یک شرکت‌ دانش‌بنیان به منظور جلوگیری از سرقت دریچه‌های فلزی شرکت آب‌وفاضلاب با بهره‌گیری از ویژگی‌های نانوذرات روش نوآورانه‌ای در این زمینه ارائه کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش قیمت آهن و چدن  در سال های آینده موجب شده است تا دزدی دریچه‌های شهری هر روز شدت بیشتری بگیرد. دریچه‌های فلزی فاضلاب و حوضچه‌های مخابرات پس از سرقت به صورت ضایعات فروخته می‌شوند. بر این اساس دریچه‌هایی که بین ۷۰۰ تا یک میلیون تومان قیمت دارند از طریق این سارقان با قیمت حداکثر ۱۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسند.

به عبارتی می‌توان گفت سرقت آسان دریچه‌های فلزی شهر تبدیل به اپیدمی شده است؛ چرا که این دریچه‌ها از یک سو در دسترس قرار دارند و از سوی دیگر دزد‌ها برای سرقت این دریچه‌ها نیاز به ابزاری همچون نردبان، قیچی آهن‌بر و... ندارند و تنها با یک دیلم می‌توانند به خواسته خودشان یعنی ربودن دریچه‌های فلزی برسند.


بیشتر بخوانید: استفاده از نانوسرامیک ایرانی در نیروگاه‌های برق


این سرقت دریچه‌های فلزی به یکی از چالش‌های شرکت آب‌وفاضلاب طی سال‌های گذشته تبدیل شده است و به تازگی یک شرکت نانویی راهکاری برای حل این معضل اختراع کرده است. این شرکت نانویی داخلی دریچه‌های بتنی تقویت شده با نانوذرات ساخته و در اختیار شرکت آب‌وفاضلاب قرار داده است.

مدیرعامل این شرکت می‌گوید: شهرداری تهران مدت‌ها با مشکل سرقت دریچه‌های فلزی آب‌وفاضلاب روبرو بود که این مشکل با دانشگاه صنعتی شریف مطرح شد. پس از طرح مسئله، کار روی ساخت دریچه‌های بتنی در این دانشگاه آغاز شد که در نهایت دریچه‌های بتنی سبک و مقاوم تقویت شده با نانوذرات توسط یک شرکت دانش بنیان تجاری‌سازی شد.

او می‌افزاید: دریچه‌های بتنی قابل سرقت نیست. ما برای توسعه این دریچه‌ها باید چند مورد را درنظر می‌گرفتیم. اول این که دریچه‌ها باید سبک باشند، نسبت به تابش نور خورشید مقاوم بوده و در برابر نفوذ آب و گاز نیز بتوانند مقاومت بالایی داشته باشند. چراکه نفوذ آب و گاز‌ها به دلیل ایجاد یون‌هایی در بتن موجب زوال ساختاری دریچه می‌شود. از این رو از نانوذرات استفاده کردیم به طوری که نفوذپذیری دریچه‌ها نسبت به آب و گاز تقریبا به صفر نزدیک شده است.

مدیرعامل این شرکت درباره عرضه این محصولات به بازار می‌گوید: در یکی از قرارداد‌ها ۵۰۰۰ دریچه در مدت ۵ ماه تولید و در اختیار شرکت فاضلاب تهران قرار داده شد. شرکت مهاب قدس نیز ۴۰۰۰ دریچه را خریداری کرده است. شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز که به دلیل سرقت بیش از هزار دریچه سفارش داده بود، به سرعت این سفارش را دریافت کرد و این دریچه‌ها در اهواز نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

ساخت دریچه های آب و فاضلاب ضد سرقت توسط محققات داخلی

او از به کارگیری نانوذرات در تقریبا تمام محصولات تولیدی این شرکت خبر داد و افزود: این امکان وجود دارد که دریچه‌ها را بر اساس سفارش مشتری تولید کنیم. افزودن نانوذرات به دریچه‌ها تغییر چندانی در قیمت محصول به وجود نیاورده، ولی کارایی دریچه‌ها به شکل قابل توجهی بهبود یافته است.

مدیرعامل این شرکت از مذاکره با چند کشور خارجی خبر داد و گفت: با وزارت ساختمان نیجریه و همچنین عراق مذاکراتی انجام شده تا این محصول به این کشور‌ها صادر شود. البته برای صادرات با مشکلاتی روبه‌رو هستیم. برای مثال برای صادرات باید تاییدیه فنی و مهندسی کشور مقصد را دریافت کنیم و ادارات آن‌ها باید ما را پذیرفته و تایید کنند. در این مسیر نیاز به همکاری مسئولان داریم تا بتوانیم تعامل موفقی با این کشور‌ها داشته باشیم.

براساس اظهارات مدیرعامل این شرکت، ظرفیت تولید فعلی این شرکت ماهانه در حدود ۱۰ هزار دریچه است.

این شرکت فعالیت خود را از سال ۱۳۹۱ آغاز کرده است. تولید محصولات نانوکامپوزیت سیمانی ثمره تلاش‌های چندین ساله متخصصان این شرکت است. نانوکامپوزیت سیمانی تولید شده در این مرکز دارای خواص مشابه فولاد بوده و می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای مصارف مختلف صنعتی باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.