیئت رئیسه باید به مجمع که بالاترین رکن تصمیم گیری فدراسیون است بیاید.
نایب رئیس اسبق فدراسیون فوتبال تصریح کرد: اگر چنین اتفاقی رخ ندهد فیفا اساسنامه اصلاحی را قبول نمی کند چراکه اساسنامه باید مصوبه مجمع را داشته باشد. هر یک از طرفین یعنی مسئولان فدراسیون و اعضای مجمع موضوع را به شکلی مطرح می کنند اما در نهایت باید راستی آزمایی شود تا ببینیم چه کسی درست می گوید.
بهروان در پاسخ به این سوال که در این شرایط زمان از دست می رود، گفت: فدراسیون مدعی است طبق جدول زمانبندی مورد تایید فیفا عمل می کنیم. ما به عنوان عضو مجمع نه از این جدول اطلاع دقیقی داریم و نه از پیش نویس اساسنامه! بهتر است پیش نویس را در اختیار اعضای مجمع قرار بدهند. همانگونه که از ما درباره اساسنامه سال ۹۰ پیشنهاد گرفتند و خود من هم پیشنهاداتم را ارائه کردم. خوشبختانه شنیده ام ۵ ،۶ مورد از پیشنهادهای من هم در پیش نویس لحاظ شده است. شاید ادبیاتی که در آن به کار رفته با متنی که مدنظر ما است تفاوت هایی داشته باشد اما روح این کار انجام شده است.
او افزود: باید همین پیش نویس غیر قابل استناد هم در اختیار اعضای مجمع قرار بگیرد تا آن ها چند روز مفاد پیش نویس را مطالعه کنند و سپس برای فیفا ارسال شود. اگر فدراسیون بین المللی فوتبال هم قصد چکش کاری دارد، ایرادهای خود را اعلام کند. اینکه مدام پیش نویس بین فدراسیون، اعضای مجمع و فیفا پاسکاری شود، سبب از دست رفتن زمان خواهد شد. دوستان ملزم به اجرای گردش کار قانونی هستند و این کار را هم انجام می دهند.
عضو مجمع فدراسیون فوتبال درباره دلیل اصلی ارائه نشدن پیش نویس اساسنامه به اعضای مجمع پیش از ارسال آن برای فیفا گفت: فکر می کنم دوستان می ترسند پس از تایید هیئت رئیسه، مجمع هم نظرات خود را اعلام کند و پس از اینکه پیشنهادات آنها هم در اساسنامه لحاظ و برای فیفا ارسال شد، در نهایت فیفا با پیش نویس موافقت نکند. البته الان هم احتمال چنین حالتی وجود دارد.
عضو هیئت رئیسه سابق فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ ادامه داد : به هر حال مجمع تفکراتی دارد و افراد صاحب نظری در آن عضو هستند. من حتی پیشنهاد کردم پیش نویس را به افرادی خارج از فدراسیون و مجمع هم ارائه بدهند. حتی از نظر من رسانه ها هم باید این پیش نویس را مطالعه کرده و درباره آن نظر بدهند. در کل تمام افراد فرهیخته جدا از اینکه خارج از مجمع یا خارج از آن باشند، در صورت شناخت درست روی قوانین، قواعد بین المللی و فوتبال می توانند درباره اساسنامه اصلاحی اعلام نظر کنند.
او افزود: طبق یک ضرب المثل فارسی«همه چیز را همگان دانند» باید به تمام افرادی که دانش بالاتری دارند، احترام گذاشته شود.
بهروان درباره تعریف شدن فدراسیون در اساسنامه جدید به عنوان «نهاد عمومی غیر دولتی» بیان کرد: این واژه تفاسیر مختلفی دارد. قانون گزار در قانون خدمات کشوری واژه غیر دولتی را تعریف کرده و طبق آن جایی غیر دولتی محسوب می شود که بیش از ۵۰ درصد منابع، درآمدها و آورده های مالی اش برای بخش غیر دولتی باشد. اما تبدیل فدراسیون به «عمومی» برخی شرایط هم دارد که باید آن را بپذیریم.
او افزود: هرچند فدراسیون فوتبالمی خواهد طرف همه را داشته باشد اما باید به برخی مسائل توجه کرد. امروزه باشگاه ها به یک بنگاه اقتصادی هستند و فدراسیون هم به عنوان یک نهاد تجاری ثبت شده است. البته موضوع شرکت تجاری در فدراسیون فوتبال با قانون تجارت تا حدی متفاوت است که باید قانون گذاران درباره آن به نقطه مشترکی برسند.
بهروان درباره اینکه قرار است از این به بعد ارکان قضائی فدراسیون فوتبال در مجمع فدراسیون انتخاب شوند ، گفت: این موضوع دستورالعمل فیفا است که تاکنون در ایران انجام نمی شد اما خیلی عالی است که قرار است از این به بعد چنین اتفاقی رخ بدهد. ارکان قضایی در خود فیفا هم مستقل هستند و همانگونه که دیدید کمیته اخلاق این نهاد سپ بلاتر ، رئیس فیفا و محمد بن همام، رئیس AFC را برکنار کرد. امکان ندارد رئیس فدراسیونی که اعضای ارکان قضائی را انتخاب می کند از سوی همین افراد برکنار یا توبیخ شود. به همین دلیل استقلال کمیته های اخلاق، انضباطی و استیناف یک اصل و مجمع باید اعضای این ارکان را انتخاب کنند.
او درباره اینکه آیا اطلاعی از تعداد اعضای مجمع در اساسنامه جدید دارد یا خیر، گفت: من نظر خود را به صورت صریح در اختیار دبیرکل فدراسیون اعلام کردم. مجمع فدراسیون هیچگاه با ۷۵ نفر کامل برگزار نمی شود و به همین دلیل بیهوده است که ۷۰ نفر دیگر به آن اضافه کنیم. من با برخی پیشنهادهای علی قرایی، رئیس هیئت کرمان موافقت کردم اما اینکه او ابتدا درخواست داده بود به اعضای مجمع بیش از ۶۰ نفر اضافه شوند، از دیدگاه من امکان پذیر نیست. البته اینکه قرایی درخواست کرده بود نامه های فیفا درباره اصلاح اساسنامه را در اختیار اعضای مجمع قرار بدهند تا بدانیم فیفا چه الزام هایی دارد. این درخواست منطقی و درست بود. آدمی نیستم که با این سن بخواهم امضای خود را پس بگیرم. مسئولان فدراسیون به صورت قطره چکانی الزام های فیفا را به ما اطلاع داده و آخر هم نگفتند کل اعزام ها چه بوده است. هشت مورد را به ما اعلام کردند درحالیکه شاید فیفا ۲۰ مورد ایراد گرفته باشد.
او ادامه داد: قانون گزاری جزء وظایف مجمع است اما به نظر من شیب افزایش تعداد اعضای مجمع باید آرام تر باشد. من نامه نوشته ام تیم ملی فوتسال بانوان ایران که قهرمان آسیا شده است باید در مجمع نماینده داشته باشد همانگونه که فوتسال، فوتبال ساحلی و بازیکنان نخبه و صاحب نظر تیم های ملی و حتی رسانه ها باید در مجمع نماینده داشته باشند.
رئیس هیئت فوتبال مازندران تصریح کرد: اکنون در رسانه ها افرادی مطلع به قانون و دلسوز فوتبال حضور دارند. یکی از مهم ترین کمیته ها در فیفا کمیته مربوط به رسانه ها است. کمیته مارکتینگ هم نقش ویژه ای دارد. من در سفرهایی که به انگلیس و آلمان برای بررسی لیگ جزیره و بوندسلیگا داشتم، متوجه شدم روسای این لیگ ها افرادی اقتصاددان هستند که دنبال درآمدزایی می روند. اینکه ما تصور کنیم تنها باید دنبال برگزاری مسابقه باشیم، اشتباه است. باید منابع مالی را برای فوتبال شناسایی کرده و برای خانواده این رشته هزینه کرد.
او افزود: بزرگ ترین اشتباه ما این است که همچنان فوتبال را یک بازی و سرگرمی می دانیم. درحالیکه فوتبال امروز نیاز یک جامعه شده و در آن رویکردهای مختلفی دارد. پدیده ملت سازی، جدیدترین تئوری جامعه شناسی مدرن است. اکنون ۲ ،۳ موضوع در دنیا قابلیت ملت سازی دارد که یکی از آن ها فوتبال است. پس از پیروزی ایران مقابل استرالیا و مراکش یک ملت از خانه های شان بیرون آمده و به صورت متحد شادی کردند. فوتبال مانند جنگ عاملی وحدت زا برای جامعه است.
مشاور سازمان لیگ فوتبال ایران در پایان تصریح کرد: فوتبال پدیده اجتماعی مثبتی است و اشتباه است همچنان بخواهیم فوتبال را به عنوان یک سرگرمی و بازی نگاه کنیم.
او درباره لزوم از بین رفتن پنهان کاری ها در راه اصلاح اساسنامه اظهار داشت: اولین گام برای برون رفت جامعه نه فقط فوتبال از مشکلات فعلی، شفاف سازی و صادق بودن با مردم است. تا این اتفاق رخ ندهد اتفاق مثبتی رخ نمی دهد. اکنون هم بهتر است فدراسیون فوتبال با اعضای مجمع صادقانه عمل کرده و پیش نویس را در اختیارشان قرار بدهد. این موضوع توقع زیادی نیست.
انتهای پیام/